Φλώρινα: Ενα έθιμο φέρνει πληρότητα 100% στα ξενοδοχεία της πόλης

Φλώρινα: Ενα έθιμο φέρνει πληρότητα 100% στα ξενοδοχεία της πόλης

Γνωρίστε τις χριστουγεννιάτικες φωτιές - Σύμφωνα με τον δήμαρχο, όλα είναι έτοιμα και φέτος για να αναβιώσει το παραδοσιακό έθιμο με τις χριστουγεννιάτικες φωτιές στη Φλώρινα

Πληρότητα που αγγίζει το 100% παρατηρείται στις κρατήσεις των ξενοδοχείων της Φλώρινας.

Αυτό, καθώς είναι πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον των επισκεπτών από ολόκληρη τη χώρα να ζήσουν από κοντά το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, το έθιμο με τις χριστουγεννιάτικες φωτιές.«Και φέτος περιμένουμε πολλούς επισκέπτες. Υπάρχει πληρότητα στα ξενοδοχεία και είναι δύσκολο να βρει κάποιος δωμάτιο στη Φλώρινα» αναφέρει ο δήμαρχος της πόλης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, όλα είναι έτοιμα και φέτος για να αναβιώσει το παραδοσιακό έθιμο με τις χριστουγεννιάτικες φωτιές στη Φλώρινα.

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ της 23ης Δεκεμβρίου και ξημερώματα προς τις 24 του μήνα, παραμονή των Χριστουγέννων, σε όλες τις γειτονιές της πόλης ανάβουν φωτιές.

Η κάθε γειτονιά ρίχνεται στο δικό της αγώνα, με στόχο τη μεγαλύτερη φωτιά -σε αρκετές περιπτώσεις το ύψος τους ξεπερνά τα 15 μέτρα- ενώ οι ντόπιοι διασκεδάζουν με κρασί, τσίπουρο και εδέσματα. Η προετοιμασία για το άναμμα της φωτιάς ξεκινάει αρκετό καιρό πριν, με τις ομάδες νεαρών να αποθηκεύουν τους τόνους των ξύλων και να τα φυλούν με βάρδιες, καθώς -σύμφωνα με το έθιμο- καιροφυλαχτούν τα παιδιά άλλης γειτονιάς, που ετοιμάζονται να τα κλέψουν.


ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pannaladikes_arthrooo

Πτώση στα Πολυτεχνεία και την Ιατρική, ανοδική τάση στη Νομική - Βαρόμετρο το νεοσύστατο Παν. Δυτικής Αττικής - Προεκλογική κατάργηση των Πανελληνίων με το νέο σύστημα, που δημιουργεί ΑΕΙ δύο ταχυτήτων