Θήβα: Πλήθος εκρηκτικά και πυροτεχνήματα στο σπίτι 36χρονου

Θήβα: Πλήθος εκρηκτικά και πυροτεχνήματα στο σπίτι 36χρονου

Βρήκαν στο πορτ μπαγκάζ 2.050 κροτίδες, 160 βεγγαλικά διαφόρων τύπων, τρία πυροτεχνήματα τύπου «ομπρέλας» για εκτόξευση στον αέρα, αλλά και δυο δυναμίτες με φυτίλι. Όλα κατασχέθηκαν και ο 36χρονος συνελήφθη

Θήβα: Πλήθος εκρηκτικά και πυροτεχνήματα στο σπίτι 36χρονου
Έτοιμος να πλημμυρίσει με παράνομα πυροτεχνήματα την ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας ήταν ένας 36χρονος που εντοπίστηκε με χιλιάδες κροτίδες και άλλα είδη στο Ι.Χ. αυτοκίνητό του στη Θήβα. Όμως, αυτά που βρέθηκαν στο όχημα, δεν ήταν τίποτε μπροστά στις μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών που είχε στο σπίτι του!

Ακολουθώντας πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο του υπόπτου, έκαναν έλεγχο και βρήκαν στο πορτ μπαγκάζ 2.050 κροτίδες, 160 βεγγαλικά διαφόρων τύπων, τρία πυροτεχνήματα τύπου «ομπρέλας» για εκτόξευση στον αέρα, αλλά και δυο δυναμίτες με φυτίλι. Όλα κατασχέθηκαν και ο 36χρονος συνελήφθη.

Όμως, στο σπίτι του και στην αποθήκη του, βρέθηκε ένα μεγάλο οπλοστάσιο που περιλάμβανε 31 λίβρες εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ, μια ράβδο εκρηκτικής ύλης C-4, δυο αμυντικές χειροβομβίδες, μια κουλούρα ακαριαίου φυτιλιού μήκους 80 μέτρων, 27,30 μέτρα βραδύκαυστου φυτιλιού και 18 κοινούς πυροκροτητές! Γι όλα αυτά, ερευνάται πώς βρέθηκαν στα χέρια του και πού σκόπευε να τα χρησιμοποιήσει.
 
Ακόμη, κατασχέθηκαν τέσσερα μαχαίρια επιβίωσης διαφόρων μεγεθών, ένα ξίφος με λάμα μήκους 0,48 εκατοστών, 442 κροτίδες, 42 πυροτεχνήματα διαφόρων τύπων, οκτώ βεγγαλικά και τρία καπνογόνα! Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θηβών άσκησε στον δράστη δίωξη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, εκρηκτικών υλών και ειδών πυροτεχνίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης