Σύγκρουση Τσακνή - Μανδραβέλη για Μποφίλιου: «Άκου ρουφιανάκο»

Σύγκρουση Τσακνή - Μανδραβέλη για Μποφίλιου: «Άκου ρουφιανάκο»

Ο Μανδραβέλης εξαπέλυσε επίθεση στην τραγουδίστρια βάλλοντας κατά του Τσακνή - Τι απάντησε 

Μια σύγκρουση άνευ προηγουμένου σημειώθηκε μεταξύ του πρώην προέδρου της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή και του γνωστού αρθρογράφου, Πάσχου Μανδραβέλη.

Αφορμή στάθηκε η τοποθέτηση της Νατάσσας Μποφίλιου σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.

O γνωστός αρθρογράφος έκανε λόγο για «θολοκουλτούρα της μεταπολίτευσης» την οποία μάλιστα συνέδεσε και με τους «χουλιγκανισμούς», επικαλούμενος,  ένα παλαιότερο άρθρο του Διονύση Τσακνή ο οποίος ανταπάντησε σε έντονο ύφος αποκαλώντας τον «ρουφιανάκο» και κάνοντας λόγο για «καλοπληρωμένο» ρυπαρογράφημα.

Ολόκληρο το άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλη στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Διαμάχη για το Παρελθόν

"Αν ο Άντι Γουόρχολ προέβλεπε την έλευση των social media θα έλεγε ότι «στο μέλλον όλοι δικαιούνται ένα τέταρτο αρνητικής δημοσιότητας». Ή έστω μιας διαμάχης σαν αυτή που (πιθανώς) απολαμβάνει σήμερα η τραγουδίστρια Νατάσσα Μποφίλιου.

Αιτία, κάποιες δηλώσεις της, που απηχούν όλη τη θολοκουλτούρα της μεταπολίτευσης, αυτόν τον διάχυτο επαναστατισμό που κάποτε ήταν της μόδας: «Φυσικά είναι δικτατορία η Ε.Ε. Θα ήταν ωραίο να γινότανε μια παγκόσμια επανάσταση. Εγώ στα βάθη της ψυχής μου είμαι τροτσκίστρια. Θα μου πεις, βέβαια, είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο; Μακάρι να υπήρχε ένας ηγέτης να τα παρατήσω όλα και να πάω μαζί του στο βουνό…».

Βεβαίως, η 34χρονη αοιδός τόσα έμαθε στο σχολείο της μεταπολίτευσης και τόσα λέει. Μια ολόκληρη γενιά μεγάλωσε με τις ψευδαισθήσεις μιας δήθεν επανάστασης που κατέληξε σε χουλιγκανισμούς σαν αυτούς που υπομένει κάθε λίγο και λιγάκι η Αθήνα. Από μικρή άκουγε τα «επαναστατικά κατορθώματα» των μεγαλύτερών της κι, επειδή είναι χαριτωμένη, πρέπει να της τα εξιστορούσαν πάρα πολλοί…

Προς τι λοιπόν ο χαμός για τις κοινοτοπίες της κ. Μποφίλιου, αφού έχουν ειπωθεί και έχουν γραφεί χειρότερα; Να αναφέρουμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Την εποχή που οι διωκτικές αρχές έψαχναν τη «17 Νοέμβρη», έντεχνος επέκρινε με ανοιχτή επιστολή όσους έδιναν πληροφορίες στην αστυνομία για τους δολοφόνους. Εγραφε: «Αγαπητέ μου ρουφιάνε… Φέρε στον νου τον Εφιάλτη, τον Ισκαριώτη, τον κουκουλοφόρο, τον ψευδομάρτυρα. Η αμοιβή τους ήταν από τριάντα αργύρια μέχρι μια θέση αγροφύλακα στην ορεινή Καρδίτσα, ενώ η δόξα και η φήμη τους γνωστή ανά τους αιώνες. Και να σου πω και κάτι άλλο; Τώρα, σου δίνεται και ένα ακλόνητο άλλοθι. Ενώ παλαιότερα κάποιοι θα μπορούσαν να σου πετάξουν κατάμουτρα, πως τάχα ο Εφιάλτης πρόδωσε στους εχθρούς μια ολόκληρη Πατρίδα, σήμερα, ποιος θα μπορούσε να σε ψέξει, όταν εσύ καταδίδεις έναν εχθρό της Πατρίδας, στην ίδια σου την Πατρίδα;» («Ελευθεροτυπία» 22.8.2002). Ο κ. Διονύσης Τσακνής που έγραψε αυτό το «αντιρουφιανικό» άρθρο επιβραβεύτηκε με κάτι περισσότερο από «μια θέση αγροφύλακα στην ορεινή Καρδίτσα». Εγινε πρόεδρος της ΕΡΤ.

Υποψιαζόμαστε πως δεν υπάρχει καμία μήνις κατά της κ. Μποφίλιου, ούτε «νεοφιλελεύθερος κανιβαλισμός» που ανακάλυψαν κάποιοι· παντού και πάντα φταίει ο τρισκατάρατος νεοφιλελευθερισμός! Δεν υπάρχουν Μποφιλιομάχοι. Κάποιοι κραυγάζουν τις ενοχές τους, επειδή μια εποχή οι ανοησίες τους είχαν γίνει κυρίαρχο δόγμα της χώρας. Ανεμπόδιστα.

Και δεν υπάρχουν Μποφιλιολάτρες. Μάλλον φωνασκούν για τη διατήρηση του κεκτημένου τους, να εκστομίζουν δηλαδή όποια μπαρούφα θέλουν ανεμπόδιστα. Χωρίς, δηλαδή, κάποιος να τολμήσει να πει πως η ιδεοληψία τους είναι γυμνή λογικής."


Η δημόσια επιστολή του Διονύση Τσακνή:


Άκου ρουφιανάκο...

Επειδή σε πρόσφατο «καλοπληρωμένο» σου ρυπαρογράφημα, πιάνεις στη γραφίδα σου το όνομά μου συνδέοντάς το με αυτό της καλής μου συναδέλφου Νατάσας Μποφίλιου, θα ήθελα να σου πω εντελώς τηλεγραφικά, κάποια πράγματα, τα οποία προφανώς και λογικώς, αγνοείς:

Ωρέ Πάσχο Μανδραβέλια, ωρέ τσολιά εσύ της στοχαστικής τάχα, αλλά και στοχευμένης δημοσιογραφίας στις δυο Ελλάδες που υπήρξαν μετά τον εμφύλιο, τόσο εγώ όσο και η Νατάσα, ανήκαμε στη μία. Εσύ, προφανώς στην άλλη. Έτσι μεγαλώσαμε, τι να κάνουμε! Καταλαβαίνω τη δηλητηριώδη επίθεση που οργανώνετε εναντίον της. Πολύ θα θέλατε (αλλά δε θα σας περάσει) να  αποφασίζετε και για το ποιος έχει δικαίωμα έκφρασης άποψης.

Έλα λοιπόν να σου εξηγήσω ωρέ Πάσχο μου τι σημαίνει βιωματική (και όχι μόνο) ιστορία:

Ένας σώφρων εθνικά σκεπτόμενος συμπατριώτης σου και μάλιστα χωρίς κουκούλα συνέλαβε τον πατέρα μου για τον δώσει στους Γερμανούς, με το περίστροφο στον κρόταφο. Το τι ακολούθησε μπορείς να το υπολογίσεις. Κάτι θα πήρε το μάτι σου, κάτι θα διάβασες, κάτι θα σου έμεινε από τα τόσα ψέματα των ... κομουνιστοσυμμοριτών. (έτσι δεν τους λέτε στις συνάξεις σας;).

Θα μου πεις τώρα, πως επιτέλους, όλα ελέγχονται από την ευρύτερη συντροφιά σου, όπου από κοινού επιχειρείτε το ξαναγράψιμο της ιστορίας. Το συνήθειο όμως να κρατάτε φακέλους, σας έμεινε κουσούρι. Πώς αλλιώς να εξηγήσω, ότι κρατάς αρχείο των άρθρων μου από το 2002; Ψάξε και πιο πίσω απ’ το 1996 μέχρι το 2011 έγραφα στην ίδια εφημερίδα!

Ωρέ Πάσχο Μανδραβέλια, ο ρουφιάνος είναι κάτι που από γεννησιμιού μου με απωθεί. Τον είχα έξω από το σπίτι, μέσα στο πανεπιστήμιο μέσα στο σπουδαστικό της Ασφάλειας της Αθήνας και του Πειραιά. Έμαθα με τα χρόνια να τον αναγνωρίζω όπως και να ήταν ντυμένος, ό,τι δουλειά και αν έκανε, ακόμα κι αυτή του «δημοσιολόγου». Εσένα πάλι, σου αρέσει, αλλά γι’ αυτό – πίστεψέ με- δε μπορώ να κάνω τίποτα.

Τώρα, αν κάποιο άρθρο μου εναντίον της διαχρονικής ρουφιανιάς, αποτέλεσε την αιτία να επιλεγώ κάποια στιγμή ως Πρόεδρος της ΕΡΤ, τι να πω θα σε γελάσω και δε θέλω! ... Ανταμείφθηκα λοιπόν και κάποια στιγμή που εγώ επέλεξα, γύρισα στα γνώριμά μου μέρη. Εσύ – λύσε μου σε παρακαλώ την απορία- τι προσδοκάς σηκώνοντας το δάχτυλο;

Ωρέ Πάσχο Μανδραβέλια, οι άνθρωποι, όταν διαθέτουν εκείνα τα στοιχεία που τους επιτρέπουν να λέγονται έτσι, δε φοβούνται. Γι αυτόν ακριβώς το λόγο, σου παραθέτω αυτολεξεί το τότε μου σημείωμα στην εφημερίδα και –πίστεψέ με – το υπογράφω ακόμα φαρδιά – πλατιά! Εσύ όμως και η παρέα σου, εξακολουθείτε ακόμα να φωνάζετε πού και πού: «Γερούν βάστα γερά»;;;

Αγαπητέ μου ρουφιάνε

Να που η υπομονή ανταμείβεται. Να που η ζωή κάνει κύκλους και σε φέρνει πάλι μπροστά, να που η τιμημένη ιστορία και πρακτική σου, γίνεται πλέον καθεστώς επίσημο και μάλιστα με διεθνή αναγνώριση. Να που ήρθε πλέον η ώρα να μην ντρέπεσαι για το αρχαιότερο μετά την πορνεία, κοινωνικό σου λειτούργημα.

Πέρασες και μαζί σου περάσαμε όλοι μας, δύσκολες μέρες. Βουβάθηκες (επισήμως τουλάχιστον) χρόνια πολλά. Συκοφαντήθηκες, απαξιώθηκες, προπηλακίστηκες λόγω και έργω, στο μέγιστο βαθμό. Καταλάβαινα τη θέση σου και σου συμπαραστεκόμουνα, (σιωπηρώς βέβαια) με όλη δύναμη της ψυχής μου. Έχασες όλ’ αυτά που με θυσίες και κόπο κατάκτησες, είτε φορώντας κουκούλες επί κατοχής, είτε καταδίδοντας αργότερα στις  Αρχές, τους εχθρούς του έθνους.

Ξέρω πως η απραξία χρόνων, σε ταλαιπώρησε. Έχασες τη φόρμα σου, σαν τον αθλητή που ένας τραυματισμός τον άφησε έξω απ’ τους στίβους για μεγάλο διάστημα. Η θέλησή σου όμως, το κουράγιο, το σθένος σου, μα πάνω απ’ όλα η ίδια σου η ρουφιάνικη φύση, σε φέρνει πάλι στο προ(παρα)σκήνιο και ανοίγονται ξανά εμπρός σου σελίδες λευκές, για να καταγράψεις τις νέες, ένδοξες πράξεις σου. Όχι άλλες άδειες περιπτέρου όπως τότε μετά τον εμφύλιο. Όχι άλλα θυρωρεία όπως μετά το ’60. Τώρα η ανταμοιβή για τον κόπο σου, πέρα φυσικά, απ’ την δημόσια αναγνώριση των υπηρεσιών σου, θα είναι μεγάλη. Μέγιστη θα μπορούσα να πω, που ούτε ο μοναδικός 6ρης του ΛΟΤΤΟ ύστερα από αλλεπάλληλα τζακ ποτ μπορούσε να φανταστεί.

Τι να τα κάνεις όμως τα λεφτά μπροστά στη δόξα! Για σκέψου λιγάκι. Και μόνο ότι θα βγεις στο οικουμενικό παράθυρο για να ανακοινώσεις τον τρόπο που σε έφερε κοντά στη μεγάλη σύλληψη, τα συγχαρητήρια των γειτόνων, των διωκτικών Αρχών, του μεγάλου πρεσβευτή και τόσων άλλων, τα παράσημα στο στήθος σου, δεν είναι πράγματα πιο ζηλευτά κι’ από τα όποια  δισεκατομμύρια που θα εισρεύσουν στο λογαριασμό σου; Θυμήσου τους προγόνους σου και θα συμφωνήσεις μαζί μου. Φέρε στο νου τον Εφιάλτη, τον Ισκαριώτη, τον κουκουλοφόρο, τον ψευδομάρτυρα. Η αμοιβή τους ήταν από τριάντα αργύρια, μέχρι μια θέση αγροφύλακα στην ορεινή Καρδίτσα, ενώ η δόξα και η φήμη τους, γνωστή ανά τους αιώνες. Και να σου πω και κάτι άλλο; Τώρα, σου δίνεται και ένα ακλόνητο άλλοθι. Ενώ παλιότερα κάποιοι θα μπορούσαν να σου πετάξουν κατάμουτρα, πως τάχα ο Εφιάλτης πρόδωσε στους εχθρούς, μια ολόκληρη Πατρίδα, σήμερα, ποιος θα μπορούσε να σε ψέξει, όταν εσύ καταδίδεις έναν εχθρό της Πατρίδας, στην ίδια σου την Πατρίδα; Ε; Το σκέφτηκες αυτό; Στο κάτω- κάτω της γραφής, εσύ δεν κάνεις διακρίσεις. Εσύ το κάνεις για να διατηρήσεις την φυσική σου κατάσταση, για να είσαι πάντοτε εναργής και ετοιμοπόλεμος, για να μην σκουριάσεις βρε αδελφέ.

Εκπαιδεύτηκες βλέπεις, όλ’ αυτά τα χρόνια της υπομονής, σε όλους τους χώρους. Στον λεγόμενο επαγγελματικό στίβο, έμαθες να τραβάς την καρέκλα του διπλανού σου, να «ενημερώνεις» το αφεντικό σου, πως ο άμεσος προϊστάμενος σου, δεν υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα της επιχείρησης (του αφεντικού σου), να παρουσιάζεις για δικές σου τις προτάσεις των υφισταμένων σου (στο αφεντικό σου), να υποτιμάς το έργο και τις δυνατότητες κάποιων που κατά τη γνώμη σου επιβουλεύονται τη θεσούλα σου και να τους διαβάλλεις (πάντα στο αφεντικό σου).

Τη φράση «όχι εγώ, αυτός», την έμαθες από πολύ μικρός. Και μαζί μ’ αυτήν, έμαθες να σκύβεις, να γλείφεις, να κολακεύεις, να κάθεσαι στα γόνατα του κάθε κοιλαρά, να γίνεσαι ερωμένη και εραστής εξ’ επαγγέλματος (για επαγγελματικούς λόγους φυσικά), να μελετάς την επόμενη κίνηση με ακρίβεια χειρουργείου, να ακονίζεις το μυαλό σου για την επόμενη κακιούλα, την επόμενη διαβολή,  την επόμενη ρουφιανιά. Μαθήτευσες τέλος, στα τηλεπαράθυρα και απέκτησες το διδακτορικό σου, από μαιτρ του είδους. Στους Κουφοντίνες, τις πίτσες και τα ντιλίβερι, (από κει προέρχεται και το γνωστό νταλαβέρι) θα κολλήσεις τώρα εκπαιδευμένε μου;

Δέξου λοιπόν, να σου αφιερώσω αυτό το ρεφρέν από ένα παλιότερο τραγούδι μου με τίτλο «Εφιάλτης» και ας αρχίσουν δοξασμένε μου, οι παιάνες και τα εμβατήρια της απανταχού ρουφιανιάς. 

Έχω δοξάσει ΕΓΩ τους τριακόσιους της Σπάρτης.

Τριάντα αργύρια πήρα για κάποιον Χριστό.

Σε δίκες στημένες, ανέκαθεν, ήμουνα μάρτυς.

Με μαύρη κουκούλα με είχανε, σκύλο πιστό.

ΕΓΩ κρατάω της πόλης ξανά, το μυστικό.

Διονύσης Τσακνής

ΣΧΟΛΙΑ (192)

ψευτης αριστερος, με σθενος

"Ένας συμπατριώτης συνέλαβε τον πατέρα μου για τον δώσει στους Γερμανούς, με το περίστροφο στον κρόταφο. Το τι ακολούθησε μπορείς να το υπολογίσεις." Οχι κ. Τσακνη, εγω και πολλοι αλλοι δεν μπορουμε να το "υπολογισωμε". Μπορεις να μας το πεις εσυ ? Γιατι εμεις εκεινο που υπολογιζωμε ειναι : 1944. Φευγουν οι Γερμανοι απο Ελλαδα. 1954. Γεννηση Διονυσιου Τσακνη, της αφεντομουτσουναρας σου δηλαδη. Αρα συνεπαγεται, απο τον υπολογισμο αυτο οτι ο πατερας σου μαλλον περασε αβροχοις ποσοι "το τι ακολουθησε"(προφανως εδω υπονοεις φρικτα βασανιστηρια και εκτελεση ,ε??????). Απο τοτε βρε μικροαπατεωνα σου εμεινε το κουσουρι και φτιαχνεις "Μνημεια Νεκρων"???? χαχαχαχαχαχαχ μικρε ρουφιανακο ! οσο υπηρξαν οι νεκροι της ΕΡΤ αλλλο τοσο συνεληφθη και βασανιστηκε ο πατερας σου. Και γραφεις ολο αυτο τον βοθρο για να μας πεισεις.....ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ρε ζουλαπι τα ψεμματα σου με την πραγματικοτητα !

ΗΡΩ

Οπως εγινε με τους εκφωνητες η ''μαχητες'' του Πλυτεχνειου που ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΑΝ την παρουσια τους εκει ,με βουλευτικες η Πανεπιστημιακες εδρες ,με εξουσια ,με Δανεια, με ''Καρεκλες'',ετσι εγινε και τοτε ,στην ''Αντισταση''...Διαβαστε ,ρε αγραμματοι ,ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ η εστω του ΧΡΟΝΗ ΜΙΣΣΙΟΥ το ''Καλα ,εσυ σκοτωθηκες νωρις''...Θα ενηλικιωθειτε

@βλακ τσικνισμενο

Κατάλαβες γιατί μπήκες στηνάχρηστη ΕΡΤ?? Μόνον έναν άχρηστο μπορούσε να βάλει το καθεστώς για να υπακούει στις εντολές του.

Βαγγελης

Τσακνη προφανως ακολουθεις την δοκιμασμενη πρακτικη της Σοβιετικης προπαγανδας να αερολογεις επι μακρον χωρις να απαντας ευθεως. Όμως γιατι τοση λυσσα, τοση χυδαιολογια και τοσες υβρεις επι τοσον μακρον? Συνηθως αυτή την πρακτικη την ακολουθουν οσοι εχουν κατι να κρυψουν.Και εσυ μαλλον κατι εχεις να κρυψεις και κοιτας να παραπλανησεις επαναλαμβανοντας τα ανδραγαθηματα ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΕΣ από τον πατερα σου. Πως γλυτωσε Τσακνοπουλι μου ο πατερας σου από τα χερια των Γερμανων? Αν ητανε ανταρτης θα τον ειχαν σκοτωσει επι τοπου η θα τον εστελναν στο Νταχαου, όταν τον παρεδωσε ο "καταδοτης". Μηπως ητανε δικος τους, συνεργατης δηλαδη, και τον αφησανε Τσακνη μου? Αλλιως, οσο καλη πιστη και να δειξωμε στα λεγομενα σου ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ πως αφεθηκε ελευθερος ο πατερας σου. Και αυτή η αναντιστοιχια μεταξυ των οσων λες (υπουλα,πολύ υπουλα υπονοεις ότι εκτελεσθηκε πραγμα που προφανως είναι ΨΕΜΜΑ αφου εζησε και σε γεννησε υστερα από 10 χρονια) και της αυταποδεικτης πραγματικοτητας είναι η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΥΒΡΙΣ προς τους χιλιαδες εκτελεσθεντες από τους Γερμανους νεκρους της Κατοχης και ιδιως για τους κομμουνιστες του συναφιου σου που δεν γλυτωσαν με τετοιο παραδοξο τροπο την εκτελεση.

@τσικνονιονιο

Η αλήθεια είναι πως η αντίσταση από τα βόρεια προάστια είναι πολύ σκληρή.Απατεωνες αριστεροι, ευτυχώς σας κατάλαβε όλος ο κόσμος και σας σιχαθηκε, ελεεινοί,τρισαθλιοι απατεώνες

Χωρίς λεπτομέρειες!

Στρατευμένοι καλλιτέχνες: ταλαντούχοι επιπέδου συναχωμένου τραγουδιστή με φαρυγγίτιδα απο το "αλβανέ της ελλάδας έχεις ταλέντο". Η υποταγή τους στο κόμμα τους έχει εξασφαλίσει προώθηση και το δάχτυλο στο μέλι. Αν το καταλάβεις αυτό και σταματήσεις να υποστηρίζεις ότι έχει σχέση με αυτούς, μόνο κερδισμένος θα είσαι, έλληνα!

Η στρατευμένη ''καλλιτεχνία''.

Πάσης φύσεως ''καλλιτέχνες'' της αριστεράς,σιτίζονται ως βδέλλες από το σάπιο κουφάρι της χώρας.Απομυζούν από το μαραμένο βυζί της πατρίδας που στάζει πύον και αίμα.Επιδοτούμενοι και κρατικοδίαιτοι στην πλειοψηφία τους,αποτελούν τον καλοπληρωμένο συστημικό βραχίωνα που θα μανιπουλάρει και θα πουλήσει συναισθηματιλίκι σε αφελείς και ψυχικά ανώριμους.Αυτή είναι η Αριστερά διαχρονικά:Εμπορεύεται το συναίσθημα και τα ψυχικά ελλείμματα της κοινωνίας με τρόπο επαγγελματικό.Απευθύνεται στη μάζα-που τόσο αποστρέφεται-και την ποδηγετεί είτε με φιλικά χτυπήματα στην πλάτη είτε με σιδηρά πυγμή όταν τα πράγματα ξεφεύγουν από τα δεκαετή πλάνα συνειδησιακής αναμόρφωσης.Όλοι θυμόμαστε τα ψυχιατρικά ιδρύματα της Σοβιετίας που ήταν γεμάτα με αντιφρονούντες,κυρίως σκεπτόμενους ανθρώπους.Είπαμε,ο έλεγχος και τελικά η κακοποίηση της λογικής,αποτελούν εργαλεία επιβολής στα ''λαοκρατικά'' καθεστώτα.Εκεί εμφανίζεται η αριστερή ''διανόηση'' και ''καλλιτεχνία''.Φιλικά τυπάκια και φατσούλες ευαισθητοποιημένες θα αναλάβουν να σε εκπροσωπούν και να σου διδάσκουν πώς να σκέφτεσαι και πώς να φέρεσαι!Πάντα με το αζημίωτο βέβαια.Τοξική κακία και χολή μισερή για όσους αμφισβητούν το ηθικό τους ''πλεονέχτημα''.Πρώτα γρανάζια όλοι τους σε μια μηχανή επιβολής σκέψης και συμπεριφοράς.Κανονικός στρατός κατοχής που σιτίζεται,αντιαισθητικά πλέον,από τον δημόσιο λουφέ μιας χώρας ρημαγμένης.

Πέρος

Τσακνή καλύτερα να τραγουδάς σε καμία συναυλία ,παρά να ανοίγεις τον στόμα σου και να λες τέτοια αίσχη.....Αλλά να περιμένουμε κάτι διαφορετικό από εσάς?

Αννα

Η σχέση που έχεις εσύ με τους αγωνιστές της αντίστασης είναι ίδια με αυτήν που έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο. Είσαι κι εσύ ίδιος με τους επαναστάτες των βορείων προαστίων, που αφού φάνε την μπριζόλα τους κατεβαίνουν στο κέντρο και τα σπάνε. Ποιος τα πληρώνει αυτά νομίζεις; Οι καπιταλιστές; Όχι τραγουδοποιέ της καρέκλας. Εμείς τα πληρώνουμε, εμείς της γης οι κολασμένοι.

Λοιπόν Τσακνή

Τους φίλους που γράφουν ότι δεν εξαργύρωσαν τους αγώνες των γονιών τους άκουσες. Είναι πολύ περισσότεροι αυτοί που δεν το γράφουν. Γιατί έχουν ξεπεράσει τα οποία δεινά εκείνης της εποχής και προχώρησαν μπροστά. Εσύ κι οι όμοιοί σου που τα παρουσιάζετε σαν μεταπτυχιακούς τίτλους τιμής και τα εξαργυρώνετε με θέσεις και μετρητά, γιατί δεν μπορείτε να βασιστείτε στα δικά σας προσόντα. Γιατί; Γιατί το βασικό προσόν σας είναι η μπουρδολογία και οι ύβρεις.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

xioni_main

Η ΕΜΥ προβλέπει ότι η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου – Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, θυελλώδεις άνεμοι και ισχυρές βροχές και καταιγίδες- Χιόνια ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας

4
ovilia_eksw

Η 23χρονη Οβιλία Μ. από το Μπαγκλαντές βρίσκεται σε διαδικασία φυλομετάβασης εδώ και ενάμιση χρόνο - Ο δικηγόρος της λέει ότι η απόφαση του δικαστηρίου να της αλλάξει το φύλο συμβάλει σημαντικά στα δικαιώματα των τρανς-διεμφυλικών

4