Την επαναπρόσληψή της ζητά οφθαλμίατρος που χορηγούσε πιστοποιητικά τυφλότητας

Την επαναπρόσληψή της ζητά οφθαλμίατρος που χορηγούσε πιστοποιητικά τυφλότητας

Το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο  ομόφωνα επέβαλε στην εν λόγω οφθαλμίατρο την ποινή της οριστικής παύσης, καθώς το διάστημα 1989-2011 χορήγησε 235 πιστοποιητικά πλήρους τύφλωσης ή αντίληψης φωτός κάτω του 1/20

Οφθαλμίατρος Δημόσιου νοσοκομείου σε νησί του Αιγαίου προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητεί να ακυρωθεί η απόφαση με την οποία παύθηκε οριστικά από τα καθήκοντά της, καθώς μέσα σε 22 χρόνια   χορήγησε 235 πιστοποιητικά χαμηλής οπτικής οξύτητας, κάτι που είχε   ως συνέπεια τη χορήγηση επιδόματος τυφλότητας στα 235 αυτά άτομα. Η χορήγηση των πιστοποιητικών αυτών, σύμφωνα με την πειθαρχική απόφαση, ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο  με πάνω από 150.000 ευρώ .

Αναλυτικότερα,  το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο  ομόφωνα επέβαλε  στην εν λόγω οφθαλμίατρο την ποινή της οριστικής παύσης, καθώς το διάστημα 1989-2011 χορήγησε 235 πιστοποιητικά πλήρους τύφλωσης ή αντίληψης φωτός κάτω του 1/20. Δηλαδή χορήγησε πιστοποιητικά ότι τα 235 αυτά άτομα ήταν «πρακτικά τυφλοί», αφού η όρασή τους και στα δύο μάτια ήταν κάτω από το 1/20 της οξύτητας της όρασής τους.  

Οι ενδιαφερόμενοι αφού ελάμβαναν το πιστοποιητικό αυτό, μαζί με τα άλλα αναγκαία χαρτιά, υπέβαλαν στην αρμόδια υπηρεσία αίτημα για  τη χορήγηση του προνοιακού επιδόματος τυφλότητας.  

Στην  οφθαλμίατρο της επιβλήθηκε  η πειθαρχική ποινή της παράβασης του υπαλληλικού καθήκοντος, ενώ ποινικά τις αποδίδεται το αδίκημα της έκδοσης ψευδούς βεβαίωσης κατά συρροή και  της απλής συνέργειας σε απάτη κατ΄ επάγγελμα και συνήθεια.

Η οφθαλμίατρος επισημαίνει ότι στο ποινικό σκέλος που εκκρεμεί της καταλογίζουν μόνο 8 ανάλογες περιπτώσεις και όχι 235, όπως στο πειθαρχικό. Ακόμη, σημειώνει ότι ο αριθμός των 235 ατόμων, σε συνάρτηση με την αναλογία  του πληθυσμού του νησιού, είναι αποδεκτός σύμφωνα με τα παγκόσμια ιατρικά στατιστικά, μεταξύ υγειούς και τυφλού πληθυσμού (ένας τυφλός ανά 300 κατοίκους).

Κατ΄ αρχάς η οφθαλμίατρος υποστηρίζει ότι έχει επέλθει παραγραφή των πειθαρχικών παραπτωμάτων που της αποδίδονται και ότι η ποινή επιβλήθηκε από αναρμόδιο πειθαρχικό όργανο, αφού αρμόδιο σε πρώτο και τελευταίο βαθμό, είναι το κεντρικό συμβούλιο των γιατρών του ΕΣΥ.

Τέλος, αποδίδει σωρεία παραβάσεων στην όλη πειθαρχική διαδικασία που τηρήθηκε, όπως είναι ότι δεν κλήθηκε σε απολογία, δεν διεξήχθη πειθαρχική ανάκριση, είναι ελλιπής η αιτιολογία της πειθαρχικής απόφασης, κ.λπ.
 

ΣΧΟΛΙΑ (7)

Ωραία....

Να της ζητήσουμε συγνώμη για την αναστάτωση , και να τυφλώσουμε άμεσα όσους πήραν το πιστοποιητικό τυφλότητας για να διευθετηθεί το θέμα.

Δικαιοσυνη

Ρε παιδια,αν αυτα τα διαβάζουν στο εξωτερικό,την βάψαμε!!! Αντί να ειναι φυλακη για κρατική διαφθορά τα επόμενα 20 χρονια,θέλει και να επιστρέψει. Μνημόνιο μεχρι να παγώσει ο ήλιος!!!!

Τ

Ελπίζω κάποια στιγμή ο σφιχτός εναγκαλισμός μας με τους Κινέζους να κάνει πραγματικότητα και στην χώρα μας τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τη διαφθορά. Εκεί που μας χρώσταγαν μας ζητούν και το βόδι.

Άλαλος

Κάνε πλάκα να επιστρέψει πίσω η δήθεν Γιατρός...νομικά το κράτος πρέπει να την κλείσει μέσα να εξετάζει δήθεν αόματους...μόνο στην Ελλάδα έχει δικαιώματα ο απατεώνας..οι φορολογούμενοι μόκο..

ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Είδατε ότι τα σκάνδαλα και η διαφθορά δεν έχουν χρώμα?

Καχύποπτος

Είναι σίγουρο ότι έγιναν απαράδεκτες παραλείψεις , σκοπίμως, ώστε να ακυρωθεί η απόφαση από το ΣτΕ, όπως πχ η μη τήρηση της αρχής της απολογίας του κατηγορούμενου!!

Μπάμπης Μπαμπίδης

Πάρα πολύ ωραία.!!! Και οι δήθεν τυφλοί να επιστρέψουν τα χρήματα ΑΜΕΣΑ.!!! Κάτι αρχίζει να γίνεται.!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

OPLA_NORATLAS2

Πρόκειται για ατομικό οπλισμό και άλλα προσωπικά αντικείμενα, που ανήκουν στους Έλληνες αεροπόρους και καταδρομείς, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους τα ξημερώματα της 22ας Ιουλίου του 1974, όταν το αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν τύπου Νοράτλας καταρρίφθηκε από φίλια πυρά

1