Το Παιδοκαρδιοχειρουργικό του ΙΑΣΩ αποτελεί σημείο αναφοράς σε Ελλάδα και Ευρώπη

Το Παιδοκαρδιοχειρουργικό του ΙΑΣΩ αποτελεί σημείο αναφοράς σε Ελλάδα και Ευρώπη

Η συγκεκριμένη μονάδα είναι μεταξύ των ελάχιστων που είναι πιστοποιημένες από την   Ευρωπαϊκή Παιδοκαρδιοχειρουργική Εταιρεία, σε όλη την Ευρώπη

Το Παιδοκαρδιοχειρουργικό του ΙΑΣΩ αποτελεί σημείο αναφοράς σε Ελλάδα και Ευρώπη
Μια σημαντική διάκριση κατέκτησε το ΙΑΣΩ Παίδων καθώς αποτελεί το μοναδικό Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο στην Ελλάδα που είναι πιστοποιημένο από την   Ευρωπαϊκή Παιδοκαρδιοχειρουργική Εταιρεία (European Congenital Heart Surgeons Association [ECHSA] Congenital  Database) και  συγκαταλέγεται μεταξύ ελαχίστων πιστοποιημένων Παιδοκαρδιοχειρουργικών Κέντρων σε όλη την Ευρώπη.
 
«Στο ΙΑΣΩ Παίδων "ακούμε" όλες τις καρδιές των παιδιών και ανταποκρινόμαστε αμέσως σε εκείνες που μας χρειάζονται, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής προσφοράς. Αναδεικνύουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο και στεκόμαστε δίπλα σε όσα παιδιά χρήζουν   ιατρικής βοηθείας και δυστυχώς δεν έχουν καμία οικονομική δυνατότητα αλλά και υποστήριξη από το κοινωνικό τους περιβάλλον» τόνισε στην ομιλία του ο αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΙΑΣΩ Παίδων κ. Χαράλαμπος Μαμελετζής, στη διάρκεια εκδήλωσης για την ανακοίνωση της σημαντικής αυτής διάκρισης.
 
Η Παιδοκαρδιοχειρουργική Κλινική του ΙΑΣΩ Παίδων με το Αθηναϊκό Καρδιοχειρουργικό   και Παιδοκαρδιοχειρουργικό Ινστιτούτο, υπό τη διεύθυνση του Παιδοκαρδιοχειρουργού, κ. Γιώργου Σαρρή,   έχει λάβει πολλαπλές επιστημονικές διακρίσεις και τίτλους (Harvard MD, PhD, FACC, FACS, FAHA, FCTS, FETCS), ενώ τα χειρουργικά της αποτελέσματα είναι πιστοποιημένα από την Ευρωπαϊκή Παιδοκαρδιοχειρουργική Εταιρεία (European Association of Cardiothoracic Surgery – EACTS).
 
Κλείσιμο
Ο Δρ. Σαρρής, ο οποίος έχει αναλάβει από τον Ιούλιο 2013 την οργάνωση και Διεύθυνση του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Τμήματος του ΙΑΣΩ Παίδων, εφαρμόζει αυστηρό πρόγραμμα   διασφάλισης ποιότητας των παιδοκαρδιοχειρουργικών επεμβάσεων που πραγματοποιεί με την   ομάδα του.   

Στο πλαίσιο αυτού του πολύπλευρου προγράμματος, τα στοιχεία όλων των Παιδοκαρδιοχειρουργικών επεμβάσεων, που έχουν πραγματοποιηθεί  αναφέρονται  στη Βάση Δεδομένων της Ευρωπαϊκής Παιδοκαρδιοχειρουργικής Εταιρείας (European Congenital Heart Surgeons Association [ECHSA] Congenital Database). Ενδεικτικό, σύμφωνα με τη διοίκηση, του εξαιρετικά υψηλού επιπέδου των επεμβάσεων που πραγματοποιεί ο Δρ. Σαρρής  είναι ότι, υποβάλλει εθελοντικα τα χειρουργικά του   αποτελέσματα σε έλεγχο από τους αρμοδίους ανεξαρτήτους κριτές της Ευρωπαϊκής Παιδοκαρδιοχειρουργικής Εταιρείας, για τη βεβαίωση της  ποιότητας των επεμβάσεων και την ακρίβεια των στατιστικών ποτελεσμάτων. Η εξονυχιστική αυτή διαδικασία του ελέγχου και της πιστοποίησης των χειρουργικών αποτελεσμάτων της ομάδας του κ. Σαρρή ολοκληρώθηκε πρόσφατα με απόλυτη επιτυχία - στις 3 Νοεμβρίου 2015, ο Dr Zdzislaw Tobota, Τεχνικός Διευθυντής (Technical Director) του ECHSA Congenital   Database απένειμε στον κ. Σαρρή τα σχετικά Διπλώματα της Ευρωπαϊκής Παιδοκαρδιοχειρουργικής Εταιρείας περί Πιστοποίησης των παιδοκαρδιοχειρουργικών επεμβάσεων. Το γεγονός αυτό, όπως επισήμανε ο αντιπρόεδρος του νοσοκομείου,  πιστοποιεί και επισφραγίζει την αναγνώριση του απο τη διεθνή επιστημονική κοινότητα για το υψηλό   επίπεδο των παιδοκαρδιοχειρουργικών επεμβάσεων που πραγματοποιεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης