Βίντεο: Διαμαρτυρία γυναίκας σε Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη - «Εσύ ζεις με 400 ευρώ;»

Βίντεο: Διαμαρτυρία γυναίκας σε Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη - «Εσύ ζεις με 400 ευρώ;»

Μετά το τέλος της εκδήλωσης για την παράδοση του στρατοπέδου Παύλου Μελάς στους πολίτες της Θεσσαλονίκης

Βίντεο: Διαμαρτυρία γυναίκας σε Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη - «Εσύ ζεις με 400 ευρώ;»
Τα «άκουσε» για τα καλά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας
μετά το τέλος της εκδήλωσης
για την παράδοση του στρατοπέδου Παύλου Μελάς στους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο thestival.gr, που δημοσιεύει και σχετικό βίντεο, μια γυναίκα τον περίμενε υπομονετικά δίπλα στο αμάξι του και όταν τον είδε άρχισε να του φωνάζει «Με 400 ευρώ μπορείς εσύ να ζήσεις;». 
Κλείσιμο

Παρά τις προσπάθειες των παρευρισκομένων να την ηρεμήσουν, η γυναίκα συνέχισε να επιτίθεται φραστικά στον πρωθυπουργό, μέχρι τελικά να αποχωρήσει μόνη της από το σημείο.

Δείτε το βίντεο του Thestival:






«Γίνεται πράξη μια κυβερνητική δέσμευση» είπε ο Τσίπρας στην παράδοση του στρατοπέδου Παύλος Μελάς



Σημαντική ημέρα δικαίωσης ενός πολυετούς αγώνα χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την παράδοση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά στους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

«Ενίοτε κάποιοι αγώνες δικαιώνονται (...) σήμερα κάνουμε ένα βήμα είμαι χαρούμενος γιατί γίνεται πράξη μια κυβερνητική δέσμευση», αυτός ο ιστορικός, κρίσιμος χώρος για την πόλη της Θεσσαλονίκης των 336 στρεμμάτων αποδίδεται σήμερα στους πολίτες της περιοχής, τόνισε ο πρωθυπουργός.



Δεξιά του πρωθυπουργού ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Εξ ευωνύμων του Αλέξη Τσίπρα η δημοσιογράφος Βίκυ Παπαλουκά, συμπαρουσιάστρια της εκπομπής των ενόπλων δυνάμεων «με αρετή και τόλμη» που προβάλλεται κάθε Κυριακή από τη συχνότητα της ΕΡΤ



Το πρώην στρατόπεδο Παύλος Μελάς, είναι ένας εμβληματικός χώρος που ταυτίζεται με ολόκληρη τη νεότερη ιστορία της πόλης της Θεσσαλονίκης, είπε ο κ Τσίπρας.

Σημείωσε ότι θα δημιουργηθεί ένας πνεύμονας πρασίνου για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, και ευχαρίστησε την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων. Χαρακτήρισε σωστή την απόφαση να ιδρυθεί στο στρατόπεδο το μουσείο Εθνικής Αντίστασης, «σημαντική απόφαση να λειτουργήσει ένα ακόμα μουσείο αφιερωμένο στον ποντιακό ελληνισμό», είπε.

Το στρατόπεδο θα αναδειχθεί σε ένα πολιτιστικό-πολιτισμικό κέντρο και χώρο αναψυχής, είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στη Θεσσαλονίκη.









Αναντικατάστατος ο ρόλος των κινημάτων πολιτών, είπε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας τη συμβολή τους στην αξιοποίηση του στρατοπέδου ως ελεύθερος χώρος για τους πολίτες. Επίσης, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα είναι αρωγός στις προσπάθειες του Δήμου, τον οποίο ευχαρίστησε «για τη γόνιμη συνεργασία και την επιμονή του που οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα», ενώ αναφέρθηκε και στη θετική η συμβολή των κινημάτων ώστε το πρώην στρατόπεδο να μην μετατραπεί σε τσιμέντο αλλά σε χώρο ψυχαγωγίας για όλους».



Τέλος, εξήρε «τη δυνατότητα που μπορούν να έχουν οι ένοπλες δυνάμεις, το πιο συγκροτημένο κύτταρο της δημόσιας διοίκησης να συμβάλει στην ποιότητα ζωής, να νοιάζονται για την κοινωνική συνοχή».

Και κατέληξε ο κ. Τσίπρας: «Ξεκινάμε ένα φιλόδοξο έργο και πολύ σύντομα θα αποδώσουμε το έργο στον Δήμο και στους πολίτες και εκεί θα κάνουμε μια μεγάλη γιορτή όχι σε υπόστεγο, θα είναι καλοκαίρι και θα έχει καλό καιρό. Αυτός ο χώρος ανήκει στους πολίτες να τον χαίρονται και καλορίζικος».



ΜΑΤ κατά Λαϊκών Επιτροπών Θεσσαλονίκης πριν την επίσκεψη Τσίπρα στο στρατόπεδο Παύλου Μελά


Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από το στρατόπεδο Παύλου Μελά, στη δυτική Θεσσαλονίκη, όταν δυνάμεις των ΜΑΤ θέλησαν να απομακρύνουν τα μέλη των Λαϊκών Επιτροπών δυτικής Θεσσαλονίκης, τα οποία πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία στο σημείο.

Ένταση επικράτησε ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς των ΜΑΤ. Έχει σημειωθεί τουλάχιστον μία προσαγωγή.

Να σημειωθεί πως αργότερα ο Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να ανακοινώσει την απόδοση του στρατοπέδου στην τοπική κοινωνία.

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες του Thestival:








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης