Γεροβασίλη στην ΕΡΤ: Επιθυμούμε να εξορθολογίσουμε το δημόσιο και όχι να το διογκώσουμε

Γεροβασίλη στην ΕΡΤ: Επιθυμούμε να εξορθολογίσουμε το δημόσιο και όχι να το διογκώσουμε

«Στο πλαίσιο των δημοσιονομικών υποχρεώσεων και δεσμεύσεων της χώρας οι προσλήψεις πρέπει να είναι στοχευμένες και να αφορούν εργαζόμενους που καλύπτουν επί χρόνια πάγιες και διαρκείς ανάγκες» είπε αναφερόμενη στους συμβασιούχους 

Γεροβασίλη στην ΕΡΤ: Επιθυμούμε να εξορθολογίσουμε το δημόσιο και όχι να το διογκώσουμε
Για την μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση μίλησε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ και υποστήριξε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι εξορθολογίσει το δημόσιο και όχι να το διογκώσει.  

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στον απόηχο της τοποθέτησης του Πρωθυπουργού στο Μουσείο Μπενάκη όπου εξήγγειλε προσλήψεις νέων πτυχιούχων στο δημόσιο στα μέσα του 2018
.

Να σημειωθεί επίσης ότι και η κυρία Γεροβασίλη αναφερόμενη σήμερα στους συμβασιούχους σημείωσε πως στο πλαίσιο των δημοσιονομικών υποχρεώσεων και δεσμεύσεων της χώρας οι προσλήψεις πρέπει να είναι στοχευμένες και να αφορούν εργαζόμενους που καλύπτουν επί χρόνια πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο πλαίσιο στήριξης του κοινωνικού κράτους και του πολίτη.
Κλείσιμο

Ο εξορθολογισμός του δημοσίου θα αποτελέσει εργαλείο για την ανάπτυξη, πρόσθεσε η κ. Γεροβασίλη και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση υιοθέτησε μια αξιολόγηση στο Δημόσιο με αντικειμενικά και διαφανή κριτήρια. Η αξιολόγηση, είπε, πρέπει να είναι αντικειμενική και αξιοκρατική και να καταργεί το πελατειακό σύστημα.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης της σημείωσε ότι η μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης, έρχεται να βελτιώσει τις σχέσεις κράτους, κοινωνίας, πολίτη, επιχείρησης με μια σειρά από παρεμβάσεις όπως μείωση γραφειοκρατίας, επιτάχυνση των διαδικασιών, της ψηφιακής υπογραφής κ.α.

Μόνο με την ψηφιακή υπογραφή, ανέφερε σαν παράδειγμα, το κράτος εξοικονομεί 200 εκατομύρια ευρώ, τονίζοντας πως έτσι γίνεται ο εξορθολογισμός του δημοσίου και όχι με απολύσεις.
 




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης