Στον Εισαγγελέα το πόρισμα των Επιθεωρητών Υγείας για τις καμπάνιες του ΚΕΕΛΠΝΟ

Στον Εισαγγελέα το πόρισμα των Επιθεωρητών Υγείας για τις καμπάνιες του ΚΕΕΛΠΝΟ

Αφορά παρατυπίες στην διαδικασία των διαγωνισμών αλλά και την δαπάνη τουλάχιστον 1,5 εκατ. ευρώ για την προβολή των κοινωνικών μηνυμάτων τα οποία πρέπει να προβάλλονται δωρεάν από τα ΜΜΕ

Στον Εισαγγελέα το πόρισμα των Επιθεωρητών Υγείας για τις καμπάνιες του ΚΕΕΛΠΝΟ
Στις εισαγγελικές αρχές διαβίβασε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας πόρισμα των Επιθεωρητών Υγείας σχετικά  με τη διενέργεια επικοινωνιακής καμπάνιας του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) κατά την περίοδο 2012-2014. Για το ίδιο θέμα θα διενεργηθεί και εσωτερικός πειθαρχικός έλεγχος στο ΚΕΕΛΠΝΟ, στα μέλη των προηγούμενων ΔΣ καθώς και σε υπηρεσιακούς παράγοντες.
 
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασαν στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής κ. Παύλος Πολάκης, και τα οποία προκύπτουν από τον έλεγχο των Επιθεωρητών, προκύπτουν παρατυπίες για τέσσερις καμπάνιες (πρόληψη κατά του καρκίνου, προγραμματική δράση για την εποχική γρίπη, προώθηση των γενοσήμων και εκστρατεία κατά του HIV) που εκπόνησε το ΚΕΕΛΠΝΟ σε συνεργασία με 15 εταιρίες του συναφούς πεδίου. 
Κλείσιμο

Για τις καμπάνιες είχε προϋπολογιστεί το ποσό των 9, 7 εκατ. ευρώ. Από αυτά συμβασιοποιήθηκαν 4, 6 εκατ. ευρώ και τελικά πληρώθηκαν στους αναδόχους των έργων 3, 2 εκατ. ευρώ.

Βάσει του πορίσματος, εφόσον επρόκειτο  κοινωνικά μηνύματα δεν ήταν αναγκαία η δαπάνη τουλάχιστον των 1,5 εκατ. ευρώ (τα κοινωνικά μηνύματα πρέπει να προβάλλονται δωρεάν από τα ΜΜΕ). Επίσης, παρατυπίες διαπιστώθηκαν στη διαδικασία υλοποίησης των διαγωνισμών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best Of Network

Δείτε Επίσης