Κατάθεση μάρτυρα: Η ΧΑ εξασφαλίζει στους εργολάβους φτηνή και ανασφάλιστη εργασία

Κατάθεση μάρτυρα: Η ΧΑ εξασφαλίζει στους εργολάβους φτηνή και ανασφάλιστη εργασία

«Δυστυχώς, είχε δουλέψει με κάποιους από αυτούς που εμπλέκονται στη δολοφονία του» είπε ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, του Συνδικάτου Μετάλλου

Κατάθεση μάρτυρα: Η ΧΑ εξασφαλίζει στους εργολάβους φτηνή και ανασφάλιστη εργασία
Με την κατάθεση του προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου, κ. Σωτήρη Πουλικόγιαννη, σχετικά με την επίθεση σε βάρος αφισοκολλητών του ΚΚΕ στο Πέραμα, στις 12 Σεπτεμβρίου 2013, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Πουλικόγιαννης, απαντώντας σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής, επανέλαβε ότι η επίθεση του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής ήταν απολύτως στοχεύμενη, με απώτερο στόχο τον έλεγχο της Ζώνης.

«Η επίθεση δεν αφορούσε εμάς, αφορούσε το πώς θα αλλάξει, πώς θα λειτουργεί η Ζώνη με βάση όσα συμφωνήθηκαν» είπε ο μάρτυρας και προσέθεσε: «Δεν ξέρω ποια θα ήταν η συνέχεια, αν δεν είχε πάρει η υπόθεση αυτήν την διάσταση, γιατί οι απειλές ακόμη και σήμερα συνεχίζονται».

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, το σωματείο της Χρυσής Αυγής εξασφαλίζει στους εργολάβους φτηνή και ανασφάλιστη εργασία «εξαθλιωμένων». Ο ίδιος μάλιστα μετέφερε στο δικαστήριο μαρτυρία εργαζομένου στα Ναυπηγεία, ο οποίος -όπως ανέφερε ο μάρτυρας- αφού γράφτηκε στο σωματείο της Χρυσής Αυγής, στη συνέχεια του είπε: «Σωτήρη, εγώ δεν έχω πρόβλημα μαζί σου, αλλά αυτοί μου είπαν πως θα βρω δουλειά, γιατί τα έχουν καλά με τους εργολάβους. Γι' αυτό το σωματείο της Χρυσής Αυγής το λέμε δουλεμπορικό...».

Αναφερόμενος στον Παύλο Φύσσα, ο μάρτυρας έκανε λόγο για ένα «τρομερό παιδί», λέγοντας πως γνώριζε τον αδικοχαμένο μουσικό, καθώς είχε δουλέψει στα Ναυπηγεία και ήταν μέλος του Συνδικάτου.
Κλείσιμο

Είπε ο κ. Πουλικόγιαννης στην κατάθεσή του: «Δυστυχώς, είχε δουλέψει με κάποιους από αυτούς που εμπλέκονται στη δολοφονία του. Ήταν ένα τρομερό παιδί και στη δουλειά και στις παρέες. Δεν δημιουργούσε προβλήματα, ήταν γελαστός, είχε κοινωνική ευαισθησία, χιούμορ, σκάρωνε στιχάκια και στη δουλειά επάνω...».

Μιλώντας για τη δολοφονία του μουσικού, ο μάρτυρας κατέθεσε πως ο γιατρός που είχε παραλάβει το άψυχο σώμα του, του είχε πει για τον δράστη του μαχαιρώματος: «Ή αυτός που το έκανε, το έχει ξανακάνει ή έχει εκπαιδευτεί ειδικά γι' αυτό το πράγμα».

«Είχαν προετοιμαστεί»

Αναφερόμενος και πάλι στην επίθεση που είχαν δεχθεί τα μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, ο μάρτυρας έκανε λόγο για σχέδιο, για το οποίο «έγινε προετοιμασία και υπήρχε ετοιμότητα, ενώ για την υλοποίησή του απαιτείται εκπαίδευση». Ακόμη, επανέλαβε πως οι αστυνομικοί παρέμειναν αδρανείς το βράδυ της επίθεσης. «Υπήρχε αίσθημα ατιμωρησίας από την πλευρά των δραστών, γιατί οι αστυνομικοί δεν είχαν διάθεση να τιμωρήσουν κανέναν...» είπε ο μάρτυρας.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, ο κ. Πουλικόγιαννης αναφέρθηκε γενικότερα σε επιθέσεις της Χρυσής Αυγής, αλλά και σε δηλώσεις επιδοκιμασίας των ταγμάτων εφόδου από τον κατηγορούμενο ως αρχηγό της οργάνωσης, Νίκο Μιχαλολιάκο.

«Έχουμε την επίθεση στο Πέραμα, έχουμε τον Μελιγαλά, και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, εκείνη την περίοδο. Κυριαρχούσε η αντίληψη "όσο βαράμε, παίρνουμε ποσοστά"» είπε ο μάρτυρας και, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αναφέρθηκε στα μηνύματα που έστελνε ο Νίκος Μιχαλολιάκος -και έχουν δημοσιοποιηθεί- σε στελέχη της οργάνωσης, όπως ένα που αναφέρεται σε τάγμα εφόδου, χρησιμοποιώντας τη γερμανική γλώσσα και το οποίο επαινεί την ομάδα που επιτέθηκε στα μέλη του ΠΑΜΕ, λέγοντας «ν' αγιάσουν τα χεράκια σας».

Πάντως, ούτε από τη σημερινή συνεδρίαση έλειψε η ένταση, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να παρεμβαίνει συνεχώς, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι. Μάλιστα, μετά τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, οι δύο πλευρές εισέρχονται στην δικαστική αίθουσα από διαφορετική είσοδο. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης