Άγριες συμπλοκές, ξύλο και χημικά, αντί για διάλογο «εισέπραξαν» οι αγρότες

Άγριες συμπλοκές, ξύλο και χημικά, αντί για διάλογο «εισέπραξαν» οι αγρότες

Με «άδεια χέρια» επιστρέφουν οι κρητικοί αγρότες, αφού αντιμετώπισαν φραγμούς και ξύλο από τα ΜΑΤ χωρίς να γίνουν δεκτοί στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Άγριες συμπλοκές, ξύλο και χημικά, αντί για διάλογο «εισέπραξαν» οι αγρότες
Οι άγριες συμπλοκές έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το «φιλοδώρημα» με τα χημικά και ο φραγμός με κλούβες των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου σημάδεψαν την «απόβαση» των αγροτών της Κρήτης στην Αθήνα.

Οι αγρότες έχουν πάρει πλέον απογοητευμένοι το δρόμο της επιστροφής: Πριν από λίγο αποχώρησαν από το κέντρο της Αθήνας για τον Πειραιά, όπου σε λίγη ώρα θα επιβιβασθούν στα πλοία για το Ηράκλειο και τα Χανιά. Μεταξύ των αγροτών ωστόσο, επικρατεί ήδη προβληματισμός για τον τρόπο με τον οποίο τους αντιμετώπισε η κυβέρνηση, αφού τελικά δεν στάθηκε δυνατό να συναντηθεί αντιπροσωπεία τους ούτε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Αντιθέτως, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή αντιμέτωποι με ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ- τόσο στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην πλατεία Βάθη, όσο και αργότερα στην Κουμουνδούρου.
Πλέον, οι εκπρόσωποι των αγροτών αναμένεται με την επιστροφή τους στην Κρήτη να συσκεφθούν για να αποφασίσουν αν και πως θα υπάρξει συνέχεια στις κινητοποιήσεις τους.


Κλείσιμο
Πεδίο μάχης η πλατεία Βάθη

Νωρίτερα πεδίο μάχης θύμιζε ο δρόμος έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο κέντρο της Αθήνας, καθώς σημειώθηκαν συμπλοκές αγροτών από την Κρήτη με δυνάμεις των ΜΑΤ.  
Η ένταση ξέσπασε με το «καλημέρα», όταν οι αγρότες από την Κρήτη έφτασαν στην πλατεία Βάθη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Αυτό που προκάλεσε την ένταση ήταν η παρουσία του φραγμού της αστυνομίας με κλούβες μπροστά στην είσοδο του υπουργείου.

Οι περίπου 1.000 αγρότες στη θέα των οχημάτων της αστυνομίας εξαγριώθηκαν και επιτέθηκαν στις κλούβες με τους αστυνομικούς να τους απωθούν με περιορισμένη χρήση χημικών.

Λίγη ώρα αργότερα και αφού η κατάσταση είχε ηρεμήσει προσωρινά, οι αγρότες εξαγριώθηκαν και πάλι, αφού αρνήθηκε να δεχτεί την αντιπροσωπεία τους ο γενικός γραμματέας του υπουργείου. Επιτέθηκαν κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ, προκαλώντας φθορές με τις κατσούνες τους στις κλούβες της αστυνομίας, που απάντησε με χημικά. Στην συνέχεια ξέσπασε πετροπόλεμος και κυνηγητό, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ΜΑΤ και αγρότες ήρθαν στα χέρια!

Λίγη ώρα αργότερα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου δήλωσε πως «η πόρτα του υπουργείου είναι ανοιχτή αλλά όχι στους ακραίους που κάνουν επεισόδια» και οι αγρότες επιχείρησαν να συναντηθούν με την ηγεσία. Ζήτησαν όμως να είναι παρούσες οι τηλεοπτικές κάμερες, κάτι που τα στελέχη του υπουργείου αρνήθηκαν, με αποτέλεσμα και αυτή η απόπειρα να ναυαγήσει.

Ήρθαμε για τη νίκη

Οι αγρότες της Κρήτης είχαν φτάσει  λίγο μετά τις 7 το πρωί στον Πειραιά αποφασισμένοι όπως έλεγαν  να πάρουν ξεκάθαρες δεσμεύσεις από την κυβέρνηση για ελάφρυνση των ασφαλιστικών και φορολογικών μέτρων που αφορούν τον κλάδο τους.
 
«Με τη σκέψη καθαρή, είμαστε όλοι εδώ για να δώσουμε τη νίκη στους αγρότες. Ήρθαμε να φέρουμε ζεστά αποτελέσματα. Είμαστε δυνατοί. Θα διεκδικήσουμε όσα μας φόρτωσαν στην πλάτη» δήλωνε χαρακτηριστικά ένας από τους αγρότες.


























«Με τη σκέψη καθαρή, είμαστε όλοι εδώ για να δώσουμε τη νίκη στους αγρότες. Ήρθαμε να φέρουμε ζεστά αποτελέσματα. Είμαστε δυνατοί. Θα διεκδικήσουμε όσα μας φόρτωσαν στην πλάτη» δήλωσε χαρακτηριστικά ένας από τους αγρότες.



Δείτε βίντεο: Πεδίο μάχης στο Αγροτικής Ανάπτυξης: Συμπλοκές αγροτών με τα ΜΑΤ, ξύλο και χημικά









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης