Στις 30 Σεπτεμβρίου στο ΣτΕ οι προσφυγές κατά του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες

Στις 30 Σεπτεμβρίου στο ΣτΕ οι προσφυγές κατά του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες

Την «τύχη» των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών θα κρίνει η διευρυμένη Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών

Στις 30 Σεπτεμβρίου στο ΣτΕ οι προσφυγές κατά του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες
Στις 30 Σεπτεμβρίου 2016 κρίνεται η «τύχη» των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών
από τη διευρυμένη Ολομέλεια του
Συμβουλίου της Επικρατείας  σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών.

Κλείσιμο
Προσδιορίστηκε η ημερομηνία της διάσκεψης της διευρυμένης Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου που θα κρίνει τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών Mega Channel, Antenna, Αlpha, Skai, Star Channel και Epsilon TV (E-TV), καθώς  και της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας.

Οι επίμαχες προσφυγές συζητήθηκαν στις 4 Ιουλίου 2016 ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ, στην οποία  πρόεδρος ήταν ο Νικόλαος Σακελλαρίου και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Γεώργιος Παπαγεωργίου, ενώ  συμμετείχαν 30 ακόμη δικαστές μεταξύ των οποίων και τρεις αντιπρόεδροι.

Οι μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί στρέφονται κατά του όλου νομοθετικού πλαισίου της κυβέρνησης στον τομέα της χορήγησης των  4 τηλεοπτικών αδειών για τη  μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition).

Υπενθυμίζεται ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί με τις επίμαχες προσφυγές τους, που πρόκειται να εξετάσει η Ολομέλεια του ΣτΕ στις 30 Σεπτεμβρίου 2016, στρέφονται κατά όλων των αποφάσεων που αφορούν το σύνολο της  διαδικασίας των δημοπρατούμενων αδειών όπως είναι, μεταξύ άλλων, η από 1.3.2016 απόφαση του (4297/2016) υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, με την οποία μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες της διαγωνιστικής διαδικασίας των αδειών επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής «ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου στη  Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας» και παράλληλα ρυθμίζονται τα ειδικότερα θέματα της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Ακόμη, στρέφονται κατά του νόμου 4339/2015 για την αδειοδότηση της επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρωεκπομπής, αλλά και όλων των άλλων προγενέστερων και μεταγενέστερων υπουργικών αποφάσεων σχετικών με το ζήτημα της χορήγησης των 4 αδειών τηλεοπτικών σταθμών επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρωεκπομπής για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (High definition), όπως είναι π.χ. ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία του ελέγχου των φακέλων συμμετοχής των υποψηφίων. 

Επίσης, στρέφονται κατά της υπ' αριθμ.7984/2016 αποφάσεως των υπουργών Επικρατείας και Οικονομικών με την οποία καθορίσθηκε στα 3 εκατ. ευρώ η τιμή  εκκίνησης για κάθε μια από τις 4 «δημοπρατούμενες άδειες, όπως και κατά της υπ' αριθμ. 7752/2016 απόφασης του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης με την οποία εγκρίθηκε η διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού για την παροχή ελεγκτικών υπηρεσιών στο πλαίσιο της διενέργειας της διαδικασίας αδειοδότησης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης