Λαμία: Αντιδράσεις από γονείς για τα 90 προσφυγόπουλα που θα ξεκινήσουν μαθήματα

Λαμία: Αντιδράσεις από γονείς για τα 90 προσφυγόπουλα που θα ξεκινήσουν μαθήματα

Στα σχολεία που έχει προγραμματίσει η αρμόδια διεύθυνση εκπαίδευσης να πάνε τα προσφυγόπουλα υπάρχει κλίμα αναστάτωσης και αντιδράσεις από τους γονείς

Λαμία: Αντιδράσεις από γονείς για τα 90 προσφυγόπουλα που θα ξεκινήσουν μαθήματα
Από τη Δευτέρα έχει οριστεί να ξεκινήσουν τα μαθήματα για τα 90 περίπου παιδιά προσφύγων που φιλοξενούνται στις Θερμοπύλες. Ωστόσο, στα σχολεία που έχει προγραμματίσει η αρμόδια διεύθυνση εκπαίδευσης να πάνε τα προσφυγόπουλα υπάρχει κλίμα αναστάτωσης και αντιδράσεις, παρά την αρχική συναίνεση, με συνέπεια να είναι αμφίβολο αν θα ξεκινήσουν την επόμενη Δευτέρα ή αν θα υπάρξει κάποια αναβολή.

Οι γονείς των σχολείων που έχουν επιλεγεί για τη φιλοξενία των μαθητών δηλώνουν αιφνιδιασμένοι από αυτές τις αποφάσεις και σημειώνουν πως δεν υπήρξε ουσιαστικός διάλογος από τους επιτελείς της εκπαίδευσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γονείς του 6ου Δημοτικού Σχολείου της Λαμίας που βρίσκεται νότια της πόλης έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσει για σήμερα και στη συνέχεια θα πάρουν αποφάσεις. Οι γονείς του σχολείου στο Μοσχοχώρι, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Λαμία, έχουν προγραμματίσει συνέλευση για την Κυριακή το βράδυ και στη συνέχεια διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους.

Οι αρμόδιοι του Κέντρου Φιλοξενίας των Θερμοπυλών ενημερώνουν τα παιδιά έχουν εμβολιαστεί στο σύνολό τους, δεν έχει διαπιστωθεί καθ' όλο το χρόνο της παραμονής τους κάποια ασθένεια, ενώ τονίζουν ότι «η δουλειά που έχει γίνει με δασκάλους και καθηγητές από τον περασμένο Φεβρουάριο που λειτουργεί το κέντρο έχει προσαρμόσει πολλούς μαθητές στο κλίμα του σχολείου, καθώς στη μεγάλη τους πλειοψηφία μιλούν άνετα την ελληνική γλώσσα». Μάλιστα σημειώνουν με έμφαση ότι «ορισμένα παιδιά προσφύγων είναι έτοιμα να ενταχθούν σε κανονικές τάξεις και σε και όχι σε τάξεις προσαρμογής».

Κλείσιμο
Σε κάθε περίπτωση, οι προετοιμασίες γίνονται για τη Δευτέρα, αλλά παραμένει άγνωστο αν θα χτυπήσει το κουδούνι για τα 90 περίπου προσφυγόπουλα.


Δείτε βίντεο: Λαμία: Χαμός στο σχολείο που θα φιλοξενήσει προσφυγόπουλα - Αποφασίστηκε κατάληψη
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης