LIVE

Κορωνοϊός

Μήνυμα προς Μουζάλα: Δεν θα μετατραπούν οι δήμοι σε «αποθήκη» απελπισμένων ψυχών

Μήνυμα προς Μουζάλα: Δεν θα μετατραπούν οι δήμοι σε «αποθήκη» απελπισμένων ψυχών

«Καυστικός» ο λόγος του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη - Η ΚΕΔΕ θα συνεδριάσει εκτάκτως την Τετάρτη - Την Τρίτη νέα συνάντηση στις 07.30

Στο υπουργείο Εσωτερικών με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, συναντήθηκε σήμερα αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), αποτελούμενη από δημάρχους που οι δήμοι τους εμπλέκονται στο μείζον θέμα των προσφύγων και των μεταναστών που έρχονται ή παραμένουν στη χώρα μας.Οι δήμαρχοι εξέφρασαν την αγανάκτηση τους για το γεγονός ότι η συνάντηση έγινε μετά από δική τους πρωτοβουλία. Επανέλαβαν τη θέση τους, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουν, οι δήμοι τους να γίνουν «αποθήκες ψυχών», χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο. Ενώ τόνισαν στον υπουργό, ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός να ενημερώνονται από τα Μέσα Ενημέρωσης για τις αποφάσεις του. Νέο ραντεβού έχει οριστεί για αύριο στο Υπουργείο στις 07:30 το πρωί, ενώ την Τετάρτη θα συνεδριάσει για το θέμα εκτάκτως η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.  

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, ενώ στη συνάντηση που κράτησε περίπου τρεις ώρες πήραν μέρος, οι δήμαρχοι Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου και Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης.   Οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης ενημερώθηκαν από τον κ. Μουζάλα ως προς τον σχεδιασμό της κυβέρνησης στη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος, που έχει ενταθεί ιδίως έπειτα κι από το κλείσιμο των συνόρων με τα Σκόπια.

«Κατά την αποψή μου υπήρξε μια γόνιμη συζήτηση, υπήρξαν και αντιπαραθέσεις, πάλι κατά την άποψή μου, χωρίς νόημα. Αυτό που συμφωνήθηκε είναι να συνεχιστεί η συζήτηση με τους δημάρχους Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου αύριο το πρωί για κάποια πρακτικά ζητήματα που έχουν προκύψει και να υπάρξει μια επιτροπή ανάμεσα στο υπουργείο και την ΚΕΔΕ, η οποία θα προσπαθήσει να βοηθήσει στον προγραμματισμό των έκτακτων καταστάσεων» σχολίασε μετά τη συνάντηση ο κ. Μουζάλας.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, είπε: «Η σημερινή συνάντηση ήταν πάρα πολύ σημαντική. Το ζήτημα είναι σοβαρό και απαιτεί συζήτηση και συνεργασία. Δεν μπορούμε να απαιτούμε τη συνεργασία της ΕΕ και εδώ, στην ίδια μας τη χώρα, να μην μπορούμε να την επιτύχουμε (...) Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να ειναι μπροστά σε αυτή την ιστορία και όπου μπορεί, να προτείνει λύσεις, όχι μόνο παθητικά να περιμένει από την κεντρική διοίκηση, γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει και τις μεταξύ μας απόψεις να συνθέσουμε και με την κεντρική εξουσία να βρούμε ένα βηματισμό, όπως ακριβώς ζητάμε και από τους Ευρωπαίους εταίρους. Η Αθήνα αυτή τη στιγμή τη δική της συμβολή την έχει καταθέσει».

Με τη σειρά του, ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης: «Η αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να ενημερώνεται από τον Τύπο. Χρειάζεται να υπάρξει εθνικός σχεδιασμός στην αντιμετώπιση του σήμερα αλλά και του αύριο, όταν υπάρχουν κλειστά σύνορα για τους μετανάστες. Πού πάνε, πού εγκλωβίζονται, πώς φιλοξενούνται... Δεν θέλουμε ατέλειωτους χώρους αποθήκης ανθρωπίνων ψυχών. Θέλουμε να υπάρχει σεβασμός στον άνθρωπο, αλλά και κοινωνίες που να λειτουργούν με ασφάλεια. Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση σήμερα πρέπει να δείξει ένα αποτελεσματικό σχέδιο και η αυτοδιοίκηση να βοηθήσει ως ένας κρίκος σε αυτή την προσπάθεια. Εάν δεν συμβεί αυτό, την Τετάρτη στις 10:30 το πρωί, σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, η ΚΕΔΕ θα εξετάσει τις περαιτέρω κινήσεις, γιατί και οι κοινωνίες μας πρέπει να είναι ασφαλείς, αλλά κι όλοι οι άνθρωποι που έρχονται στην πατρίδα μας θα πρέπει να ζουν με αξιοπρέπεια».

«Προτιμώ να κοιμάμαι με παράπονα, παρά με τύψεις. 16 του μήνα οι μετανάστες θα φύγουν από το Τάε Κβον Ντο» δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης: «Για μια ακόμα φορά διαπιστώνουμε ότι πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Δυστυχώς, αυτό που προέκυψε από τη σημερινή συνάντηση ήταν πρώτον, ότι ερήμην μας και εν αγνοία μας έχει προωθηθεί σχέδιο για δημιουργία χώρου υποδοχής υπηκόων τρίτων χωρών μέσα στο χώρο του πρωην αεροδρομίου για κάποιες χιλιάδες ανθρωπους. Το θετικό είναι ότι το υπουργείο δέχτηκε να συσταθεί μια κοινή επιτροπή με την ΚΕΔΕ, για να κουβεντιάσουμε το ζήτημα και να χαράξουμε κατευθύνσεις».

Με τη σειρά του, ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρουπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος: «Ετέθησαν παρα πολλά ζητήματα. Συνεχίζουμε αύριο το διάλογο. Υπάρχει μια προοπτική και μια σκέψη άμεσα η κυβέρνηση να συνεχίσει μέσα στο Ελληνικό σε άλλους χώρους σε τολς της αεροπορίας τη μετακίνηση των μεταναστών. Αύριο θα μάθουμε περισσότερα. Εγώ προσωπικά εξέφρασα τις αντιρρήσεις και τις απορίες μου στα σημεία που έπρεπε να θίξω. Στο Ελληνικό, στο πρώην αεροδρόμιο, ο λαός της περιοχής μας περιμένει κάποια στιγμή να δει εργοτάξιο, μπουλντόζες, θέσεις εργασίας, ανάπτυξη, ζωή και πολιτισμό. Οτιδήποτε αλλο ειναι αντίθετο σε αυτό το σχέδιο μας βρίσκει πλέον σε μια θέση μάχης».

Ακόμη, ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, τόνισε: «Η είδηση που εμείς σήμερα περιμέναμε και την ακούσαμε από το στόμα του υπουργού είναι ότι οι εγκαταστάσεις του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση για τη φιλοξενία υπηκόων τρίτων χωρών. Αύριο το πρωί θα εχουμε μια αναλυτική συνάντηση για να δούμε περαιτέρω τι ακριβώς εξετάζει η κυβέρνηση κι αυτό που θελουμε να διαβεβαιώσουμε όσους παρακολουθούν το θέμα ειναι οτι δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε απολύτως καμια έκπτωση σε θεματα δημόσιας ασφαλείας και υγείας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (19)

Γιουνανιστάν!

Αυτή η τόσο πολυδιαφημισμένη "αποθήκη ψυχών" αποφασίστηκε που θα γίνει τελικά?? Οχι τίποτα άλλο αλλά τις αποθήκες τις καπαρώνουν ως γνωστόν πρώτοι οι Κινέζοι!!!

Προσέξτε εκει στο ελληνικο

Ειναι δυνατόν το πιο πολιτιμο κομματι .το φιλέτο της ελλαδας ν γινετε καταυλισμος μετανςτων οι οποίοι επρεπε ν βρισκοντε σε κλειστα κεντρα κρατης σε Κόρινθο,Αμυγδαλέζα,εβρο,Κομοτηνή...κ αν θελετε ν κάνετε καταυλισμο γ τιυς προσφυγες εκτος Αττικης μακρυα τοςα χωράφια υοαρχουν τόσες απομακρυσμένες περιοχές υπαρχουν...σκεφτείτε μονο το στρατόπεδο καποτα κ στον χώρο στην περιοχη έκει που τοποθετήθηκαν κοντέινερ δηθεν προσωρινά ην φιλοξενηθούν γ λιγο διάστημα οι σεισμόπληκτοι ..οι σησμοπληκτοι έφυγαν κ τα κοντέινερ έμειναν κ Τ οικειοποιήθηκαν Ρωσοπόντιοι,Γεωργιανοί,γυφτοιι,αλλοδαποί κ εχει γινει γκέτο της εγκληματικότητας ...κ δεν κενε ν φυγουν απο εκει ..αντε τωρα βγάλτε τα απο Τ κοντέινερ ......δεν ορεπει σε καμια περίπτωση ν μπουν στο ελληνικο κοντέινερ ..αν μουν μονο σκηνές γ ν ειναι προσωρινές κ ν μπορουν εύκολα να ξηλωθούν ..μην γινει το λαθος οπως μ Τ κοντέινερ των συσμοπληκτοι που δεν έφυγαν ποτε ...η σουηδια κ οι άλλες χωρες σε σκηνές θερμενωνενες τους βάζουν ..οχι κοντέινερ ...ειναι εγκληματικό ν μπουν κοντέινερ ...αν μπουν ν μονο σκηνές θερμενωνενες οπως έβαλε πρόσφατα η σουηδια,η γερμανια ...μονο σκηνές ...

BAD CARMA !!!!, LIFE'S A BITCH SOMETIMES ........

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ .... !!!!!. .......... ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΤΕ ΛΑΘΡΟΑΓΑΠΗΤΙΚΟΙ ΔΗΜΑΡΧΑΙΟΙ !!!!!!!!!!

Σία Τασία & company

Στοχος του μηδενιστη διεθνιστη Μουζάλα είναι να μετραπει όλη η Ελλάδα σε αποθήκη λαθρομετανάστων

Και εμείς πεινάμε

Απελπισμένες ψυχές οι μετανάστες,Απελπισμένες ψυχές και οι Ελληνες,ειμαςτε μια απελπισμένη ατμόσφαιρα

takkis

Ας καταλάβουν όλοι ότι η λύση είναι μια , Όλοι όσοι έρχονται να συγκεντρώνονται σε ένα ακατοίκητο νησί μέχρι να ενδιαφερθεί κάποιο κράτος για αυτούς

takkis

Όλοι τους αγαπούν ,αλλά κανένας δεν τους θέλει στο σπίτι του , τελικά η ποιο ειλικρινείς από όλους είναι οι χρυσαυγητες , ουτε τους αγαπάν ουτε τους θέλουν

@ takkis14/12/201514:04

Είδες πως αρχίζουν οι αλήθειες να βγαίνουν προς τα έξω τελικά??? Οσοι τους αγαπάνε απόδειξη εδώ και τώρα!!!Συντρόφια.. πάρτε τους στα σπίτια σας !

takkis

Aυτό είναι το πρόβλημα . Αν οι αφοσιωμένοι οπαδοί του Μωάμεθ δεν ξεπερνούν το 1% του πληθυσμού τότε οι μουσουλμάνοι είναι φιλήσυχοι, αγαπούν την ειρήνη και δείχνουν έτοιμοι να ασχοληθούν αποκλειστικά με την καθημερινότητα τους. Μόλις ο αριθμός των μουσουλμάνων κατοίκων προσεγγίζει το 2 - 5 % αρχίζει ο προσηλυτισμός Μόλις το ποσοστό ξεπεράσει περίπου το 5 % οι πιέσεις εντείνονται σε βαθμό μεγαλύτερο από το μέγεθος της μειονότητας. Όταν το πληθυσμιακό ποσοστό των μουσουλμάνων ξεπερνά το 10 %, βιαιότητες κάνουν την εμφάνισή τους με ανησυχητική συχνότητα με βάση παράπονα και αιτήματα για την κοινωνική τους κατάσταση. Με ποσοστά πάνω από 20 % σημειώνονται συχνές εγκληματικές ενέργειες που περιλαμβάνουν σκοτωμούς αντιφρονούντων ετερόπιστων Όταν το ποσοστό των μουσουλμάνων κατοίκων ξεπερνά το 60 % σημειώνονται οργανωμένες διώξεις 'άπιστων', εθνοκαθάρσεις αντιφρονούντων, η χρησιμοποίηση της Σαρία σαν επιθετικού όπλου όπως και η Γίζυα (φόρος στους άπιστους) καθώς και φαινόμενα βίαιης Τζιχάντ (Μαλαισία 60,4 %, Κατάρ 77,5 %, Σουδάν 70 %, Μπανγκλαντές 83 %, Αίγυπτος 90 %, Ινδονησία 86,1 % κλπ). ΕΜΕΙΣ ΠΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ?

Αντώνης, 47

Ίσαμε 117%...

J.A.

Όντως στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, μέχρις ότου τακτοποιηθούν και αποκτήσουν νόμιμες άδειες παραμονής και εργασίας είναι "μαντρωμένοι" σε ειδικούς χώρους και δεν τους επιτρέπεται να σουλατσάρουν ελεύθερα είτε είναι πρόσφυγες (πολιτικοί ή από πόλεμο) είτε είναι οτιδήποτε άλλο. Αν λοιπόν όλοι τούτοι γνώριζαν ότι ερχόμενοι στην Ελλάδα θα τους μετέφεραν σε κλειστά κέντρα σε χώρους μακρυά από τις πόλεις, ότι μέχρι να αποκτήσουν νόμιμα έγγραφα θα παρέμεναν εκεί χωρίς άδεια εργασίας ή πρόσκλησης της οικογένειας τους ... αν γνώριζαν ότι αν η άρνηση τους απορρίπτονταν ή αν υποέπιπταν σε οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά θα απελαύνονταν άμεσα και θα καταγράφονταν ηλεκτρονικά ως ανεπιθύμητοι στο μέλλον ... αν (όσο σκληρό κι αν ακούγεται) φροντίζαμε να χρησιμοποιήσουμε τον κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους ως αποθαρρυντικό μέσο και φροντίζαμε με τη βοήθεια της ΕΕ να τους προτείνουμε άλλο τρόπο (για τους πραγματικούς πρόσφυγες τα κέντρα θα μπορούσαν να είναι στους οργανωμένους καταυλισμούς προσφύγων), τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά .. όμως ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ... είμαι μακρυά πλέον απ όλο αυτό το χάλι αλλά δεν μπορώ να μην θλίβομαι όταν διαβάζω για επιδότηση ενοικίου σε 20000 αλλοδαπούς όταν για χιλιάδες ΕΛΛΗΝΕΣ συμπατριώτες μου που έμειναν χωρίς δουλειά και εισόδημα την τελευταία πενταετία, το "κράτος" δεν έκανε (και δεν κάνει ) απολύτως τίποτα ! (και δεν με νοιάζει αν θα με πείτε ρατσίστρια)

Σκηνές οχι κοντέινερ

Σε καμια περίπτωση η ελλαδα δεν πρεπει να γινει καταυλισμος διαλογής των ευρωπαιων ...το ειπε κ ο ρεντσι αν νομίζουν οτι οι ευρωπαιοι με τα φράγκα που υποτίθεται θα μας δωςουν θα μας ριξουν στάχτη στα ματια κ θα μας κανουν καταυλισμο ειναι γελασμένοι..το θεμα δεν ειναι τα χρηματα το θεμα ειναι οτι οι ευρωπαιοι ν μην ζητάνε μονο απο την ελλαδα ν κανει πραξη της υποχρεωσεισ της ν κανει κ η ευρωπη παράλληλα πραξη της υποχρεωσεισ της κ δεν λεμε Τ χρηματα λεμε μοίρασμα προσφυγων οχι μονο στα λόγια Θ παρουν 60 χιλ απο την ελλαδα κ εχουν προσφερθεί μονο 1200 θεσεις κ αυτες μετα απο διαλογή ...επιςης σε καμια περίπτωση δεν πρεπει ν κανουμε καταυλισμούς με κοντέινερ αλλα πρεπει ν βάζουμε σκηνές ..η σουηδια οπως κ άλλες χωρες δεν βάζουν κοντέινερ που Τ κοντέινερ γινονται μόνιμα αλλα βάζουν μεγάλες σκηνές οπου ειναι προσωρινές ...τα κοντέινερ γινονται μόνιμα κ γκετοποιούνται περιοχές ..δείτε γ παράδειγμα οταν μετα τον σεισμό της αθηνας μπήκαν κ τοποθετήθηκαν κοντέινερ γ ν φιλοξενηθούν οι συσμοπληκτοι ..οι συσμοπληκτοι έφυγαν τα κοντέινερ έμειναν κ τωρα δεν λενε ν φυγουν απο αυτα αυτοι που Τ οικειοποιήθηκαν παρανόμως δυαφοροι αλλοδαποί,γυφτοι,Ρωσοπόντιοι,Γεωργιανοί κτλ τωρα μετα απο χρονια παραμένουν στην περιοχη εχει γινει πλεον μόνιμη συνοικία κ εχει εγκληματικοτητα κ εχει γκετοποιειθει ..αυτα κανουν τα κοντέινερ ..αν όμως ειχαν μπει προσωρινές σκηνές τοτε που είχε γινει ο σεισμός θα μπορούσαν ν ειχαν φύγει αμεςςα ...οχι κοντέινερ ναι σε σκηνές ...κ επειδη δεν εχουμε κρατος ..αν γινουν καταυλισμοι με κοντέινερ τα κοντέινερ θα τεθούν στην τύχη τους οπως εγινε κ με τα κοντέινερ των συσμοπληκτοι κ στο τελος θα αφεθούν μόνιμα τα κοντέινερ...επισης οι ευρωπαιοι κ σουηδια έβαλαν σκηνές γ ν κανουν κ πιο δύσκολες τις συνθηκες στους προσφυγες κ τους μεταστες ώστε ν δωθεί το σήμα ν μην πηγαίνουν στην σουηδια γιατι Θ μεινουν στις σκηνές η σουηδια έβαλε σκηνές κ οχι κοντέινερ γ ν γινει λιγότερο ελκυστική στους μεταστες κ προσφυγες ...οπωτε αν εμεις τους βάζουμε σε σπίτια κ σε κοντέινερ με ντουζ ,αιρ-κοντίσιον ολοι εδω θελουν ν μεινουν κ δεν Θ θελουν ν πήγενουν στην σουηδια που Θ ζουν στην σκηνές ..πρεπει ν αποθαρρύνουμε τιυς μεταναςτες κ προσφυγες να μεινουν στην ελλαδα ..πρεπει η ελλαδα ν δινει τα ελάχιστα στους μεταναστες κ προσφυγες ...οι ευρωπαϊκές χωρες προσπαθούν ολο κ περισσότερο ν γινουν μη ελκυστικές γ τιτς προσφυγες γ συτο κ τους βάζουν σε σκηνές γ ν δωςουν το σήμα οτι δεν ειναι εύκολα τα πράγματα..κ εμεις σκηνές πρεπει ν βάλουμε γ ν αποθαρυνθουν

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης