Τι είναι ο «αυτοφωράκιας», λέξη που εισήγαγε στην πολιτική αργκό ο Μεϊμαράκης

 Τι είναι ο «αυτοφωράκιας», λέξη που εισήγαγε στην πολιτική αργκό ο Μεϊμαράκης

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον Αλ.Τσίπρα ότι θέλει να την «κοπανήσει» και ψάχνει τον... αυτοφωράκια στον οποίο θέλει να φορτώσει την φορομπηχτική πολιτική που ο τέως πρωθυπουργός συμφώνησε στο Μνημόνιο 3 και είναι υποχρεωμένη να υλοποιήσει η επόμενη κυβέρνηση

Ο «αυτοφωράκιας». Πολλοί άκουσαν τον χαρακτηρισμό για πρώτη φορά σήμερα, όταν ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι προκήρυξε πρόωρες εκλογές αναζητώντας «αυτοφωράκια» στον οποίο θέλει να φορτώσει την εφαρμογή των σκληρών μέτρων που περιλαμβάνονται στο τρίτο Μνημόνιο και συνομολογήθηκαν από τον τέως πρωθυπουργό και τους δανειστές.

Τι σημαίνει όμως στ' αλήθεια ο όρος «αυτοφωράκιας»; Πρόκειται για νεολογισμό. «Αυτοφωράκιας» είναι το άτομο που παρουσιάζεται ως υπεύθυνος νυχτερινού κέντρου ώστε να κλειστεί προσωρινά στο αυτόφωρο, αντί του πραγματικού υπευθύνου, σε περιπτώσεις αυτόφωρης δίωξης λόγω παραβίασης των κανονισμών λειτουργίας. 

Ο «αυτοφωράκιας» δεν έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Είναι άνθρωποι που πληρώνονται ουσιαστικά, για να δεχθούν ένα επιπλέον ποινικό βάρος και ο πραγματικός υπεύθυνος να παραμείνει καθαρός. Στο παρελθόν επρόκειτο για άτομα με βεβαρημένο ποινικό μητρώο, ακόμη και πρώην φυλακισμένους, που δεν φοβούνται να λερωθούν κι άλλο, αλλά το υψηλό ποσοστό ανεργίας της χώρας μας έχει αλλάξει πλέον το προφίλ τους.

Σήμερα ο «αυτοφωράκιας» είναι άνεργος, συνταξιούχος που θέλει να συμπληρώσει τη σύνταξή του, ακόμη και απότακτος αστυνομικός. Οταν οι  έλεγχοι απαιτούν συλλήψεις και αυτόφωρη διαδικασία, όπως π.χ. η διατάραξη της κοινής ησυχίας, οι πραγματικοί ιδιοκτήτες προσλαμβάνουν κάποιον στο μαγαζί τους, για να αναλάβει την ευθύνη. Επισήμως, ο «αυτοφωράκιας» αναφέρεται και ως «αγορανομικός υπεύθυνος».

Το μεροκάματο κυμαίνεται στα 40 με 50 ευρώ και απλώς δουλειά του «αυτοφωράκια» είναι να... κάθεται περιμένοντας τη σύλληψη.
Αν γίνει έφοδος από κάποια υπηρεσία και ρωτήσουν ποιος είναι ο υπεύθυνος στο κατάστημα είναι υποχρεωμένος να απαντήσει «εγώ» και να συλληφθεί για λογαριασμό του ιδιοκτήτη της επιχείρησης. Η διανυκτέρευση στα κρατητήρια είναι 100 ευρώ  αν και συνήθως τα αφεντικά πληρώνουν την απελευθέρωση.

Η σταδιοδρομία τους στον χώρο είναι σχετικά βραχύβια και η αστυνομία αναγνωρίζει τους επαγγελματίες του είδους,  Οι φάτσες των «αυτοφωράκηδων» στα μαγαζιά της νύχτας αλλάζουν συχνά.ΣΧΟΛΙΑ (18)

Mario

Η κλασσικη μπουρδα ότι είναι κάτι καινούριο και συνέπεια της κρίσης.... Όλα αυτα οςο είναι αρχαία ειναι το ρουσφετι και το φιλοτιμο

γιάννης ξαμωνάκης

αυτό το σχόλιο δείχνει το βάθος της διαπλοκής και διαφθοράς του κράτους - για να ευνοεί τους πονηρούς και επιτήδειους. Αναρωτήθηκε κανείς ΓΙΑΤΊ αφού το κράτος, και οι προηγούμενη κυβέρνηση ξέρει για τους "αυτοφωρακίδες" δεν έχει κάνει τίποτα για να διορθώσει την αδυναμία του υπάρχοντος νόμου να τιμωρεί τους υπευθύνους . αλλά αυτό δεν φαίνεται να είναι κάτι που οι ελληνικές αρχές θέλουν να διορθώσουν.

Θέμος Β.

Και τελικά σε τούτη την ανεκδιήγητη χώρα ο πραγματικός ιδιοκτήτης τη βγάζει καθαρή και δεν διώκεται από τον κρατικό μηχανισμό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΧΑ! ΧΑ! ΧΑ!ΧΑ! ΧΑ! ΧΑ!ΧΑ! ΧΑ! ΧΑ!ΧΑ! ΧΑ! ΧΑ! Γεια σου Ελλαδάρα μου με τα ωραία σου!!!!!!!!!!!!!

Χαχαχα

Στο καφε μπαρ γουαουγκανισταν έπαιζε λαθραίο τσίπουρο την έκανε ο τσιπούρας το αφεντικό και πήγε αυτόφωρο ο Βαγγελας ο πορτιέρης ενώ οι θαμώνες δήλωσαν αγνοία ΚΚΕ ποταμι χα ΛΑΕ ΠΑΣΟΚ ανελ ρε τι τραβάμε δηλαδη κατι ώρες θεωρώ ότι η ζωη ταιριάζει γάντι στο πολιτικό συστημα

Ψηφίστε τον Μουστάκια να σας σωσει

Δεν κόλλησε ποτε ένσημα, μονο αφίσες κόλλησε στη ζωη του και ζηταει να του δωσουμε το τιμόνι της χώρας να μας σωσει με ενα χερι στο τιμόνι και στο αλλο το μπεγλέρι. Η ΝΔ σε αυτές τις εκλογες ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ ΜΕ ΠΑΤΑΓΟ. Άντε να δούμε μηπως αναδειχθεί καποιο νεο κομμα με νέους και ικανούς ανθρώπους της αγοράς. ΣΙΧΑΘΗΚΑΜΕ να βλέπουμε κομματοσκυλα, δημοσιογράφους και ηθοποιούς στη Βουλη. Οι ποιο άχρηστοι και αντιπαραγωγικοί ανθρωποι.

kontras

Ενώ ο τσιπρας έχει κολλήσει καρτέλες ολόκληρες από ένσημα. Που ? Στις καταλήψεις? Απ τα 22 του παίρνει μισθό από το κόμμα. Επαγγελματίας πολιτικός χωρίς να έχει δουλέψει ποτέ. Είναι κατά τα άλλα που εκπροσωπεί την νέα γενιά και τους νέους πολιτικούς. Αυτός είναι χειρότερος από τους παλιούς. Παλιά στην πολιτική έμπαιναν από τα 35 το νωρίτερο. Αυτός από τα 17 μίλαγε στα κανάλια για τις καταλήψεις. Δουλευταρας .πολλά ένσημα. Κατά τα άλλα ο μουστακιας σε πείραξε.

Πολεοδομος

Εχει ανακυκλώσει ολα τα μπάζα και έφτιαξε κόμμα ο πολεοδόμος αλιεξης

αλβέρτος

και αυτός για τον πέο είναι αλλά άντε λες είναι ένας νέος άνθρωπος και έδειξε κάποια σημάδια τόλμης άεργος, δεν το συζητάμε, τραγικό στη χώρα μας να είσαι άεργος πολιτικός και να διαιωνίζεται αυτή η σαπίλα πως θα λύσεις τα προβλήματα των ανέργων. ποιος; ένας άεργος αλλά μπρος στο σαπιοκάραβο της ΝΔ αυτός φαντάζει Ποσειδώνας σήμερα τώρα για να επανέλθω στο Βαγγέλα, πρέπει να φύγει και να πάρει μαζί του και το τελευταίο σαμιαμίδι από εκεί μέσα - όλο το συρφετό (επαναλαμβάνω Καραμανλήδες, και τους δύο νεόκοπους Κωστάκηδες, Ντόρες (3 άτομα μετράω εν δράση, Κυριάκο, Ντόρα και υιό Ντόρας) δεν ξέρω αν κρύβεται και άλλος/άλλην από το Μητσοτακέικο κάπου αλλού στην πολιτική με άλλο επώνυμο ή ψευδώνυμο ή μπορεί και να εκκολάπτεται ,τέλος Βαρβιτσιώτης με τα iphone και τα applicatio, και καλού κακού ας δώσει και την Κεφαλογιάννη ένα σουτ και αυτήν (καλή μόνο για διαφήμιση τσάντας και κοσμοπολίτικων νησιών έχει αποδειχθεί προς το παρόν) αμήν

αλβέρτος

Φίλε ο μουστάκιας είναι η ταφόπλακα της ΝΔ είτε το καταλαβαίνεις είτε όχι μαζί του και όλη αυτή η κουστωδία Καραμανλήδες, Βαρβιτσιώτηδες Ντόρες κτλ Όλοι πρέπει να φάνε σουτ για τα σπίτια τους να μην πούμε για κάπου αλλού Να εξαφανιστούν Μας έχουνε αηδιάσει και δεν μπορώ να καταλάβω τι σόι σχέση έχουνε με τον φιλελεύθερο χώρο? Έχουνε στήσει ποτέ επιχείρηση? Άντε μην πάρουμε σβάρνα τα κανάλια και τους αρχίσουμε έναν έναν αρκετά τους έχουμε λουστεί Και αυτό το σούργελο τον Πάκη που άφησε την Αθήνα να καεί και δολοφονήθηκε και μια έγκυος γυναίκα και ως επιβράβευση των κάνανε και πρόεδρο της χώρας Ουστ μουνόπανα

μολονότι είμαι νεοδημοκρατισσα

συμφωνώ απολύτως μαζί σου.

Σακης

εσύ είσαι πραγματικό [...]!!!!!

Να τα λέμε όλα

Να λες όλη την αλήθεια, Μεϊμαράκη. Η ψήφος μας στην ΝΔούλα και το κλεφτοπασοκ τα τελευταία 40 χρόνια μας στοίχισε 350 δις, 1.800.000 άνεργους, 2.200.000 Έλληνες στο όριο της φτώχιας και το κυριότερο 7.000 Έλληνες αυτοκτόνησαν και ηθικοί αυτουργοί είναι η Νέα Κλεφτοπασοκρατία! Για αυτό, εμένα ξεχάστε με! ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, πλέον, και πες με ότι θέλετε!

πετάς την ψήφο σου

και βοηθάς στην πληρη καταστροφή της χώρας...Ο ΣΥΡΙΖΑ αν είναι πρώτο κόμμα, θα επέλθει πλήρης καταστροφή σε όλους τους τομείς...ΔΕν είναι ωρα για θυμούς και εκδικηση...Στην τελική τον εαυτό σου εκδικείσαι...Ξυπνάτε πια...Τι κάνετε, παίζετε με τη χώρα;;;

ΡΤ

τα τελευταία 40 χρόνια ήταν τα καλύτερα της Ελλάδας κάθε νέα δεκαετία καλύτερα απο την προηγούμενη. Όσο για το χρέος αφενός δεν έχει σχέση το ποσό αλλά η εύλογη αξία του ως προς το ΑΕΠ και κατά πόσο είναι εξυπηρετισημο αφετέρου το συντρηπτικό μέρος του έγινε επενδύσης, μια βόλτα στις γειτινικές χώρες με ελάχιστο χρεός πχ Βουλγαρία, Ρουμανία κτλ θα σε πείσει.

Αδύναμη μνήμη...

Συγνώμη τώρα, αλλά αν ψάχνει ο Τσίπρας για αυτοφωράκια για την κατάντια του 3ου μνημονίου, το 1ο+2ο ανήκει εξ'ολοκλήρου σε ΝΔ+ΠΑΣΟΚ, που φέρανε και τη χώρα σε αυτή την κατάσταση εξ'αρχής. Οπότε αν και μου είναι συμπαθής ο Μεϊμαράκης, εδώ φαίνεται να ξεχνάει την πλήρη ευθύνη της ΝΔ.

Αντώνης

Αλοίμονο απο τους φωστήρες που ήρθαν να μας σώσουν και δεν ξέραν

αυτοφωρακιας

δεν ειναι τοσο απλα βρε παιδια...οταν σε πιανουν ,χειροπεδες και τμημα...δακτυλικα αποτυπωματα και φωτογραφηση....και φυσικα δικογραφια...για 100 ευρω ο αλλος δεν φορτωνεται μια δικογραφια ετσι για πλακα...κατα 99 τοις εκατο ειναι συγγενεις του παραβατη...ο μαγκας που θα μεινει εξω ,θα φροντησει τις δουλειες του,και βεβαιως τον αυτοφωρακια...

θυμιατο

εμ αμα εισαι του συναφιου τους ξερεις

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kalamarakia01

Οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών φέρονται να αφαίρεσαν τους σκληρούς δίσκους από τους υπολογιστές και την ταμειακή μηχανή, προκειμένου να διασταυρώσουν αν ο καταστηματάρχης είχε φροντίσει να κόψει τις αποδείξεις που αντιστοιχούν στα δελτία παραγγελίας που έχουν αναρτήσει οι δυσαρεστημένοι πελάτες στον τουριστικό οδηγό tripadvisor

1
diagn

Η απεργία στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, εργαστήρια και πολυϊατρεία συνεχίζεται για δεύτερη μέρα – Διαμαρτύρονται για τις περικοπές στις αποζημιώσεις τους εξαιτίας των υποχρεωτικών επιστροφών στον ΕΟΠΥΥ

gkoufas-giorgos-1

Ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος της περιφερειακής ενότητας  Νάξος-Μικρές Κυκλάδες-Αμοργός, με τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ του Μανώλη Γλυνού, συμμετέχει στο μέτωπο για την οικονομική και πολιτιστική ανάδειξη της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου όλο το χρόνο.