Δύο αστυνομικοί παραπέμπονται σε δίκη για απάτη και πλαστογραφία

Φυγόποινος απατεώνας συνελήφθη στη Λάρισα

Είχαν «αλλοιώσει» τις βαθμολογίες τους στους τίτλους σπουδών και εισέπραξαν την τελευταία 15ετία από 275.000 έως 310.000 ευρώ

Στην αποκάλυψη δύο ακόμη περιπτώσεων πρόσληψης αστυνομικών που φαίνεται ότι προσλήφθηκαν με νοθευμένα δικαιολογητικά, προέβη το αρχηγείο της ΕΛΑΣ

 
Πρόκειται για αστυνομικούς από τη Βόρεια Ελλάδα που πέτυχαν σε διαγωνισμούς κατά το έτος 2000 για την πρόσληψη ειδικών φρουρών, προσκομίζοντας απολυτήρια Λυκείου, στα οποία κατηγορούνται ότι είχαν «αλλοιώσει» προηγουμένως τις βαθμολογίες τους. 
 
Ο πρώτος φέρεται ότι αύξησε από «16» σε «19» τον γενικό βαθμό του απολυτηρίου, ενώ ο δεύτερος εμφανίζεται να έχει αποφοιτήσει με γενικό βαθμό «19,5», από «14,2» που ήταν η πραγματική βαθμολογία. 
 
Υπό αυτές τις συνθήκες, εισέπραξαν αποδοχές που για την τελευταία 15ετία κυμαίνονται -κατά περίπτωση- από 275.000 έως 310.000 ευρώ, ποσά που συνιστούν τη ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο. 
 
Με ξεχωριστά βουλεύματα, το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης τους παραπέμπει τώρα στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για απάτη και πλαστογραφία. 
 
Δεν είναι όμως οι μοναδικές περιπτώσεις αστυνομικών με πλαστούς τίτλους σπουδών που απασχόλησαν τις δικαστικές αρχές της Θεσσαλονίκης. 
 
Πρόσφατα, δύο συνάδελφοί τους κάθισαν στο σκαμνί για απάτη και πλαστογραφία και καταδικάστηκαν σε εξαγοράσιμες ποινές φυλάκισης 4 και 6 ετών, αντίστοιχα. 
 
Πλαστά πτυχία ή δικαιολογητικά με τα οποία διορίστηκαν στο Δημόσιο φαίνεται ότι προσκόμισαν και δημόσιοι υπάλληλοι, όπως προκύπτει από δικογραφίες που εκκρεμούν στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. 

ΣΧΟΛΙΑ (3)

εκλογες 2019

επρεπε να ερθει η αριστερα να τους ξεσκεπασει ! τοσα χρονια οι αλλοι δεν τολμουσαν

μεσιτης

ωραια.ποινή 3 ετων με εξαγορά 4 ευρω η μέρα. 4000 ευρω στη σούμα και θα συνεχίσουν να παίρνουν το παραδακι....

ΑΝΩΝΥΜΟΣ

Γιατί... ΟΧΙ; Στο κάτω-κάτω της Γραφής οι άνθρωποι δεν διέπραξαν και τίποτε "χονδρό" εις βάρος της ανθρωπότητος! Ούτε σκότωσαν, ούτε ναρκωτικά προώθησαν και φυσικά... ούτε βίασαν, αλλά ούτε και ΥΠΕΡΦΟΡΟΦΙΕΦΥΓΑΝ. Ελεος πια...! Ποιος ο λόγος η... πλαστογραφία να συγκρίνεται π.χ. με το φόνο; Κι ύστερα εδώ πρόκειται περί απλής ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗΣ παραποιήσεως, πράγμα που θεωρείται κατά κανόνα ΓΕΛΟΙΑ περίπτωση μπροστά σε όσους έχουν καταταχθεί λ.χ. σε υπηρεσίες ασφαλείας του δημοσίου με ΠΛΑΣΤΑ πτυχία-απολυτήρια Λυκείου, δίχως να το έχουν τελειώσει... Αυτό μάλιστα, το καταδικάζω και γω από την πλευρά μου. Οχι όμως και την περίπτωση της παραποιήσεως τίτλων σπουδών άλα βαθμολογικά και μάλιστα μέσα στα ΠΡΕΠΟΝΤΑ πλαίσια(από μία έως τέσσερις το πολύ μονάδες επιπλέον). ΕΛΕΟΣ...!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης