Βίντεο: Δείτε την γιαγιά στην Ειδομένη που βοηθά τους πρόσφυγες

Βίντεο: Δείτε την γιαγιά στην Ειδομένη που βοηθά τους πρόσφυγες

Μια ηλικιωμένη γυναίκα στην Ειδομένη έχει ανοίξει το σπίτι και την αγκαλιά της στους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες που ζουν στον καταυλισμό του ακριτικού χωριού

Βίντεο: Δείτε την γιαγιά στην Ειδομένη που βοηθά τους πρόσφυγες
Η 82χρονη Παναγιώτα Βασιλειάδου είναι μία από τους κατοίκους της Ειδομένης που έχει καλωσορίσει τους πρόσφυγες που ζουν στον καταυλισμό του χωριού. Με σύνταξη 450 ευρώ και με όση βοήθεια μπορούν να της δώσουν τα παιδιά της, η κυρία Παναγιώτα άνοιξε το σπίτι και την αγκαλιά της στους πρόσφυγες και τους βοηθά όπως μπορεί.

Η βρετανική ιστοσελίδα Independent έκανε αφιέρωμα στην ηλικιωμένη Ελληνίδα και αναφέρει ότι αυτή συμβολίζει όλους τους Έλληνες πολίτες που έχουν δεχθεί με καλοσύνη τους πρόσφυγες στην πατρίδα τους. Το δημοσίευμα κάνει λόγο για τους περίπου 11.000 πρόσφυγες που ζουν στον πρόχειρο καταυλισμό της Ειδομένης σε άθλιες συνθήκες και προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα, ενώ η αστυνομία στα Σκόπια τους αντιμετωπίζει με δακρυγόνα και πέτρες.



Η 82χρονη γυναίκα τονίζει ότι κατανοεί τους πρόσφυγες αφού κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν εκείνη ήταν μόλις επτά ετών, κάηκε το σπίτι της και έμεινε στον δρόμο η ίδια και η οικογένειά της
Κλείσιμο
«χωρίς πιρούνια, μαχαίρια, κουτάλια, ψωμί και ρούχα, παρά μόνο με τα νυχτικά τους», όπως χαρακτηριστικά διηγείται.



Η Ελληνίδα γιαγιά έχει να δώσει αγάπη στους πρόσφυγες της Ειδομένης και παρόλο, που δεν μιλούν την ίδια γλώσσα, μπορούν να καταλάβουν ο ένας τον άλλον. Εκείνοι την αποκαλούν «μαμά» και ο Ιρακινός Baraa λέει για την κυρία Παναγιώτα: «Έχει κάνει την ζωή μας πιο εύκολη, έκανε τα παιδιά μου ευτυχισμένα και είπε "μπορείτε να έρχεστε όποτε θέλετε", όταν έμαθε ότι η μητέρα τους έχει πεθάνει. Την ευχαριστώ πολύ, εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό και αυτό που αντιπροσωπεύει η Ελλάδα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης