Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν εν πλω σε βάρκες με πρόσφυγες!

Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν εν πλω σε βάρκες με πρόσφυγες!

Ο διευθυντής Εκτάκτων Αναγκών για το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει ότι η επίθεση έγινε από Έλληνες ακροδεξιούς

Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν εν πλω σε βάρκες με πρόσφυγες!
Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε πριν από μερικές ώρες ο διευθυντής Εκτάκτων Αναγκών για το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Βέλγος Peter N. Bouckaer, ο οποίος το τελευταίο διάστημα προσφέρει τις υπηρεσίες του στη Λέσβο.

Σύμφωνα με τον κ. Bouckaer, το πρωί της Παρασκευής, στη θαλάσσια περιοχή του Μολύβου, πέντε άγνωστοι κουκουλοφόροι με ταχύπλοο επιτέθηκαν εν πλω σε τέσσερις φουσκωτές βάρκες στις οποίες επέβαιναν μετανάστες. Οι κουκουλοφόροι κατέστρεψαν τις μηχανές στις βάρκες με αποτέλεσμα να μείνουν ακυβέρνητες για οκτώ ώρες!

Όπως,  μάλιστα καταγγέλλει ο κ. Bouckaert, ο οποίος είναι επίσης υπεύθυνος για το συντονισμό ανταπόκριση του οργανισμού σε μεγάλους πολέμους και άλλες κρίσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η επίθεση στις βάρκες με τους πρόσφυγες έγινε από Έλληνες ακροδεξιούς.

Τι σχολίασε στο Twitter
Κλείσιμο


«Μόλις βρήκαμε μια δεύτερη βάρκα με Αφγανούς οι οποίοι δέχθηκαν επίθεση από Έλληνες εξτρεμιστές χθες...», έγραψε στο Twitter. 

Ο κ. Bouckaer έγραψε για τις επιθέσεις στα social media


Σύμφωνα με μαρτυρίες εθελοντών που έσπευσαν στο σημείο και όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα lesvospost.com, αρκετοί πρόσφυγες έπεσαν στη θάλασσα και κολυμπώντας, προσπάθησαν να σπρώξουν τις βάρκες προς τις ακτές. Tο περιστατικό σημειώθηκε στα διεθνή ύδατα μεταξύ Λέσβου και Τουρκιάς και στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχε η Τούρκικη Ακτοφυλακή.

«Ο Αλί, 17 ετών, πέρασε 8 ώρες στη θάλασσα πάνω σε μια γεμάτη φουσκωτή βάρκα αφότου Έλληνες κακοποιοί έσπασαν την μηχανή τους. Δολοφονική εγκληματικότητα», έγραψε επίσης στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ο  Peter N. Bouckaer και «ανέβασε» την παρακάτω φωτογραφία.



Η ανάρτηση του Peter N. Bouckaer και η καταγγελία στο facebook


Ο μεγαλύτερος αριθμός γυναικών και παιδιών, που επέβαιναν στις βάρκες, μεταφέρθηκαν στις ακτές της Τουρκίας, ενώ στην παρακάτω φωτογραφία του Peter N. Bouckaert απεικονίζονται οι 
Ισπανοί ναυαγοσώστες να τραβούν μία από τις τέσσερις  λέμβους με τους πρόσφυγες προς τις ακτές της Λέσβου.

Η φωτογραφία που «ανέβασε»


Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγους μήνες μετανάστες είχαν καταγγείλει στη βρετανική Daily Mail ένοπλες επιθέσεις και πλιάτσικο στα ελληνικά ύδατα. Οι μετανάστες είχαν μιλήσει τότε για ένοπλους κομάντος με κουκούλες οι οποίοι τρυπούσαν τις βάρκες και τους και τους άφηναν στο έλεος της θάλασσας.

Μια σειρά ΜΚΟ, περιλαμβανομένης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και των Γιατρών χωρίς Σύνορα επιβεβαιώνουν ότι γνωρίζουν αυτές τις καταγγελίες και τις έχουν λάβει υπ’ όψη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης