Καταγγέλλουν «παραμάγαζα» στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

Καταγγέλλουν «παραμάγαζα» στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

«Διορίζουν και καθαιρούν Γενικούς Διευθυντές κατά το δοκούν και με αδιαφανείς διαδικασίες», όπως καταγγέλλουν  

Καταγγέλλουν «παραμάγαζα» στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ
Η σύσταση και ίδρυση των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) αποτελούσε και αποτελεί μια πάγια τακτική της κεντρικής διοίκησης του ελληνικού Κράτους προκειμένου ν’ αποφύγει το στενό δημοσιονομικό έλεγχο και τους αυστηρούς κανόνες της δημόσιας διοίκησης. Πάντα με πρόσχημα την υποτιθέμενη ευέλικτη διοίκηση και την εξυπηρέτηση του κοινού συμφέροντος.

Ωστόσο έως σήμερα, είναι αμέτρητα τα παραδείγματα Οργανισμών που λειτούργησαν ως «παραμάγαζα» ρουσφετολογικών προσλήψεων και βόλεμα «ημετέρων». 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο πολύπαθος Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός (ΕΛΓΟ) ΔΗΜΗΤΡΑ που συστήθηκε το 2011 με σκοπό τη συνένωση τεσσάρων Ν.Π.Ι.Δ. του υπουργείου  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΕΛΟΓΑΚ, AGROCERT – ΟΠΕΓΕΠ, ΟΓΕΕΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ και ΕΘΙΑΓΕ) με την οποία  θα εξαλείφονταν –θεωρητικά- οι στρεβλώσεις και τα προβλήματα που εμφάνισε παλαιότερα κάθε φορέας. Ωστόσο οι συντεχνιακές αγκυλώσεις και τα «παλαιά υλικά» καθενός από τους φορείς που συνενώθηκαν υπό τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, μεταφέρθηκαν αυτούσια και σήμερα δυστυχώς αποτελούν κράτος εν κράτει και στο νέο οργανισμό. Να σημειωθεί πως έπειτα από έξι χρόνια λειτουργίας ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ δεν έχει ακόμη Κανονισμούς λειτουργίας ενώ μια σχετική ΚΥΑ του 2014, για σύσταση κανονισμού λειτουργίας περιέχει ανακρίβειες, εσκεμμένα λάθη και παραμένει έως σήμερα η μοναδική απόφαση στη δημόσια διοίκηση που ενώ αφορά Οργανόγραμμα δημόσιου οργανισμού δεν έχει το «ΟΚ» του πλέον αρμόδιου υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 

Ιδιαίτερα στον τομέα της διοικητικής μέριμνας, όπως καταγγέλλεται, η κατάσταση έχει ξεφύγει πλέον από τα συνήθη όρια και λειτουργεί ως «τσιφλίκι» μιας φατρίας που λύνει και δένει τακτοποιώντας υποθέσεις κατά το δοκούν. Διορίζουν και καθαιρούν Γενικούς Διευθυντές κατά το δοκούν και με αδιαφανείς διαδικασίες, μοιράζουν αφειδώς επιδόματα και αποζημιώσεις σε Νομικούς Συμβούλους για μη ληφθείσες άδειες παρελθόντων ετών και πολλά άλλα που σίγουρα προκαλούν το κοινό αίσθημα και επιβάλλουν την παρέμβαση της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης κυρίας Μαρίας Παπασπύρου.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση – οδύσσεια του υπαλλήλου κ. Δημητρίου Γκομόζια, για τον οποίον  η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Ιχθυολόγων Ανώτατης Εκπαίδευσης Δημοσίου, έχει ζητήσει γραπτώς την παρέμβαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Ευάγγελου Αποστόλου, προκειμένου να τηρηθεί η νομιμότητα.
Κλείσιμο

Στην επιστολή της Π.Ε.Π.Ι.Α.Ε.Δ. καταγγέλλονται οι  παράνομες- ενέργειες του Δ.Σ της ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, που  οδήγησαν στην κατάργηση της οργανικής θέσης που κατείχε ο εν λόγω υπάλληλος. Θέση που κατείχε κατ΄ απόλυτη νόμιμη διαδικασία, σε εκτέλεση του π.δ. 50/2001 και με προκήρυξη Α.Σ.Ε.Π.. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, ο υπάλληλος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ κ.Δημήτριος Γκομόζιας,  ταλαιπωρείται τα τελευταία πέντε χρόνια,  όσον αφορά στη βαθμολογική του ένταξη και στην υπαγωγή του στις διατάξεις της παραγράφου 4 του άρθρου 28 του ν. 4024/2011. Έως σήμερα η Διοίκηση του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ αρνείται συστηματικά και προκλητικά να εφαρμόσει 
Τον σχετικό νόμο 4024/2011.

Την αριθμ. ΔΙΔΑΔ-ΔΙΠΙΔΔ/οικ.29605/12-12-2012 εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.  

Την πληθώρα απαντήσεων και σχετικών εγγράφων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που τον δικαιώνουν πανηγυρικά.

Ολόκληρη η επιστολή της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Ιχθυολόγων Ανώτατης Εκπαίδευσης Δημοσίου,  προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Ευάγγελου Αποστόλου –και όχι μόνο- έχει ως εξής:
























Αξίζει να σημειωθεί πως το 2015 τρεις ανάλογες περιπτώσεις υπαλλήλων του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ δικαιώθηκαν, ωστόσο το Δ..Σ αρνείται να πράξει το ίδιο και στην περίπτωση του κ.Γκομόζια.

   
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης