Βραχιώτης: Προτεραιότητα η αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών των δικηγόρων από το εισόδημα

Βραχιώτης: Προτεραιότητα η αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών των δικηγόρων από το εισόδημα

Είναι αντίθετος στις πολύμηνες δικηγορικές αποχές, και υπογραμμίζει ότι  τα προβλήματα λύνονται   στα τραπέζια των διαπραγματεύσεων και τις αίθουσες των δικαστηρίων

Η αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών των δικηγόρων από το εισόδημα και τη δυνατότητα εκπτώσεων με κοινωνικά κριτήρια (νέοι, χαμηλά εισοδήματα), είναι μια από τις προτεραιότητες του υποψήφιου προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλη Βραχιώτη που ηγείται του συνδυασμού «Επείγει».
           
Παράλληλα, ο κ. Βραχιώτης είναι αντίθετος στις πολύμηνες δικηγορικές αποχές, και υπογραμμίζει ότι  τα προβλήματα λύνονται στα τραπέζια των διαπραγματεύσεων και τις αίθουσες των δικαστηρίων.
         
Όπως είναι γνωστό ο δικηγορικός κόσμος πανελλαδικά    θα προσέλθουν αύριο και μεθαύριο Κυριακή και Δευτέρα στις κάλπες για την   ανάδειξη νέων προέδρων και νέων Διοικητικών Συμβουλίων στους κατά τόπους Δικηγορικού Συλλόγους της χώρας, ενώ οι επαναληπτικές εκλογές στους μεγάλους Δικηγορικούς Συλλόγους  θα διεξαχθούν   3 και 4 Δεκεμβρίου 2017.
 
Η αποχή του Δ.Σ.Α. από τα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία και τον πολίτη (μεταναστευτικό κ.λπ.) θα συνεχιστεί και μετά την εκλογή σας;

Πρόθεση και βασική μου προτεραιότητα είναι να ξαναδώσουμε στο Δ.Σ.Α. το θεσμικό ρόλο που του ταιριάζει και του αξίζει προκειμένου οι απόψεις του να αποτελούν και πάλι, όπως και κατά το παρελθόν, σημείο αναφοράς για την κοινωνία και τον πολίτη. Ο μεγαλύτερος επιστημονικός φορέας οφείλει να προστατεύει τα βασικά ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και να προτείνει τεκμηριωμένες και εφαρμόσιμες λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες αυτής της χώρας.

Υπάρχει λύση στο ασφαλιστικό νομοθετικό πλαίσιο, χωρίς άκαρπες απεργιακές κινητοποιήσεις και εάν «ναι» ποια;

Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν προβλήματα χωρίς λύσεις, αρκεί να γνωρίζεις τα θέματα, να τεκμηριώνεις την άποψή σου και να μπορέσεις να την επικοινωνήσεις σωστά στην κοινή γνώμη. Για παράδειγμα εμείς προτείνουμε την αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το εισόδημα και τη δυνατότητα εκπτώσεων με κοινωνικά κριτήρια (νέοι, χαμηλά εισοδήματα). Σε ότι αφορά το συνολικό ασφαλιστικό πλαίσιο νομίζω ότι θα πρέπει να αναμένουμε τις αποφάσεις του ΣτΕ και την κρίση του για την αντισυνταγματικότητά του, καθώς το σύνολο του νομικού κόσμου θεωρεί ότι κινείται εκτός των ορίων του Συντάγματος.

Σχετικά τώρα με την αποχή αυτό είναι από τα μέσα διεκδίκησης και πρέπει πάντα να χρησιμοποιείται με ωριμότητα και σοβαρότητα. Προσωπικά θέλω να υπενθυμίσω  ότι ως μέλος του Δ.Σ.Α. είχα επανειλημμένα εκφράσει την αντίθεσή μου στην παράταση της πολύμηνης αποχής, γιατί θεωρούσα ότι από κάποια στιγμή και μετά είχε μόνο αρνητικές επιπτώσεις στους συναδέλφους. Οι δικηγόροι οφείλουν να λύνουν τα προβλήματά τους, όπως και των εντολέων τους στα τραπέζια των διαπραγματεύσεων και τις αίθουσες των δικαστηρίων.

Η κοινωνικά απαράδεκτη μεταστροφή των δικηγορικών εταιρειών σε εισπρακτικές εταιρείες, ευτελίζοντας έτσι το λειτούργημά σας, θα συνεχιστεί επί της θητείας σας;

Σε όλες τις χώρες υπάρχει σαφής διάκριση λειτουργίας και αντικειμένου μεταξύ εισπρακτικών και δικηγορικών εταιρειών. Η νομοθεσία πρέπει να εφαρμόζεται πιστά και με συνέπεια προς όλες τις κατευθύνσεις και να διασφαλίζει τον πολίτη. Όπου αυτό δεν συμβαίνει είναι λογικό να δημιουργούνται προβλήματα και ανεπιθύμητες παρενέργειες και δυσλειτουργίες.
 
Υπάρχει λύση για το νέο δικηγόρο ο οποίος μαστίζεται από την οικονομική κρίση και την συρρίκνωση της δικηγορικής ύλης;

Είναι γεγονός ότι τόσο η οικονομική κρίση όσο και η κατάσταση που επικρατεί στον χώρο μας σε συνδυασμό και με την προβληματική συλλογική μας εκπροσώπηση, έχει πλήξει ιδιαίτερα τους νέους δικηγόρους. Αν συνυπολογίσουμε το ύψος των υπέρογκων φορολογικών επιβαρύνσεων και των ασφαλιστικών εισφορών θα δικαιολογήσουμε απόλυτα τους νέους συναδέλφους μας, που νιώθουν ότι τους έχουν υποθηκεύσει το μέλλον. Ο συνδυασμός μας έχει καταθέσει σειρά εφικτών και τεκμηριωμένων προτάσεων που αφορούν σε νέους δικηγόρους όπως, μεταξύ άλλων, η επιδότηση της συνεργασίας νέων δικηγόρων (7ετίας) με δικηγορικά γραφεία και εταιρείες, μέσω προγραμμάτων και του ΟΑΕΔ και φορολογικά και ασφαλιστικά κίνητρα στους νέους δικηγόρους για σύσταση πολυπρόσωπων δικηγορικών εταιριών, με ειδικό καθεστώς για τα πρώτα 3 έτη.

Η νομοθετική κυβερνητική βιομηχανία θα συνεχιστεί χωρίς την συμμετοχή των δικηγόρων στις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές;

Ο δικηγόρος οφείλει να είναι παρών σε κάθε εξέλιξη και διεργασία που άπτεται των γνώσεων και εμπειριών του. Είναι αυτονόητο ότι ουδείς δικαιούται να παρακάμπτει τους δικηγόρους, διότι είναι οι μόνοι που πέραν της θεωρητικής γνώσης διαθέτουν την εμπειρία της καθημερινής ζωής και αφουγκράζονται τον παλμό της κοινωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ (5)

SAVVAS

Ο Βραχιώτης πάντα ήταν και είναι ειλικρινής και αληθινός, έννοιες και χαρακτηριστικά που είναι ασύμβατα με τα κομματικά κατεστημένα. Άλλωστε από κανέναν δεν αμφισβητούνται οι κεντρώες καταβολές και απόψεις του τις οποίες υπερασπίζεται με συνέπεια και ανιδιοτέλεια.

Γιάννης

Εξαιρετικός δικηγόρος! Αν και στην αρχή δεν τον στήριζα (δεν με ενεδιέφεραν οι εκλογές του ΔΣΑ) πλέον και τον στηριζω και θα τον ψηφίσω! Νομίζω θα κάνει αρκετά πράγματα.

Μ.

Παπατζής απ' τους λίγους... Πρώην Πασόκος, νυν Ποταμίσιος και έχει ο Θεός...

Lawyer

Ποιος σε έστειλε; Γιατί κάπου πάει το μυαλό μου...

gr

Γιατί μόνο των δικηγόρων και όχι όλων? Αλλά ξέχασα, δικηγόροι δημοσιογράφοι και άλλοι προνομιούχοι, σιγά - σιγά, αλλά όχι και ταπεινά θα ικανοποιηθείτε και ας τους υπόλοιπους να κουρεύονται. Ετσι έγινε με τους δημοσιογράφους , πήραν ότι ήθελαν και ανάθεμα με αν το 1/000 του περήφανου ελληνικού λαού πήρε χαμπάρι. Εχει βλέπεις πολύ σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθεί τώρα όπως, το μέρισμα που θα πάρει από τις επενδύσεις που έκανε η "λαοπρόβλητη" κυβέρνηση του και έβγαλε πλεόνασμα. Έτσι να σκεπτόμαστε και θα πάμε μπροστά. Βλέπετε καθημερινά τον πρύτανη των δημοσιογράφων βερύκιο, το λιβάνι που ρίχνει στον μέγιστο? Τα ίδια θα κάνετε σε λίγο και οι δικηγόροι και άλλοι προνομιούχοι στη σειρά, γιατί ο περήφανος λαός έχει γίνει σανοφάγος.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Πανεπιστημιο_Αιγαιου_1

Τονίσθηκε το όραμα και η αναγκαιότητα ανάπτυξης πανεπιστημιακών ναυτιλιακών σπουδών υψηλού επιπέδου στην Ελλάδα και τα πολυάριθμα πλεονεκτήματα που προσφέρει η Χίος ως έδρα του Πανεπιστημίου

egklima_kallithea

Ο 32χρονος Γεωργιανός αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τη στυγερή δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του – Έξω από το δικαστήριο τον περίμενε ο 11χρονος γιος του και του ζήτησε να μην πιστεύει όσα λέγονται