Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για «σταθερή δουλειά με δικαιώματα»

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για «σταθερή δουλειά με δικαιώματα»

Διοργανώνεται από το ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή και της ΑΔΕΔΥ - Ανάλογες συγκεντρώσεις σε 32 πόλεις στην Ελλάδα - Οι διαδηλωτές παρουσίασαν σχέδιο νόμου και απαιτούν να ψηφιστεί από τη Βουλή

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για «σταθερή δουλειά με δικαιώματα»
Συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, το οποίο διοργανώνουν εργατικά σωματεία, ομοσπονδίες και συνδικάτα, βρίσκεται σε εξέλιξη, με τους  διαδηλωτές να ζητούν την κατάργηση των «αντεργατικών» νόμων των τελευταίων ετών και την υπογραφή εθνικής συλλογικής σύμβασης και κλαδικών συμβάσεων εργασίας.

Το συλλαλητήριο που διοργανώνεται από το ΠΑΜΕ και στο οποίο συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ, το σύνθημα που κυριαρχεί ειναι «σταθερή δουλειά με δικαιώματα».

Κλείσιμο
Περισσότερα απο 500 σωματεία και ομοσπονδίες σε 32 πόλεις της Ελληνικής επικράτειας την ίδια ώρα έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις, προκειμένου να καταθέσουν το δικό τους πόρισμα για τις εργασιακές σχέσεις. Οι διαδηλωτές θα καταθέσουν μάλιστα και σχέδιο νόμου για τα εργασιακά, το οποίο απαιτούν να συζητηθεί στη Βουλή και να γίνει νόμος. 

«Απαιτούμε την επαναφορά και υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, την αναπλήρωση των απωλειών μας! Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου και συνεχίζοντας τονίζουν: «Καταθέτουμε σχέδιο νόμου σε όλα τα κόμματα της Βουλής (εκτός από τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής).
Απαιτούμε να συζητηθεί και να γίνει νόμος! Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει!Καλούμε τους συναδέλφους μας σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς, κάθε εργαζόμενο που βασανίζεται από τα συνεχόμενα βάρβαρα μέτρα, να αξιοποιήσουμε τη δύναμή μας!».

Το σημερινό συλλαλητήριο της Πλατείας Συντάγματος, αλλά και στις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας πραγματοποιούνται με αφορμή την άφιξη του κουαρτέτου στην Αθήνα και τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές, οι οποίες θα φέρει αλλαγές στα εργασιακά. 

«Κυβέρνηση και κουαρτέτο προσπαθούν να αλλάξουν προς το χειρότερο το ήδη βάρβαρο υφιστάμενο πλαίσιο στην αγορά εργασίας και ταυτόχρονα να κοροϊδέψουν τους εργαζόμενους ότι δήθεν αποκαθιστούν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και νομοθετούν υπέρ τους. Προτείνουν να διατηρηθεί για έναν ακόμα χρόνο το σημερινό άθλιο καθεστώς, με τους μισθούς των 586 και 511 ευρώ και στη συνέχεια τα μεροκάματα να διαμορφώνονται από μια "συμβουλευτική" επιτροπή, με κριτήριο την κατάσταση της οικονομίας, την ανταγωνιστικότητα δηλαδή τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επεκτείνει την επίθεση στους μισθούς, στο κατώτερο μεροκάματο με στόχο την παραπέρα μείωση στο μέσο μισθό» καταλήγουν στην ανακοίνωση τους τα σωματεία και οι ομοσπονδίες.



«Ο ελληνικός λαός πρέπει να πετάξει στα σκουπίδια τα ψέματα και την προπαγάνδα της κυβέρνησης, τα πορίσματα των διαφόρων δήθεν ειδικών, τις πιέσεις των πιστωτών της ΕΕ, του ΔΝΤ και να χαράξει τον δικό του δρόμο πάλης. Γενικός ξεσηκωμός παντού με την εργατιά στην πρωτοπορία σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα με στόχο τα μονοπώλια, τον ίδιο τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που μας φέρνει φτώχεια, κρίσεις ανεργία. Δεν υπάρχει άλλη λύση, δεν υπάρχει άλλη διέξοδος» δήλωσε ο γ.γ.της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στο συλλαλητήριο των Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Σωματείων στο Σύνταγμα για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης