Μέλη του Ρουβίκωνα μπήκαν στη Βουλή - Συνελήφθησαν και μετά αφέθηκαν ελεύθεροι

Μέλη του Ρουβίκωνα μπήκαν στη Βουλή - Συνελήφθησαν και μετά αφέθηκαν ελεύθεροι

Έπειτα από συνεννόηση του Νίκου Βούτση με τον Νίκο Τόσκα - Τα μέλη της αναρχικής ομάδας φώναξαν συνθήματα και έριξαν τρικάκια για την απελευθέρωση της Ηριάνας

Στο προαύλιο της Βουλής πραγματοποίησαν εισβολή τα μέλη του Ρουβίκωνα, για την υπόθεση της Ηριάννας. 

Περίπου 30 άτομα, μέλη της αναρχικής ομάδας, αιφνιδίασαν τους αστυνομικούς που βρίσκονται στην πλευρά της Βασιλίσσης Σοφίας και τρέχοντας έφτασαν μέχρι την είσοδο της Βουλής. Ανενόχλητοι ανέβηκαν στο περιστύλιο και άνοιξαν το πανό τους, με τους αστυνομικούς να τους παρακολουθούν ως απλοί θεατές. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατάφεραν να εισβάλουν την ώρα που άνοιξε η μπάρα για να περάσει το αυτοκίνητο του κ. Χουλιαράκη. 

Τα μέλη της αναρχικής ομάδας φώναξαν συνθήματα όπως «Λευτεριά στην Ηριάννα» και έριξαν τρικάκια για την απελευθέρωσή της.

Η αστυνομία συνέλαβε αρχικά κάποια άτομα, τα οποίο όμως στην συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από συνεννόηση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα αφέθηκαν ελεύθερα.Αμέσως μετά την εισβολή στο προαύλιο της Βουλής, η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας με κείμενό της που δημοσιεύτηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρει:

«Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στη Βουλή, για Ηριάννα-Περικλή και  άδειες

Στο θέαμα της αστικής δημοκρατίας, στις ταξικά ιδιοτελείς αφηγήσεις μιας φανταστικής συνταγματικής νομιμότητας υπάρχει αυτό που λέμε "διάκριση εξουσιών". Σε αυτή τη μακρινή ουτοπία λοιπόν, κοινοβούλιο, κυβέρνηση και δικαστές είναι τρία διαφορετικά σώματα, ανεξάρτητα μεταξύ τους, με δικούς τους κανόνες και όρια που καθορίζει το σύνταγμα.

Μα είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι που να πιστεύουν όχι μόνο ότι κάτι τέτοιο ισχύει αλλά θα μπορούσε ποτέ να ισχύσει; Να πιστεύουν δηλαδή ότι η νομοθεσία θα είναι ανεξάρτητη από την κυβέρνηση που υλοποιεί τους νόμους και ότι αυτοί που επιβλέπουν αυτούς τους νόμους θα είναι επίσης ανεξάρτητοι; Ούτε στην Ελλάδα ούτε σε κανένα σημείο του κόσμου, οποτεδήποτε, η πολιτική εξουσία δεν θα τριχοτομηθεί αυτοαναιρούμενη σε καπετανάτα ειδικών καθηκόντων. Η πολιτική εξουσία, το κράτος, από όσες κλίκες κι αν αποτελείται, είναι ενιαία και αδιαίρετη ως προς τις στρατηγικές της επιλογές απέναντι στην κοινωνική βάση. Ήταν, είναι και θα είναι μέχρι να την ξεφορτωθούμε μαζί με την οικονομική τάξη με την οποία διαπλέκεται.

Κι αυτό ο σύριζα το γνωρίζει πάρα πολύ καλά. Σαν ένα κόμμα που  ανέκαθεν είχε το ένα πόδι του να πλατσουρίζει στο πεζοδρόμιο και το άλλο του πόδι στέρεα βυθισμένο στον αστικοδημοκρατικό βάλτο, ξέρει τους κανόνες του παιχνιδιού. Επιπλέον ως απόγονος μιας φαντεζί ξεπουλημένης ευρωκομμουνιστικής αριστεράς διατηρεί την παράδοση μιάς συγκινησιακά φορτισμένης δημοκρατικής ρητορικής, γεμάτη με αυθεντικό κοπανιστό αέρα. "Είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος" μας έλεγαν και δεν έχουμε λόγο να διαφωνήσουμε. Κάθε λέξη πράγματι, ακόμα και αυτές που δεν γράφονται αλλά εννοούνται.Αυτές τις μέρες ζούμε μια ακόμα δημοκρατική σαπουνόπερα με διακύβευμα την υποτιθέμενη "ανεξαρτησία της δικαιοσύνης". Η μεγαλύτερη ειρωνεία ήταν ότι σε αυτό το παιχνίδι όλες οι καθεστωτικές δυνάμεις, με τον Σύριζα πρώτο, ενέπλεξαν μια διωκόμενη από τους ίδιους, την Ηριάννα που ξαφνικά βρέθηκε όχι μόνο με 13 χρόνια ποινή αλλά και να πρωταγωνιστεί σε ένα έργο που οι διώκτες της μεταμφιέζονται σε υπερασπιστές της. Η φάση με τη χρήση του DNA και τον αντιτρομοκρατικό νόμο είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα που μας δείχνουν πόσο ενιαία, και χωρίς κανενός είδους διακρίσεις είναι η πολιτική εξουσία.

Η Ηριάννα, όπως και ο Θεοφίλου, όπως και ο Σεϊσίδης, όπως τόσοι άλλοι, καταλήγουν βαθιά στη φυλακή γιατί το κράτος, ικανοποιώντας τις δικές του ανάγκες αλλά και τις διεθνείς πιέσεις, φροντίζει να νομοθετήσει τη χρήση ενός απίθανου πολυεργαλείου ενοχοποίησης, του DNA. Η κυβέρνηση στη συνέχεια μεταφέρει αυτή την πραγματικότητα στους μηχανισμούς καταστολής και οι δικαστές ρίχνουν τις ποινές. Ένα επιτυχημένο κλειστό σύστημα.  Η διάκριση των εξουσιών υπάρχει μόνο και μόνο για μοιραστούν οι ευθύνες, έτσι που τελικά, για την υπόθεση της κάθε Ηριάννας κανείς να μην έχει ευθύνη. Όταν ακούμε στελέχη της κυβέρνησης να αμφισβητούν ξαφνικά τον τρόπο χρήσης του DNA που ως φάμπρικα κλείνει φυλακή αγωνιστές, δεν μπορούμε παρα να γελάσουμε.Μας κοροϊδεύουν με τον παραδοσιακό τρόπο που το κάνει πάντα η σοσιαλδημοκρατία.

Αλλά η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη. Πριν καν προλάβει κάποιος (όχι εμείς πάντως), με πίστη στη δημοκρατία να πει "αν δεν σας αρέσουν οι αποφάσεις των δικαστών αλλάξτε το νόμο" βγαίνει ο Κοντονής και ανακοινώνει (για να το πάρει πίσω γρήγορα σαν βρεγμένη αλλά και υπομονετική γάτα) επέκταση του αντιτρομοκρατικού νόμου με οργουελιανές διατάξεις που στοχεύουν απευθείας στο πολιτικό φρόνημα. Και πριν από αυτό οι δικαστικές αρχές έχουν έμπρακτα υιοθετήσει την άτυπη απαίτηση μετάνοιας από τους πολιτικούς κρατούμενους για να τους χορηγήσουν όσα δικαιούνται όλοι οι κρατούμενοι, ανάμεσα στα οποία και οι άδειες. Κάτι που δεν αποφάσισε υποτίθεται κανένα νομοθετικό σώμα, καμιά κυβέρνηση, αλλά παρόλα αυτά δεν κατήγγειλε κανένας τους παρά τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες που γίνονται.

Είναι λοιπόν όλοι μαζί. Απέναντι στην κοινωνία και τους αγώνες της. Η σαπουνόπερα περί δικαιοσύνης δεν είναι τίποτα άλλο από πάλη ανάμεσα σε κλίκες που διατρέχουν το κράτος κι έχουν αντίκρυσμα σε μερίδες της αστικής τάξης. Απλά ο Σύριζα θέλει να βάλει πόδι σε ένα παραδοσιακό δεξιό κάστρο νομής εξουσίας και η Νέα Δημοκρατία αγωνίζεται λυσσασμένα να τον εμποδίσει. Και σε αυτή τη μάχη θα εμπλέξουν, είτε ως " υποστηρικτές" είτε ως δήμιοί τους, και αυτούς που τους αντιμάχονται. Για ποιόν, δικαστή, βουλευτή ή υπουργό έχει σημασία που δεκάδες επιστήμονες, ινστιτούτα και πανεπιστήμια έχουν ορίσει την αναξιοπιστία του DNA ως στοιχείο ενοχοποίησης; Για ποιόν έχουν πια σημασία οι προεκλογικές υποσχέσεις για κατάργηση του αντιτρομοκρατικού νόμου; Για ποιόν τα υποτιθέμενα δικαιώματα;
Αυτό που τους νοιάζει είναι το καθεστώς, ο εαυτός τους. Αυτό που νοιάζει εμάς όμως είναι τα 13 χρόνια φυλακή της Ηριάννας, τα 5 χρόνια φυλακή που έβγαλε ο Θεοφίλου πριν αθωωθεί (ενώ προσπαθούσαν να του φορέσουν και ισόβια)... Μας νοιάζουν τα δικαιώματα των πολιτικών κρατούμενων, το δικαίωμά τους στην άδεια. Μας νοιάζει η σιωπή μιας αμήχανης κοινωνίας, που λίγο αποφασίζει να φωνάξει και ο τροχός ξαφνικά γυρίζει.

Να μην έχει αμφιβολία κανείς. Χωρίς το κύμα αλληλεγγύης ο Θεοφίλου θα είχε ισόβια. Η Ηριάννα δεν θα είχε καμία ελπίδα. Κι αυτό που βλέπουμε να συμβαίνει στη μικροκλίμακα της καταστολής ισχύει για τα πάντα. Ό,τι δεν διεκδικούμε το χάνουμε. Όπου σιωπούμε θαβόμαστε στη σιωπή.

Η Ηριάννα είναι ακόμα φυλακή. Οι πολιτικοί κρατούμενοι ακόμα δεν παίρνουν άδειες.

Και εμείς κάνουμε αυτή την παρέμβαση για να πούμε και στους ανθρώπους της κοινωνικής και ταξικής μας θέσης ότι πρέπει να υψώσουμε τον τόνο της φωνής. Πολύ περισσότερο. Και για την Ηριάννα, και για τους πολιτικούς κρατούμενους και για τα πάντα.


Aναρχική ομάδα Ρουβίκωνας»
Μητσοτάκης: Ξέφραγο αμπέλι (και) η Βουλή

Να αναζητηθούν ευθύνες για την εισβολή των μελών του Ρουβίκωνα στην Βουλή, ζητά με μήνυμά του στο Twitter o πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναφέρει  «Ξέφραγο αμπέλι (και) η Βουλή».


  ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: Άλλο ένα «επίτευγμα» Τόσκα

«Τελικά και ο Ρουβίκωνας έχει ψυχή. Ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του κ. Τόσκα, που είχε ζητήσει «πλήρη χαρτογράφηση των μπαχαλάκηδων», τα μέλη του Ρουβίκωνα προσήλθαν μόνα τους στη Βουλή για να διευκολύνουν το έργο του Υπουργού», αναφέρει σε σχόλιό του για την εισβολή της αναρχικής ομάδας το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη.  

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (222)

Μππαβο!!!

Αδειάστε και τις φυλακές να μπούμε οι 300

Κ

σας πειράζει που μπήκαν στην Βουλη,στον χώρο που επι 8 συνάπτά ετή , ψηφίζουν νόμους όχι με τον συμφέρον του πολίτη αλλα με το πως θα σε πάνε ακόμα παρακάτω. για ποία ανομία μιλάτε? το οτι περνάνε συνεχόμενα αντισυνταγματικοι νόμοι δεν σας πειραζει κ οτι ο καθημερινός πολίτης αφοπλίζεται νομικά καθημερινώς. το ψάρι βρωμάει απο το κεφάλι κύριοι, οταν φτάσουμε στο επίπεδο να λειτουργούν σώστα θεμελείωδεις κανόνες που θα πρέπει να διεπουν μια δημοκρατική κοινωνία που νοίζεται για τους πολιτες της, τότε να συζήτησουμε αν ο Ρουβίκωνας έχει το δικαίωμα να μπουκάρει στην βουλή η οχι.

John

Αρχικά είπα αίσχος! Αργότερα το σκέφτηκα και θυμήθηκα ότι τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ προκάλεσαν τόσα και τόσα τα τελευταία 40 χρονια στο κρατος, που πριν απο πολλού έπρεπε να εισβάλλει ο λαός στην βουλη. Χωρα του 'εδώ και τώρα', του 'ωχ δεν βαριεσαι' και του 'κοιτά να βολευτης στο δημόσιο' έχει πολλά ακόμη να τραβήξει διότι δεν υπάρχει ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Κάθε ημέρα η κατρακυλα συνεχίζεται.

stp

Αρε Μπογδάνε πόσο δίκιο είχες. Θυμάμε αυτούς τους μπαχαλάκηδες που πρωτοεμφανίστηκαν στα πρώτα χρόνια μετά την χούντα. Σε όλες τις πορείες , ιδιαίτερα για την επέτειο του Πολυτεχνείου , μια ομάδα , έσπαγε , έκαιγε, και δεν τους πείραζε κανένας. Οι γνωστοί άγνωστοι έλεγαν , ήταν γνωστοί, ήταν τα πρώην συντρόφια από την Πανσπουδαστική του Λαλιώτη, του Τζουμάκα, της Δαμανάκη κλπ. Πως να συλλάβουν τα συντρόφια. Τώρα έχουμε τις συλλογικότητες των Εξαρχείων, τα πρώην συντρόφια του Αλέξη, του Παππα, της Αχτσιόγλου κλπ , τα καμάρια του προέδρου των υπουργών, του του κλπ. Τι στο καλό , τους αυριανούς υπουργούς της μπαχαλομπανανίας.

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΑΣΤΕΙΧΕΙΩΤΕ ΔΕΞΙΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΛΑΛΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΖΟΥΜΑΚΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ?ΕΙΧΕΣ ΓΕΝΗΘΕΙ ΤΟΤΕ Η ΛΕΣ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΣΕΡΒΙΡΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ?

...

Αν είχαν νιονιό τα Χρυσαύγουλα θα έστελναν, αύριο κιόλας, καμμιά τριανταριά δικούς τους να μπουν στο προαύλιο της Βουλής, να φωνάξουν συνθήματα και να πετάξουν φυλλάδια. Η κίνηση θα ήταν κίνηση "μάτ" που θα άφηνε τους ηλιθίους που μας κθβερνάνε ηθικά ξεβράκωτους, να γελάει μαζί τους όλη η κοινωνία. Αλλά που νιονιό.

Ως πότε ;;;;

Κράτος μπάχαλο ..... - Φρουράααααααααα ... γιατί τους συλλάβατε ;; Αφήστε τους αμέσως !! - Εφτασεεεεε ....

απιστευτο!

το χειροτερο απο ολα αυτα, ειναι οτι γινονται με τα λεφτα μας. Ξεσκιζομαστε η πλειοψηφια στη δουλεια, για να πληρωνουμε φορους, για νσ διοριζουν αυτοι, να εχουν υποτυπωδες κρατος για να μας κλεβουν και να παιζουν κλεφτες κσι αστυνομους μς τους μπαχαλακηδες. Οι αλλοι θεωρουν τους εαυτους τους εοαναστατες. Και ΔΕΝ ντρεπονται που τους αφηνει ελευθερους η αστυνομια του κρατους που μισουν. Μαγκες.... συνεργατες ειστε... απλα παιζετε κλεφτες και αστυνομους με το κρατος. Και σας βλεπουμε..... Και το ξερουμε.... Απλα το ανεχομαστε γιατι δεν εχουμε χρονο.... Γιατι δουλευουμε να θρεψουμε τους ανθρωπους μας. Και εσας τα παρασυτα, με τους φορους μας. Αλλα σας ξερουμε... Ειστε η αλλη οψη του ιδιου νομισματος των κυβερνυσεων.

Ik

Αν είχαν μπει της ΧΑ μεσα θα τους είχαν κλείσει όλους μεσα! Ξεφτίλες ! Ποια Βουλή και κουραφέξαλα ! Ειμαστε κράτος ασυδοσίας και αναρχίας !

Αλμαρκο

Εμένα μου έκανε εντύπωση οι ανάρτηση του Μητσοτάκη. Γιατί κύριε φοβάσαι τίποτα εσύ δεν είναι δικό σας είναι η βουλή τον Ελλήνων

dimitris

ανετα....!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης