Στο Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων ο Αλέξης Τσίπρας

Στο Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων ο Αλέξης Τσίπρας

Η Σοφία Στάικου, πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος της τράπεζας Πειραιώς, ξενάγησε τον πρωθυπουργό στο μουσείο-κόσμημα - Εντυπωσιασμένος ο Τσίπρας από τα εκθέματα και την οργάνωση του Μουσείου

Στο Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων ο Αλέξης Τσίπρας
Από την πρόεδρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), Σοφία Στάικου, ξεναγήθηκε στο Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων ο Αλέξης Τσίπρας την Τρίτη το μεσημέρι. Ο πρωθυπουργός, στο περιθώριο της (επαν)εγκαινίασης της Ιονίας Οδού, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί ένα από τα πιο ολοκληρωμένα θεματικά Μουσεία που έχουν ιδρυθεί στον ελληνικό χώρο τα τελευταία χρόνια με τη φροντίδα και την επίβλεψη του ΠΙΟΠ.

Η κυρία Σοφία Στάικου καθοδήγησε τον πρωθυπουργό στη διαδρομή που κάθε επισκέπτης ακολουθεί εντός του Μουσείου Αργυροτεχνίας, μυούμενος στην παραδοσιακή τέχνη της γιαννιώτικης αργυροτεχνίας. Η περιήγηση στο Μουσείο είναι ούτως ή άλλως συναρπαστική -κάτι που πιστοποιήθηκε από τις αντιδράσεις ακόμη και του Αλέξη Τσίπρα- καθώς τα κομψοτεχνήματα (κοσμήματα, όπλα, σκεύη κ.λπ) μοιάζουν να αιωρούνται στις προθήκες, δημιουργώντας μια μοναδική εντύπωση.

Ωστόσο, πέρα από τα σπάνια και εντυπωσιακά εκθέματα που περιλαμβάνει, το ίδιο το Μουσείο αποτελεί σημαντικό αξιοθέατο: Βρίσκεται μέσα στο παλαιότερο κομμάτι της πόλης των Ιωαννίνων, το περιτειχισμένο «Κάστρο». Και χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια ώστε ένα εγκαταλελειμμένο, πέτρινο κτίριο που προ δεκάδων ετών προοριζόταν για στρατιωτική χρήση, να μετατραπεί σε ένα μοντέρνο Μουσείο μεν, αλλά με πλήρη ενσωμάτωση στο ιστορικό, οικιστικό και φυσικό περιβάλλον.

Προς τιμήν του κ. Τσίπρα, ο οποίος ακολούθως αναχώρησε από τα Ιωάννινα για την Καβάλα, παρατέθηκε στο Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων δεξίωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης