ΕΕ: Αρνητική πρωτιά της Ελλάδας στους θανάτους οδηγών από 15 έως 29 ετών

ΕΕ: Αρνητική πρωτιά της Ελλάδας στους θανάτους οδηγών από 15 έως 29 ετών

Έλλειψη ενημέρωσης και εμπειρίας οι βασικοί λόγοι της τραγικής στατιστικής

«Η Ελλάδα στατιστικά βρίσκεται στην υψηλότερη θέση θανάτων στην Ευρώπη
ανά μονάδα πληθυσμού στα τροχαία ατυχήματα που αφορά την ηλικία 15-29». Αυτή την αποκάλυψη έκανε σήμερα κατά τη διάρκεια της ημερίδας για την οδηγική παιδεία που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου, ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Ελλήνων συγκοινωνιολόγων, Δημήτρης Κατσώχης.

Να επισημάνουμε ότι τη σημερινή ημερίδα διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών (ETSC) και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης του προγράμματος YEARS σχετικά με τους κινδύνους και τις συστάσεις πολιτικής για την ασφάλεια των νεαρών χρηστών της οδού σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.

«Δυστυχώς στην Ελλάδα χάνουν την ζωή τους νεαρά άτομα κυρίως άνδρες, γιατί αυτοί στερούνται σε μεγάλο βαθμό της εμπειρίας στην οδήγηση. Οι άνδρες είναι περισσότεροι αφού ως οδηγοί είναι αριθμητικά περισσότεροι, αλλά και γιατί αυτοί εκτίθενται περισσότερο στο τιμόνι και προσπαθούν να σώσουν καταστάσεις», επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κατσώχης που ήταν και ο κύριος συντονιστής της ημερίδας.

Από την πλευρά της η υπεύθυνη επικοινωνίας του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας, Γεωργία Αλεξοπούλου τόνισε πως: «είναι λυπηρό στην Ελλάδα να συμβαίνουν τόσα πολλά ατυχήματα σε νεαρά άτομα. Χρειάζεται περισσότερη ενημέρωση ώστε να μειώσουμε αυτό το ποσοστό».

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Ημαστε σαν ζωα στο τιμονι

Δεν υπολογιζουμε τιποτα αλλα παρα πολυ τα ποσοστα μας ανεβενουν σε αυτες τις ηλικιες απο τα παπακια και γενικα τα μηχανακια που χρησιμοποιουμε πολυ και καθε 10 τετραγωνα βλεπεις και εναν στο δρομο ξαπλα.

ampos

Και εδώ φαίνεται ξεκάθαρα ότι είμαστε ο εξυπνότερος λαός του κόσμου και για αυτό οι ξένοι μας ζηλεύουν.

Αγύριγο κεφάλι

ΤΡΕΧΟΥΝ!..__________Γιατί οι Έλληνες οδηγοί, 90άρηδες και βάλε, ΔΕΝ παθαίνουν τίποτα; _____________Το πάνε φυσικτό το όχημα!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης