Ξανθός: 500 νέες θέσεις για ΜΕΘ στις αρχές του 2016

Ξανθός: 500 νέες θέσεις για ΜΕΘ στις αρχές του 2016

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα είναι η βασική μεταρρυθμιστική μας τομή στο σύστημα υγείας, τόνισε ο υπουργός Υγείας 

Ξανθός: 500 νέες θέσεις για ΜΕΘ στις αρχές του 2016
Στη νέα Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που θα ξεκινήσει πιλοτικά σε τέσσερις μεγάλες αστικές περιοχές και στις προσλήψεις 3.500 μόνιμων υγειονομικών αναφέρθηκε, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.
 
«Το κομμάτι της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα είναι η βασική μεταρρυθμιστική μας τομή στο σύστημα υγείας. Το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνησή μας είναι να δώσει σε αυτόν τον τομέα ένα αποτύπωμα μιας προοδευτικής μεταρρύθμισης στη βάση της καθολικότητας», σημείωσε. Αρχικώς, όπως ανέφερε, θα υπάρξει άμεσα μια πιλοτική εφαρμογή σε Πάτρα, Ηράκλειο και σε άλλες δύο περιοχές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ, ενώ συνολικά το εγχείρημα θα έχει ορίζοντα τουλάχιστον τετραετίας.
 
Ο κ. Ξανθός τόνισε ότι οι νέοι διορισμοί θα γίνουν στις αρχές και στα μέσα του 2016, ενώ ανακοίνωσε ότι για τις ανάγκες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας θα επαναπροκηρυχθούν 500 θέσεις -400 νοσηλευτών και 100 γιατρών- από το ΚΕΕΛΠΝΟ στις αρχές του 2016 με διετείς συμβάσεις. «Με αυτές τις θέσεις σταθεροποιούμε τα υπάρχοντα κρεβάτια και ανοίγουμε τουλάχιστον 50 επιπλέον», επισήμανε ο υπουργός.


Συρία: Ο στρατός και οι σύμμαχοί του προωθήθηκαν νότια της πόλης Χαλέπι

Κλείσιμο
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Σύροι στρατιώτες, υποστηριζόμενοι από ιρανούς μαχητές και τη Χεζμπολάχ, προώθησαν σήμερα τις θέσεις τους στο πλαίσιο της επίθεσης για την επανάκτηση εδάφους γύρω από την πόλη Χαλέπι, στη βόρεια Συρία, από τους εξεγερμένους και τους τζιχαντιστές, ανέφερε μια μη κυβερνητική οργάνωση που καταγράφει τις εξελίξεις στον πόλεμο στη Συρία.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε πως ο στρατός και οι σύμμαχοί του ανακατέλαβαν τρία χωριά εν μέσω σφοδρών μαχών κατά τις οποίες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 17 ισλαμιστές μαχητές και οκτώ στρατιώτες του συριακού στρατού ή των συμμάχων του.

Οι στρατιώτες προσπαθούν επίσης να προωθηθούν ανατολικά του Χαλεπίου προς το στρατιωτικό αεροδρόμιο Κουέιρες, με σκοπό να σπάσουν την πολιορκία της βάσης από το Ισλαμικό Κράτος και άλλους εξεγερμένους, ανέφερε το Παρατηρητήριο, που εδρεύει στη Βρετανία.

Το τηλεοπτικό κανάλι της Χεζμπολάχ Αλ-Μανάρ μετέδωσε πως ο στρατός κατέλαβε το χωριό Χουουαΐτζα, στον δρόμο προς το Κουέιρες. Το Παρατηρητήριο ανέφερε πως ο στρατός προελαύνει προς τη Χουουαΐτζα, ένα από τα πολλά χωριά όπου οι σφοδρές συγκρούσεις συνεχίζονται.

Ο στρατός και οι σύμμαχοί του πολεμούν επίσης για να ανακαταλάβουν τμήματα των βόρειων επαρχιών Χάμα, Ιντλίμπ και Λαττάκεια που κατελήφθησαν από τους αντάρτες τους τελευταίους μήνες, καθώς και περιοχές υπό τον έλεγχο των εξεγερμένων που βρίσκονται βόρεια της πόλης Χομς, γύρω από την πρωτεύουσα Δαμασκό και στη νότια επαρχία Ντεράα κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία.

Το Παρατηρητήριο κατέγραψε μάχες γύρω από την πόλη Ταλμπισέχ, μέρος τού υπό τον έλεγχο των ανταρτών θύλακα βόρεια της πόλης Χομς που υφίσταται πυκνούς βομβαρδισμούς ρωσικών μαχητικών τις τελευταίες δύο εβδομάδες και μια χερσαία επίθεση του στρατού και των συμμαχικών του πολιτοφυλακών.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε πως τουλάχιστον 72 άνθρωποι, περιλαμβανομένων 31 γυναικών και παιδιών, σκοτώθηκαν τις τελευταίες 48 ώρες κατά την επίθεση στη Χομς.
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης