Πανελλαδικές: Δείτε τις απαντήσεις στη Βιολογία

Πανελλαδικές: Δείτε τις απαντήσεις στη Βιολογία

Τα θέματα χαρακτηρίστηκαν «έξυπνα« και απαιτητικά αλλά χωρίς απαίτηση σε μεγάλες αναλύσεις, πράγμα που μειώνει την ανάγκη «ξερής» απομνημόνευσης

Με την εξέταση σε δύο βιολογίες, θετικής κατεύθυνσης και γενικής παιδείας συνεχίστηκαν σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις. 

Δείτε εδώ τις απαντήσεις στη Βιολογία προσανατολισμού

Δείτε εδώ τα θέματα στη Βιολογία προσανατολισμού

Δείτε εδώ τα θέματα στη Βιολογία Γενικής Παιδείας 


Τα μαθήματα προσανατολισμού και οι επιδόσεις των υποψηφίων σε αυτά φαίνεται πως θα είναι εκείνα που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις βάσεις στις Πανελλήνιες 2017, οπότε ιδιαίτερο βάρος αναμένεται να δοθεί στη Βιολογία από τους υποψήφιους που ενδιαφέρονται για τις ιατρικές σχολές.

Σχόλια ΟΕΦΕ

Σχόλια ΟΕΦΕ για τη Βιολογία Προσανατολισμού: «Τα θέματα της Βιολογίας Προσανατολισμού περιέχουν μεγάλη ποικιλία και πολλά από αυτά καλύπτουν μεγάλο μέρος της ύλης. Χαρακτηρίζονται "έξυπνα" και απαιτητικά αλλά χωρίς απαίτηση σε μεγάλες αναλύσεις, πράγμα που μειώνει την ανάγκη "ξερής" απομνημόνευσης. Ένας μαθητής που έχει κατανοήσει σε βάθος τα βιολογικά φαινόμενα θα πετύχει υψηλότερη βαθμολογία».

Σχόλια ΟΕΦΕ για τη Βιολογία Γενικής Παιδείας: «Τα θέματα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας χαρακτηρίζονται μέτριας δυσκολίας με πρωτοτυπία στο Δ1 θέμα. Σίγουρα για να πετύχει ένας υποψήφιος το άριστα χρειάζεται να εμπεδώσει εις βάθος την ύλη αλλά και οι μαθητές με μέτρια προετοιμασία θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα περισσότερα θέματα». 

Οι Πανελλαδικές για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων ολοκληρώνονται τη Δευτέρα ενώ με τα μέχρι στιγμής στοιχεία τα δυσκολότερα θέματα σε σχέση με πέρυσι στα Μαθηματικά και στα Αρχαία Ελληνικά εκτιμάται οτι θα οδηγήσουν σε πτωτική πορεία τις βάσεις.

Τη Δευτέρα, 19 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε Μαθηματικά και Ιστορία γενικής Παιδείας ολοκληρώνοντας τον κύκλο των εξετάσεων.

Στη συνέχεια, από τις 22 έως τις 30 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης