Παππούς Μπεν: Ζω χρόνια με ενοχές - Θέλω απαντήσεις πριν πάω στον τάφο μου

Παππούς Μπεν: Ζω χρόνια με ενοχές - Θέλω απαντήσεις πριν πάω στον τάφο μου

Το μεσημέρι αναμένεται να συναντηθεί με το βρετανικό κλιμάκιο που βρίσκεται στο νησί

Παππούς Μπεν: Ζω χρόνια με ενοχές - Θέλω απαντήσεις πριν πάω στον τάφο μου
Στην Κω και συγκεκριμένα στο χωράφι όπου γίνονται τις τελευταίες οχτώ ημέρες έρευνες προκειμένου να δοθεί λύση στο μυστήριο της εξαφάνισης του Μπεν θα βρεθεί ο παππούς του, νωρίς σήμερα το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο επικεφαλής των ερευνών Τζον Κάζινς ζήτησε από τον 68χρονο Eddie, να μεταβεί στο σημείο όπου πριν από 25 χρόνια βρισκόταν μαζί με τον εγγονό του προκειμένου να του θέσει κάποια συγκεκριμένα ερωτήματα που ίσως βοηθήσουν στις ανασκαφές που κάνει το βρετανικό κλιμάκιο. 

Κλείσιμο
Ο παππούς του Μπεν σε νέες δηλώσεις του στην Mirror
δήλωσε πως θέλει να δοθεί επιτέλους μία απάντηση στο μυστήριο καθώς δεν θέλει να φύγει από την ζωή χωρίς να μάθει επιτέλους τι συνέβη εκείνο το καλοκαίρι στο νησί. 

«Θέλω απαντήσεις πριν πάω στον τάφο μου» και συνέχισε μιλώντας στην Mirror: «Είμαι ανήσυχος, γιατί αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά από τις έρευνες του 2012 (σ.σ.: τότε είχε ξαναπάει στην Κω). Η αστυνομία πιστεύει ακράδαντα ότι ο Μπεν είναι νεκρός. Απλά σκέφτομαι ότι υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζουμε».

Ο παππούς του μικρού Μπεν λέει πως αν βρουν τον Μπεν θα είναι τέλος ενός εφιάλτη και η αρχή ενός άλλου: «Θέλω να δω τους αστυνομικούς στα μάτια. Πιστεύω ότι έχουν ισχυρές ενδείξεις πως κάτι δεν πάει καλά. Μας είπαν να προετοιμαστούμε για το χειρότερο, μας είπαν πως ο Μπεν μπορεί να σκοτώθηκε από έναν εκσκαφέα. Αλλά εάν βρουν τον Μπεν, αυτό θα είναι το τέλος ενός εφιάλτη και η αρχή ενός άλλου. Είναι τρομερό συναίσθημα να ζεις με ενοχές που ξέρεις ότι δεν θα φύγουν ποτέ. Και η θεωρία της αστυνομίας περί ατυχήματος το κάνει ακόμα χειρότερο».
   
Ο ηλικιωμένος άνδρας ξαναθυμήθηκε την ημέρα που έχασε τον εγγονό του για πάντα: 
«Ο Μπεν ήταν μαζί μου και με τη γιαγιά του και εξαφανίστηκε ενώ τον είχαμε υπό τη φροντίδα μας. Πραγματικά, με εκπλήσσει το γεγονός ότι η κόρη μου (σ.σ.: η μητέρα του Μπεν) δεν με μισεί. Δεν ξέρω πώς μπορεί να αισθάνεται».

Από την πλευρά η Κέρι Νίνταμ μητέρα του Μπεν, που δούλευε σε ξενοδοχείο στην Κω την ημέρα της εξαφάνισης, είπε για το νέο ταξίδι του πατέρα της στην Κω: «Είμαι υπερήφανη που έχει το κουράγιο να πάει εκεί -εγώ δεν το έχω τώρα. Και αυτό δείχνει τη δύναμη του πατέρα μου». 

Την Δευτέρα μάλιστα ολοκληρώθηκε και η κατεδάφιση του δωματίου, που χτίστηκε μετά την εξαφάνισή του αφού οι ιδιοκτήτες του σπιτιού έδωσαν τελικά το «πράσινο φως» στις αρχές ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες αν και όπως παραδέχτηκε ο  επικεφαλής της έρευνας Τζον Κάζινς, ήταν μια δύσκολη απόφαση γι' αυτούς. 


«Η οικογένεια είναι σαφώς αναστατωμένη με αυτό που κάνουμε. Είναι πολύ ευγενικοί συμφώνησαν να μας επιτρέψουν να (κατεδαφίσουμε την επέκταση) και είμαι εξαιρετικά ευγνώμων για αυτό. Είναι σαφές ότι είναι μια οδυνηρή στιγμή για αυτούς. Εδώ μεγάλωσαν πολλές γενιές, συμπεριλαμβανομένης της τρέχουσας γενιάς, γεννήθηκε και μεγάλωσε εδώ και πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα  με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ευαισθησία» δήλωσε χαρακτηριστικά.  

Ο Τζον Κάζινς εκτιμά ότι στο έδαφος κάτω από αυτό το δωμάτιο ίσως να υπάρχουν στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν στη λύση του μυστηρίου της εξαφάνισης του μικρού Μπεν, που χάθηκε πριν από 25 χρόνια.

Από την πλευρά της η μητέρα του Μπεν έχει δηλώσει επανειλημμένα πως «είναι προετοιμασμένη για το χειρότερο» και ενημερώνεται καθημερινώς για την πορεία των ερευνών.

Δείτε βίντεο: Ο παππούς του Μπεν επιστρέφει στον τόπο της τραγωδίας


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης