Eύβοια: Επικίνδυνος δολοφόνος στα χέρια της Αστυνομίας

Eύβοια: Επικίνδυνος δολοφόνος στα χέρια της Αστυνομίας

Τον αναζητούσαν εδώ και μία δεκαετία σε όλη την Ελλάδα 

Eύβοια: Επικίνδυνος δολοφόνος στα χέρια της Αστυνομίας
Μια ολόκληρη δεκαετία «χτένιζαν» όλη την Ελλάδα οι αστυνομικοί για να βάλουν στο χέρι έναν ιδιαίτερα επικίνδυνο Αλβανό κακοποιό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν τέσσερα εντάλματα σύλληψης για ανθρωποκτονία και απόπειρα, καθώς και για πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών. Τελικά, διαπίστωσαν ότι δεν έφυγε ποτέ από την περιοχή της δράσης του, την Ιστιαία Ευβοίας!

Μετά από πληροφορίες που δέχθηκαν για την σχέση του 36χρονου αλλοδαπού καταζητούμενου με έναν 39χρονο Έλληνα, οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. και του τοπικού τμήματος οργάνωσαν επιχείρηση για να τους συλλάβουν. Όταν προσπάθησαν να σταματήσουν το Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν στην επαρχιακή οδό Βουτά – Κοκκινομηλιάς, ο 39χρονος πάτησε γκάζι και  επιχείρησε να διαφύγει με επικίνδυνους ελιγμούς. Όμως, λίγο πιο κάτω τον περίμενε... άλλο μπλόκο κι έτσι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το όχημα.

Ακολούθησε πεζή καταδίωξη μέσα σε δασική περιοχή, όπου ο Αλβανός κακοποιός αντιστάθηκε σθεναρά προσπαθώντας να αποφύγει τη σύλληψη. Τελικά, τόσο ο ίδιος όσο και ο Έλληνας που τον βοηθούσε βρέθηκαν με χειροπέδες. Στο αυτοκίνητο που κατασχέθηκε και στην κατοχή τους βρέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης, πέντε κινητά, 140 ευρώ και ένα αλβανικό διαβατήριο, ενώ στο σπίτι του 39χρονου βρέθηκαν άλλα 56 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χαλκίδας άσκησε δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία και παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών στον Έλληνα και για αντίσταση στον Αλβανό, για τον οποίο διέταξε να εκτελεστούν τα τέσσερα εντάλματα σύλληψης. Το παλιότερο και πιο σοβαρό από αυτά, που εκκρεμούσε από την 1η Φεβρουαρίου του 2005, είχε εκδώσει ο  Β’ ανακριτής Χαλκίδας για ανθρωποκτονία που είχε διαπράξει ο 36χρονος αλλοδαπός στην περιοχή του Ταξιάρχη Ιστιαίας Ευβοίας! 

Το δεύτερο ένταλμα εκδόθηκε στις 17 Ιουνίου από τον Α’ ανακριτή Χαλκίδας για πυροβολισμούς κατά αστυνομικών του τμήματος Ιστιαίας που προσπάθησαν να συλλάβουν τον Αλβανό κακοποιό. Το τρίτο εξέδωσε ο Β’ ανακριτής Χαλκίδας στις 11 Ιανουαρίου του 2012 για άλλη απόπειρα ανθρωποκτονίας που έγινε στη Λίμνη Ευβοίας και το τελευταίο εκδόθηκε στις 2 Μαΐου του 2012 για διακίνηση ναρκωτικών στην Ιστιαία. 
Κλείσιμο




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης