Η αυτοαναίρεση της ΕΣΗΕΑ σε τρία SMS

Η αυτοαναίρεση της ΕΣΗΕΑ σε τρία SMS

Από το... κανένα φύλλο δεν κυκλοφορεί στο «τυπώνονται τρία απεργοσπαστικά φύλλα» - H απόλυτη ασυνέπεια μεταξύ τριών αλλεπάλληλων γραπτών μηνυμάτων

Η αυτοαναίρεση της ΕΣΗΕΑ σε τρία SMS
Κάποιες φόρες δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια ούτε και πολύς χρόνος για να επιτύχει κάποιος να αυτοαναιρεθεί. Ιδίως όταν βρίσκεται στη μέση μιας απεργιακής κινητοποίησης αλλά δεν μπορεί να χαράξει και να υπηρετήσει μια σταθερή γραμμή, τότε τα αποτελέσματα που δημιουργούνται είναι... κωμικοτραγικά. Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν πρόκειται για το συνδικάτο των δημοσιογράφων.Των δημοσιογράφων που μαθαίνουν από την πρώτη στιγμή και είναι υποχρεωμένοι να εκφράζονται με σαφήνεια, να είναι προσεκτικοί στις διατυπώσεις τους και να αντιλαμβάνονται πως όσα λένε πρέπει να έχουν μεταξύ τους συνέπεια και συνέχεια.

Το απόλυτο παράδειγμα προς αποφυγή είναι τα τρία τελευταία γραπτά μηνύματα που έστειλε η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) στα μέλη της από τις πέντε παρά τέταρτο σήμερα το απόγευμα μέχρι τις δέκα παρά τέταρτο το βράδυ της Δευτέρας. Τρία SMS  που το ένα αναιρεί το άλλο και όλα μαζί επιτείνουν την σύγχυση συμβάλοντας στη δημιουργία της αίσθησης ότι το ιστορικό συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων δεν απέχει πολύ από το να οδηγηθεί στην απαξίωση.

Το πρώτο γραπτό μήνυμα που εστάλη στα μέλη της ΕΣΗΕΑ ώρα 16:45 έγραφε:
«Συνάδελφοι το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ καλεί όλα τα μέλη της Ένωσης να έρθουν τώρα στην ΕΣΗΕΑ για να περιφρουρήσουν την απεργία. Ετοιμάζουν απεργοσπαστικά φύλλα».
Κλείσιμο

Το δεύτερο SMS ώρα 20:00 ανέτρεπε όσα έλεγε το προηγούμενο μήνυμα αφού ανέφερε: «Συνάδελφοι η απεργία συνεχίζεται κανονικά κανένα φύλλο δεν κυκλοφορεί. Μην πιστεύετε την παραπληροφόρηση».

Το αποκορύφωμα ήρθε όμως με το τρίτο γραπτό μήνυμα δεκαπέντε λεπτά πριν τις 10 το βράδυ: «Όλοι τώρα στο Κορωπί στη διασταύρωση Βασ.Κωνσταντίνου και Βάρης Κορωπίου όπου τυπώνονται 3 απεργοσπαστικά φύλλα. Συνάντηση στα Everest Κορωπίου».

Το προφανές αλαλούμ στο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων και μάλιστα στη μέση μιας τριήμερης απεργίας προκαλεί αλγεινή εντύπωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης