Κόντρα Ιερώνυμου-Βαρθολομαίου για τον Αγ. Γεώργιο στο κτήμα Προμπονά

Κόντρα Ιερώνυμου-Βαρθολομαίου για τον Αγ. Γεώργιο στο κτήμα Προμπονά

Αγωγή Ιερώνυμου κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου αλλά και κατά της επιτροπής του κληροδοτήματος Προμπονά

«Ιερός πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ Αθήνας και Φαναρίου με μήλο της έριδος τον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου στο κτήμα Προμπονά. 

Μια κόντρα που οδηγεί στα άκρα τις σχέσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου και του Οικουμενικού πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Αιτία για τη νέα ρήξη στις σχέσεις Οικουμενικού Πατριαρχείου και Εκκλησίας της Ελλάδος είναι ο ιερός ναός του Αγίου Γεωργίου που κτίστηκε ύστερα από επιθυμία του Δημήτρη Προμπονά του Ναξιώτη ιατρού, η οποία αναφερόταν στη διαθήκη του. 

Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017 η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και ο Μακαριώτατος αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατέθεσαν ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αγωγή κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου αλλά και κατά της επιτροπής του κληροδοτήματος Προμπονά. 

Η αγωγή κατατέθηκε γιατί το Οικουμενικό Πατριαρχείο με συμβολαιογραφική πράξη δωρεάς πήρε στην ιδιοκτησία του τον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου εντός του Κτήματος που βρίσκεται εντός των ορίων Δήμου Αθηναίων και Ν. Φιλαδέλφειας. 

Σύμφωνα με την αγωγή ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος ισχυρίζεται ότι με τη δωρεά που έγινε από την επιτροπή του κληροδοτήματος Προμπονά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο «επιχείρηθηκε να αποσπαστεί ο ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου από τη νόμιμη και κανονική πνευματική δικαιοδοσία που είναι η Αρχιεπισκοπή Αθηνών και ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, μέσω της μεταβίβασής του μετά του οικοπέδου στο οποίο είναι κτισμένος σε άλλο εκκλησιαστικό νομικό πρόσωπο κατά παράβαση της βούλησης του διαθέτη Δημητρίου Η. Προμπονά». 

Από την πλευρά τους τα άτομα που απαρτίζουν την επιτροπή του κληροδοτήματος Προμπονά – η αγωγή στρέφεται και εναντίον τους- υποστηρίζουν ότι όταν ολοκληρώθηκε ο ιερός ναός προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών η οποία σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν τους επέδειξε μια στάση εχθρική και έπειτα παντελώς αδιάφορη. Στη συνέχεια ήρθαν σε επαφή με τη Μητρόπολη Παροναξίας τόπο καταγωγής του Δ. Προμπονά προσπάθεια που δεν τελεσφόρησε. Τέλος, όπως πάντα υποστηρίζουν τα μέλη της επιτροπής κληροδοτήματος Προμπονά,  κάλεσαν τον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο προκειμένου να αποδεχθεί τη δωρεά αλλά σύμφωνα με την επιτροπή  ο κ. Ιερώνυμος δεν εμφανίστηκε. Μετά την άκαρπη προσπάθειά τους απευθύνθηκαν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο που αποδέχτηκε την δωρεά με συμβολαιογραφική πράξη. 

Πάντως τον περασμένο Απρίλιο με εντολή του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου, κοινοποιήθηκε από τις υπηρεσίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο,  κάθε λεπτομέρεια και αναλυτικά όλες οι ενέργειες που έχουν γίνει σχετικά με το Ναό του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στο Κτήμα Δ. Προμπονά.

Η αγωγή της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη είναι η αρχή μιας νέας κρίσης στις σχέσεις Εκκλησίας της Ελλάδος και Φαναρίου με απρόβλεπτες εξελίξεις. Πριν από λίγες ημέρες ο κ. Ιερώνυμος συναντήθηκε με τον κ. Βαρθολομαίο κατά τη διάρκεια της 2ης Διεθνής Διάσκεψης ««Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή» που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών, χωρίς ωστόσο να πουν πολλά μεταξύ τους. Εκκλησιαστικοί αναλυτές εκτιμούν την κίνηση του Αρχιεπισκόπου καθαρά πολεμική. Και δεν είναι η πρώτη φορά που μια κρίση ταλαιπωρεί τις σχέσεις Εκκλησίας της Ελλάδος με Οικουμενικό Πατριαρχείο, αφού και επί Μακαριστού Χριστοδούλου υπήρξε χάσμα μεταξύ εκείνου και του Οικουμενικού Πατριάρχη χωρίς ωστόσο να οδηγηθούν στα δικαστήρια οι δυο πλευρές.ΣΧΟΛΙΑ (60)

Peggy

Ο Θεος ποτε δεν θα επελεγε τετοιους απληστους και υποκριτες να τον εκπροσωπισουν.Οι ακολουθοι του Χριστου θα εχουν αγαπη μεταξυ τους και θα τους αναγνωριζουν απο αυτο.Θα ειναι ειρηνικοι και θα αγαπουν τους συνανθρωπους τους.

Απορίες

Μήπως τελικά ο διάολος έχει πολλά παγκάρια; Και όπως αναρωτήθηκε και ο Sexπιρ: Να εκκλησιάζεται κανείς ή να μην εκκλησιάζεται;

μπλα μπλα δημοκρατία

Προς το ευσεβές ΠΘ: Μην αναρτάτε άλλα σχόλια διότι τα ήδη αναρτημένα είναι απολύτως δυσάρεστα και κινδυνεύετε να αφοριστείτε.

ΧΑΧΑΧΑΧΑ

Χριστιανοι ορθοδοξοι παπαδες στα δικαστήρια!!!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!! Κατα ταλλα σας πειραζουν οι γκει, οι τρανσεξουαλ και οι διεμφυλικοί!!!! Ουστ βρωμιαρηδες!!!!

Θανος

Δυστυχως η Ορδοδοξια διαλυεται απο τα αθεα αντιχριστιανικα εμετικα κυβερνοοντα συστηματικα κ η εκκλησια ασχολειται με βλακειες.

Ο διάολος έχει πολλά παγκάρια;

ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ, Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΓΚΑΡΙΑ;;;;; ΥΓ: Λοκάλ κουλέρ και ούλτρα χριστιανοί: Μεγαλοβδομάδα 2017 στα Ανω Πατήσια, ΘΛΙΒΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, ΣΕ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΑΓΟΥΣ, ΤΟ ΟΙΚΤΡΟ ΘΕΑΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ (!!), ΟΙ ΔΥΟ ΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΑΝΤΙΜΑΧΟΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΑΦΕΙΔΩΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ, ΠΡΟ ΤΗΣ ΠΥΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΠΡΟΜΠΟΝΑ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΜΠΟΔΙΣΘΗΚΑΝ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ, Ο,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΕΤΡΑ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ, Ο ΝΕΟΑΝΕΓΕΙΡΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΑ ΕΥΜΕΓΕΘΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ. ΟΥΤΩΣ ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΕΝΗ Η ΕΝ ΘΕΜΑΤΙ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ, ΚΑΛΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΝΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΓΚΑΡΙ, ΟΤΙ ΕΡΙΖΟΥΝ ΣΕ ΞΕΝΟΝ ΑΧΥΡΩΝΑ, ΔΙΟΤΙ Ο ΝΑΟΣ ΑΦΕΝΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΕΙΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΑ.

Γνώστης

Η Αθήνα είναι δικαιοδοσία της Εκκλησίας της Ελλάδος και δεν μπορει άλλη Ορθόδοξη Εκκλησία, ακόμα και το Φανάρι, να ιδρύει εκκλησίες εδώ, εκτός και αν έχει άδεια της Εκκλησίας της Ελλάδος, κάτι που δεν ισχύει στην παρούσα περίπτωση...

Κορώνα γράμματα...

Να το παίξουμε στο μπαρμπούτι. Να αφεθούν έτσι ανενόχλητες οι Θείες δυνάμεις να αποφασίσουν που θα ανήκει η εκκλησία. Ο νόμος των ανθρώπων για τον ορισμό της αστικής δικαιοδοσίας είναι για τα υλικά πράγματα, όχι για τα μεταφυσικά.

Χαχα

Αγαπάτε αλλήλους φαρισαίοι

Γκουχ γκουχ

Τελικά ο Προμπονας είναι το κέντρο του σύμπαντος!! Όλα στα Άνω Πατήσια γίνονται τελευταία...

μάλλον δεδικαίωται Αλέξης

Μάλλον καλά κάνει ο Αλέξης Τσίπρας και τους κρατάει σε απόσταση και δεν τους πιστεύει με σταυρούς και χειροφιλήματα , έχοντας μόνο μέσα του το ένθεον και απροσέγγιστον τοις πάσι.Κάτι ήξεραν οι αρχαίοι Αθηναίοι που δεν είχαν ιερείς και ιερά ευαγγέλια, καθότι πίστευαν ότι είναι αδύνατον άνθρωποι να μεσολαβούν για να προσεγγίσουν οι άλλοι άνθρωποι μέσω αυτών το θείον. Αυτό προσεγγίζεται μόνο με τη σκέψη, την ενδοσκόπηση και το βαθύ στοχασμό του καθενός και απολύτως με τίποτα άλλο. Μάλλον δεδικαίωται Αλέξης ορώντες συχνάκις τοιαύτας διαμάχας. Ας συνέλθωσι το θάττον οι ρασοφόροι.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης