Ξεκίνησε η αποπομπή των διοικητών του ΕΣΥ - Ποιοι είναι οι 11 πρώτοι

Ξεκίνησε η αποπομπή των διοικητών του ΕΣΥ - Ποιοι είναι οι 11 πρώτοι

Έντεκα διοικητές εκ των συνολικά 59 «κομμένων» αποχώρησαν από τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα που διοικούσαν

Ξεκίνησε η αποπομπή των διοικητών του ΕΣΥ - Ποιοι είναι οι 11 πρώτοι
Έντεκα διοικητές εκ των συνολικά 59 «κομμένων» από την Επιτροπή Αξιολόγησης και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αποχώρησαν από τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα που διοικούσαν, καθώς σήμερα αναρτήθηκαν στη Διαύγεια οι σχετικές διοικητικές πράξεις.
 
Πρόκειται τους επικεφαλής του νοσοκομείου «Λαϊκό», κ.κ. Γιάννη Πατσογιάννη και Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, διοικητή και αναπληρωτή διοικητή, αντιστοίχως, τον διοικητή του «ΕΛΠΙΣ» κ. Θεόδωρο Γιάνναρο, τον αναπληρωτή διοικητή του «Ευαγγελισμού» κ. Γιώργο Ράπτη, τον διοικητή του Γενικού Κρατικού Νίκαιας κ. Κώστα Πεταλά, τον διοικητή του αντικαρκινικού νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας», κ. Νίκο Φαλδαμή, τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου «Κωσνταντοπούλειο» κ. Γιώργο Λύγκο. Επίσης, αναρτήθηκαν οι αποφάσεις παύσης της θητείας του διοικητή του Γενικού νοσοκομείου Σερρών κ. Γρηγόρη Ευσταθιάδη, της αναπληρώτριας διοικήτριας στο Γενικό Νοσοκομείο Λασιθίου, κυρίας Αγγελικής Λενακάκη, του αναπληρωτή διοικητή του Γενικού νοσοκομείου Χανίων κ. Γιάννη Μανούσακα και του διοικητή του Γενικού νοσοκομείου Ρεθύμνου, κ. Νίκου Ξυπολυτά.
 
Μέσω των αναρτήσεων στη Διαύγεια θα συμπληρωθεί ο τελικός αριθμός των απορριφθέντων αξιωματούχων του ΕΣΥ, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επέλεξε να μην γνωστοποιήσει τα συνολικά αποτελέσματα της περίφημης αξιολόγησης της αρμόδιας Επιτροπής για τους διοικητές, αλλά περιορίστηκε να παραθέσει τα αριθμητικά στοιχεία, ότι δηλαδή εκ των 71 στελεχών που είχαν αξιολογηθεί μέχρι και την περασμένη Παρασκευή, οι 59 είχαν απορριφθεί.
 
Βεβαίως, αυτό που επιμένει να μην αποσαφηνίζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι η βάση της αξιολόγησης και τα κριτήρια επί των οποίων μετρήθηκε το έργο και η θητεία των διοικητών.
 
Αντιθέτως, αυτό που αναφέρεται με την πρώτη ευκαιρία -το ίδιο έγινε και κατά την πρόσφατη επεισοδιακή συνέντευξη τύπου στο υπουργείο Υγείας- από τον υπουργό κ. Ανδρέα Ξανθό είναι ότι «ποσοστό 10% με 15% των σημερινών διοικητών και αναπληρωτών διοικητών στο σύστημα υγείας θα παραμείνει».
Κλείσιμο

«Προφανώς εκεί που εισηγείται αρνητικά η Επιτροπή, θεωρούμε αυτονόητο ότι πρέπει να απομακρυνθούν, αλλά διατηρούμε το δικαίωμά μας -γιατί εμείς έχουμε την τελική επιλογή- ακόμα και στις περιπτώσεις που η Επιτροπή εισηγείται θετικά, σε ένα ποσοστό από αυτό να συνεκτιμήσουμε και άλλα πράγματα, όπως για παράδειγμα την εν γένει συμπεριφορά, τον βίο και την πολιτεία του κάθε Διοικητού», ανέφερε ο κ. Ξανθός.
 
Τόσο ο κ. Ξανθός όσο και ο αναπληρωτής κ. Παύλος Πολάκης θεωρούν ως μείζον…ηθικό πλεονέκτημα της αριστερής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι «άφησε επί 11 μήνες τις ίδιες διοικήσεις στα νοσοκομεία» και δεν τις εκδίωξε. Υπεραμύνονται της Επιτροπής Αξιολόγησης την οποία οι ίδιοι διόρισαν και παρουσιάζουν ως «άλλοθι» για το αποτέλεσμα της αξιολόγησης και της παταγώδους αποτυχίας της πλειονότητας των διοικητών να βαθμολογηθεί κάτω από τη βάση, ότι στην Επιτροπή συμμετέχει στέλεχος της αντιπολίτευσης, ο Πρόεδρος του ΚΕΣΥ και πρώην Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο κύριος Σκανδαλάκης.
 
Επιχειρώντας να δικαιολογήσει τη μαζική αποπομπή των διοικητών με την προσχηματική όπως καταγγέλλεται διαδικασία της αξιολόγησης και ιδίως της προσωπικής συνέντευξης, ο κ. Ξανθός ανέφερε μάλιστα ότι «σημασία έχουν η προσωπικότητα και η απήχηση του διοικητή στις τοπικές κοινωνίες αφού το μοντέλο των τεχνοκρατών του 2001 έχει αποτύχει». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης