Μάρτυρας στη δίκη Χ.Α: Χτύπαγαν τα παράθυρα με ξύλα και σίδερα

Μάρτυρας στη δίκη Χ.Α: Χτύπαγαν τα παράθυρα με ξύλα και σίδερα

Απίστευτη η περιγραφή του Αμπού Χάμαντ Σάααντ, για τα όσα έζησε το καλοκαίρι του 2012, όταν ομάδα χρυσαυγιτών επιχείρησαν βίαια να μπουν στο σπίτι αιγυπτίων αλιεργατών στο Πέραμα 

Μάρτυρας στη δίκη Χ.Α: Χτύπαγαν τα παράθυρα με ξύλα και σίδερα
Με την δεύτερη κατάθεση για την υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης που έλαβε χώρα τον Ιούνιο του 2012 στο Πέραμα, αυτή του Αιγύπτιου ψαρά Σαάντ Αμπού Χαμάντ, συνεχίστηκε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ο μάρτυρας, αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονικής επίθεσης, περιέγραψε στο δικαστήριο όλα όσα έζησε εκείνο το βράδυ ο ίδιος και η οικογένεια του όταν ομάδα περίπου δέκα ατόμων επιχείρησε να εισβάλει στο σπίτι του στο Πέραμα.

Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας εκείνο το βράδυ ο ίδιος, τα δυο του αδέλφια και τα ανίψια  του ξύπνησαν από τα βίαια χτυπήματα στα παράθυρα και την πόρτα του σπιτιού.

«Ήταν δυο άτομα στο παράθυρο και τράβαγαν το παράθυρο που ήταν μισάνοιχτο και ο αδελφός μου προσπαθούσε να το κρατήσει κλειστό τραβώντας το προς τα μέσα... Κάποιος φώναζε στην πόρτα "άνοιξε Άχμετ". Τρόμαξα... Χτύπαγαν με ξύλα και σίδερα τα παράθυρα. Αρχικά χτύπησαν  στο ένα παράθυρο και στη συνέχεια σε ένα ακόμη και την πόρτα. Είδα τα σίδερα και τα ξύλα, έσπασαν μέρος του παραθύρου. Δεν κατάφεραν να μπουν μέσα από το παράθυρο… ανέφερε ο μάρτυρας και συνέχισε: «Ο αδελφός μου φώναζε φέρε ξύλα για να τους φοβίσουμε... αλλά δεν βρήκα τίποτα στο σπίτι. Άρχισαν να χτυπάνε την κλειστή πόρτα. Λίγους μήνες νωρίτερα είχα ακούσει στην ιχθυόσκαλα πως κάποια παλικάρια ,σαν και μένα , που ανήκουν στη Χρυσή Αυγή βγαίνουν και μπορεί να σου κάνουν κακό. Και υπέθεσα πως ήταν αυτοί. Όλοι στην περιοχή τον ήξεραν τον αδελφό μου... Έχει δικό του μαγαζί και πάνω στο αυτοκίνητο γράφει το όνομά  του και τη διεύθυνση... Είχαν έναν πυροσβεστήρα και όταν έσπασαν το τζάμι τον άνοιξαν και τον άδειασαν μέσα στο σπίτι . "Δεν χτύπησε κανείς μας, δόξα το Θεό ».

Κλείσιμο
«Ήταν 10 άτομα»
 
Στην κατάθεσή του ο μάρτυρας ανέφερε πως η ομάδα που τους επιτέθηκε ήταν περίπου δέκα άτομα. «Φωνάζαμε βοήθεια για να ξυπνήσει κάποιος από τη γειτονιά να μας προλάβουν ... Τελικά , όταν  κατάλαβαν πως δεν μπορούν να μπουν μέσα έφυγαν. Η επίθεση κράτησε περίπου 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια έσπασαν τα δυο αυτοκίνητα μας που ήταν παρκαρισμένα μπροστά στο σπίτι και ένα τρίκυκλο», ανέφερε.

Στη συνέχεια της κατάθεσής του, ο Σαάντ Αμπού Χαμάντ τόνισε πως όσοι τους επιτέθηκαν έφυγαν με μηχανάκια τα οποία είχαν σταθμεύσει στον δρόμο κάτω από το σπίτι τους. Έπειτα από τη φυγή των δραστών ο μάρτυρας ανέφερε πως ανέβηκε στην ταράτσα του σπιτιού και ξεσπώντας σε λυγμούς σε τι κατάσταση βρήκε τον φίλο του. Κατέθεσε χαρακτηριστικά: «Βρήκα το παιδί ξαπλωμένο και έτρεχε πολύ αίμα από το στόμα του και βογκούσε. Το σαγόνι του είχε στραβώσει δεν μπορούσε να μιλήσει μόνο βογκούσε. Είχαν σκίσει τα ρούχα του. Ήρθαν και οι υπόλοιποι στην ταράτσα. Τον κατεβάσαμε... Λιποθύμησε και μετά συνήλθε... Ορκίζομαι και εγώ εκείνη την ώρα ένιωσα ότι καταρρέω».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο μάρτυρας  υποστήριξε  πως αν και είδε έναν από τους δράστες της επίθεσης δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσει  με βεβαιότητα συγκεκριμένο πρόσωπο.

Αμφισβητούν την κατάθεση του πρώτου μάρτυρα

Είχε προηγηθεί από τους συνηγόρους της υπεράσπισης των κατηγορουμένων ο σχολιασμός τα κατάθεσης του Αιγύπτιου ψαρά  Εμπάρακ Αμπουζίντ. Ενδεικτικά, η υπεράσπιση του Ηλία Κασιδιάρη άφησε αιχμές για την πολιτική αγωγή την οποία κατηγόρησε ότι «έχτισε την κατάθεση» του μάρτυρα για να δώσουν πολιτικό χαρακτήρα στην υπόθεση και αμφισβήτησε το μέγεθος της βλάβης που υπέστη ο μάρτυρας.  Ο συνήγορος του Χρήστου Παππά έκανε λόγο για «βεντέτα μεταξύ ομοεθνών».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης