Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων: «Είμαστε σοκαρισμένοι» από τις επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη

Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων: «Είμαστε σοκαρισμένοι» από τις επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη

«Κάτι ανάλογο δεν έχει συμβεί σε οποιαδήποτε από τις Ενώσεις Συντακτών στην Ευρώπη» σημειώνουν στην ανακοίνωση τους - Οι διεθνείς οργανώσεις δημοσιογράφων θα ενημερώσουν το Συμβούλιο της Ευρώπης για τις επιθέσεις των κουκουλοφόρων

«Απαράδεκτη και δίχως προηγούμενο» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΕΟΔ), Μόγκενς Μπίχερ Μπζέρεγκαρντ (Mogens Blicher Bjerregard), τη σημερινή επίθεση κουκουλοφόρων στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας- Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), στη Θεσσαλονίκη.

«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι από την είδηση γι΄ αυτή την απαράδεκτη και δίχως προηγούμενο επίθεση στην Ένωση-μέλος μας, στη Θεσσαλονίκη, την ΕΣΗΕΜ-Θ. Κάτι ανάλογο δεν έχει συμβεί σε οποιαδήποτε από τις Ενώσεις Συντακτών στην Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΔ, προσθέτοντας ότι «οι επιθέσεις σε δημοσιογραφικές Οργανώσεις ισοδυναμούν με επιθέσεις εναντίον όλων των δημοσιογράφων».

Εξάλλου, τη συμπαράστασή του στην ΕΣΗΕΜ-Θ, αλλά και στους εργαζόμενους της TV 100 και του FM 100, εκφράζει η ΕΟΔ, αλλά και η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ), ενώ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΣΗΕΜ-Θ, οι δύο διεθνείς ομοσπονδίες θα ειδοποιήσουν για τα θλιβερά γεγονότα που σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, την Πλατφόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ασφάλεια των δημοσιογράφων.

«Η επίθεση αυτή απειλεί την ελευθερία των Ενώσεων και την ελευθερία της έκφρασης, που είναι θεμελιώδεις αξίες της Δημοκρατίας. Όσοι επιτέθηκαν στους συναδέλφους μας της ΕΣΗΕΜ-Θ και των ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης επιδιώκουν να τους κάνουν να σιωπήσουν. Πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα το επιτύχουν.

Η ΔΟΔ εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή της στους Έλληνες συναδέλφους και ζητεί από τις αρχές να ερευνήσουν την υπόθεση και τιμωρήσουν αυστηρά τους υπεύθυνους αυτών των επιθέσεων» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΔ, Φιλίπ Λερούθ (Philippe Leruth), ενώ οι δύο ομοσπονδίες αναφέρονται αναλυτικά στις καταστροφές που προκάλεσαν οι άγνωστοι, αλλά και στον τραυματισμό, με λοστό, του υπαλλήλου της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

αριστερα για πιπες

ειναι το καλο ξυλο, το αριστερο ξυλο......

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

agrotissa

Το προφίλ της Ελληνίδας αγρότισσας σκιαγράφησε έρευνα που παρουσιάστηκε σε ημερίδα στο Μουσείο της Ακρόπολης – Πάνω από τις μισές είναι 41-60 ετών, οι επτά στις δέκα είναι παντρεμένες και οι μισές έχουν δύο παιδιά 

sxoleio_taksi-768x512

Η Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων ζητεί την απόσυρση του προτεινόμενου σχεδίου του ΙΕΠ για το μάθημα της Ιστορίας, καθώς όπως σημειώνει υποβαθμίζει την ιστορική σημασία των παλαιότερων περιόδων (Αρχαιότητας και Βυζαντίου)

dikastiria

Το πρωτοφανες «μαγείρεμα» σε διαγωνισμό του 2017 - Πώς είχε λειτουργήσει ο τότε υπουργός Σταύρος Κοντονής - Πώς άλλαξαν τα πρώτα αποτελέσματα από 20 Οκτωβρίου 2017 και τελικώς στον πίνακα των οριστικά διοριστέων είχαν αφαιρεθεί 139 επιτυχόντες(!)

1