Φωτογραφίες: Πνίγηκε στη σκόνη η Κύπρος

Φωτογραφίες: Πνίγηκε στη σκόνη η Κύπρος

Η σκόνη έρχεται από τη συριακή έρημο αναμένεται να ξεκινήσει να υποχωρεί το βράδυ του Σαββάτου

Αυξημένη είναι και σήμερα Σάββατο η σκόνη στην Κύπρο, με το κοινό και κυρίως τις ευπαθείς ομάδες να καλούνται να είναι προσεκτικές στις κινήσεις τους και να περιοριστούν σε κλειστούς χώρους.

Οι μέσες ωριαίες τιμές συγκέντρωσης εισπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων με διάμετρο μικρότερη των 10 μm (PM10) στην ατμόσφαιρα ήταν αυξημένες σήμερα και κυμάνθηκαν μεταξύ 12 μg/m3 και 416 μg/m3 (μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο) και γι’ αυτό αναμένεται ότι η μέση 24ωρη τιμή θα υπερβεί την αντίστοιχη οριακή τιμή των 50 μg/m3 που καθορίζεται στη σχετική νομοθεσία.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η τελευταία 24ωρη μέση τιμή για χθες κυμάνθηκε μεταξύ 16 και 59 μg/m3 ανάλογα με την περιοχή.

Η σκόνη που έρχεται από τη συριακή έρημο αναμένεται να ξεκινήσει να υποχωρεί το βράδυ του Σαββάτου.

Το σκηνικό του καιρού αλλάζει άρδην την Κυριακή, Παραμονή των Χριστουγέννων, καθώς αναμένονται βροχές, αλλά και λίγα χιόνια στο Τρόοδος.
ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mana_kipros

Παρουσία του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, του Β’ Αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργου Βαρεμένου, συγγενών αγνοουμένων από την Κύπρο και την Ελλάδα, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έκανε την Πέμπτη το βράδυ, τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού

evros_aggeloudia_1

«Οι αρχές δεν έχουν ευαισθητοποιηθεί αρκετά. Κάνω έκκληση σε όλους να με ακούσετε και να βοηθήσετε την οικογένειά μου», λέει μέσω βίντεο στο twitter ο 36χρονος πατέρας και δάσκαλος, Μουράτ Ακτζαμπάι, που σώθηκε την τελευταία στιγμή