Δημοσκόπηση Κύπρος: Φαβορί ο Νίκος Αναστασιάδης

Δημοσκόπηση Κύπρος: Φαβορί ο Νίκος Αναστασιάδης

Πρώτος στα ποιοτικά χαρακτηριστικά ο Νικόλας Παπαδόπουλος 

Μία νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Noverna παρουσιάζει τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη ως το αδιαμφισβήτητο φαβορί των Προεδρικών Εκλογών του Ιανουαρίου του 2018 στη Κύπρο. Ωστόσο ουδείς μπορεί να είναι απολύτως βεβαίως για το τι πραγματικά θα βγάλουν οι κάλπες καθώς έχουν διαψεύσει αρκετές φορές τις δημοσκοπήσεις. Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν οι εκλογές του 2008 όταν ο Τάσσος Παπαδόπουλος εμφανιζόταν ως ο υποψήφιος που θα κέρδιζε άνετα τον Ιωάννη Κασουλίδη και τον Δημήτρη Χριστόφια. Τελικώς δεν κατάφερε να περάσει στον 2ο γύρο, καθώς Ο Ιωάννης Κασουλίδης ήρθε πρώτος και ο Δημήτρης Χριστόφιας δεύτερος και κατάφερε να κερδίσει τη προεδρία της Δημοκρατίας.Σε αυτές τις εκλογές, υπάρχουν δύο σημαντικοί αστάθμητοι παράγοντες οι οποίοι δεν μπορούν να καταγραφούν επί του παρόντος με ακρίβεια στις δημοσκοπήσεις. Είναι η πρόθεση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνου Χριστοφίδη, να θέσει υποψηφιότητα αλλά και η αναμενόμενη υποψηφιότητα εκ μέρους του ΕΛΑΜ (Χρυσή Αυγή Κύπρου).

Στη δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Πολίτης», στη πρόθεση ψήφου για τον πρώτο ο Νίκος Αναστασιάδης (ΔΗΣΥ) εξασφαλίζει 23%. ο Σταύρος Μαλάς (ΑΚΕΛ) 17%, ο Νικόλας Παπαδόπουλος (ΔΗΚΟ- ΕΔΕΚ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ) 17%, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνος Χριστοφίδης 8%, ο Γιώργος Λιλλήκας (Συμμαχία Πολιτών) 7%, ο Χρίστος Χρίστου που δεν έχει ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος (ΕΛΑΜ) 3%, Λευκό 7%, Αναποφάσιστο 11%, Αποχή 6% και δεν απάντησαν 2%.
 
Σενάριο Αναστασιάδης - Παπαδόπουλος

Σε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος προηγείται όλων των υποψηφίων και αν περάσει στο δεύτερο γύρο θα είναι ο δυσκολότερος αντίπαλος του Νίκου Αναστασιάδη.

Στο σενάριο που στον δεύτερο γύρο θα αναμετρηθούν Αναστασιάδης – Παπαδόπουλος, ο Νίκος Αναστασιάδης προηγείται με 31% έναντι 29% του Νικόλα Παπαδόπουλου. Ποσοστό 14% δηλώνει πως θα ψηφίσει λευκό, ένα 12% είναι αναποφάσιστοι και επίσης 12% δεν θα πήγαιναν να ψηφίσουν. Το 2% δεν απάντησε.
 
Σενάριο Αναστασιάδης - Μαλάς


Αν στον δεύτερο γύρο βρεθούν Νίκος Ανστασιάδης και Σταύρος Μαλάς τότε ο Αναστασιάδης επιλέγεται από το 36% έναντι 28% που θα ψήφιζαν Σ. Μαλά. Ποσοστό 15% θα ψήφιζε Λευκό, και ένα 11% θα απείχε από τη ψηφοφορία. Το ποσοστό των αναποφασίστων είναι 9% ενώ 2% δεν απάντησαν.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και στα υπόλοιπα σενάρια του Β’ γύρου κερδίζει με άνεση όποιον από τους υπόλοιπους υποψήφιους είναι απέναντι του.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

ΠΑΝΤΟΥ ΣΑΡΩΝΕΙ Η ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ

Ακόμη και οι Κυπριοι μετά από εισβολές και χρωκοπίες του κουμουνιστή Χριστόφια άλλαξαν. Καποτε το ΑΚΕΛ είχε κοντά στο 40% κι en bloc με τους Μακαριακούς αποτελούσαν ένα αδιαπέραστο τσιμεντένιο μπλοκ. Από τον πίνακα φαινεται ότι Δεξια-Κεντρο-Αριστερά μαζεύουν τα εξης: 3% η ακροδεξιά και 30% η Δεξιά. Το Πατριωτικό Κεντρο 21%, το Φιλελευθερο Κεντρο 10%, η Κεντροαριστερά (Λιληκας) 9% απέναντι στην απομονωμένη Αριστερά 21% (Συριζοκκουκουέδες της Κυρου). Στην Ελλάδα, δυστυχώς, ενώ πάμε για Ιστορική Συντριβή της Αριστεράς στη Μεταπολίτευση, Συριζας-ΚΚΕ και λαφανοζωές εξακολουθούν να μαζεύουν 35% όπως στην Βενεζουέλα! ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ. Ο ΥΠΟΓΕΙΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

ΚΥΠΡΙΟΣ

Κέντρο δεν υπάρχει στην Κύπρο. Η αστική τάξη και οι λαϊκοί συντηρητικοί, ανέκαθεν συνεργαζόμενοι με την Εκκλησία, αποτελούσαν κάποτε το πανίσχυρο Ενιαίο Κόμμα. Το 1976 ο ΔΗΣΥ εξέφραζε την πρώην Γριβική-Ενωτική δεξιά και το ΔΗΚΟ τη Μακαριακή - Ελληνοκεντρική. Στην οικονομία υπάρχει πλήρης ταύτιση (φιλελευθερισμός με μερικό προστατευτισμό, λόγω του μικρού μεγέθους της οικονομίας). Σήμερα λόγω κυπριακού ο ΔΗΣΥ, αφού αρχικά με ιδιαιτέρως εθνικό λόγο (Ενιαίο Αμυντικό δόγμα) και αφού οικειοποιήθηκε τον Αγώνα της ΕΟΚΑ απομύζησε το μεγαλύτερο μέρος του ΔΗΚΟ όταν αυτό συνεργάστηκε με το ΑΚΕΛ. Ύστερα ο ΔΗΣΥ ψιλοδιασπάστηκε και από αυτό προέκυψαν τώρα (προηγουμένως είχαμε άλλα κόμματα) Αλληλεγγύη (καθαρά δεξιό -συντηρητικό) κι ΕΛΑΜ (εθνικιστικό). Αμφότερα αποτελούν την χαμηλού εισοδήματος δεξιά και είναι πιο ισχυρά στην ύπαιθρο, αφού δε διαπλέκονται με τα οικονομικά συμφέροντα, τις ΜΚΟ και άλλους εχθρούς του έθνους, όπως η ηγεσία του ΔΗΣΥ που μεταλλάχτηκε. Η αριστερά της Κύπρου αν και ο ιστορικότερος πολιτικός σχηματισμός με ιδιαίτερη οργάνωση και φανατισμό ουδέποτε έφτασε στα επίπεδα της αριστερής πολιτικής διεθνώς, παρά μόνον ρητορικά. Παρά την εξάρτηση μέρους του πληθυσμού από τις εταιρείες του κόμματος ο συντηρητισμός μας δεν τους επιτρέπει να ξεσαλώνουν, αφού τιμωρεί άμεσα. Εξ ου και θα δείτε ΟΛΟΥΣ τους ακελικούς να εκκλησιάζονται, έστω κι αν κάποιοι εξ αυτών δηλώνουν άθεοι. Ο επόμενος πρόεδρος θα είναι ο ίδιος, αφού αριστερά ΔΕ θα ψηφίσουμε, ενώ το ΑΚΕΛ δε θα στηρίξει κανένα επισήμως στο Βγύρο -μέσω των μηχανισμών του θα στηρίξει μυστικά τον Αναστασιάδη, γιατί μόνος του εχθρός για τη νέα γενιά του που γαλουχήθηκε με την αντεθνική ρητορεία του είναι ο ελληνισμός. Εξάλλου οι τρεις πραίτορες που ελέγχουν το κόμμα δωροδοκήθηκαν επαρκώς- βάζω τα αρχικά του επιθέτου τους για να αναρτήσετε όσα γράφω: Χ, Κ, Τ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

1954685

Ο δράστης φοράει μάλλον μάσκα σιλικόνης, βγάζει από ένα σακβουαγιάζ ένα όπλο - Δίνει το σακίδιο στον ταμία ζητώντας τα χρήματα με το όπλο προτεταμένο- Εικάζεται ότι πρόκειται για τον ίδιο ληστή της τράπεζας στο Χαϊδάρι