Νέα πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στην Χαλκίδα - Μαίνεται ανεξέλεγκτη

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στην Χαλκίδα - Μαίνεται ανεξέλεγκτη

Οι φλόγες έφτασαν 20 μέτρα μακριά από τα σπίτια στο χωριό Αφράτι - Απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι από τα σπίτια τους - Στην περιοχή επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις απ' όλη την Κεντρική Ελλάδα, τη Λαμία, την Λειβαδιά την Άμφισσα και το Καρπενήσι.






Νέα πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στην Χαλκίδα - Μαίνεται ανεξέλεγκτη
Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά ανάμεσα στον Πισσώνα και την Αφράτη της Εύβοιας.

Οι φλόγες έφτασαν 20 μέτρα μακριά από τα σπίτια στο χωριό Αφράτι και η πυροσβεστική με την αστυνομία εκκένωσαν σπίτια στην αρχή του χωριού προληπτικά και οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί σε άλλη περιοχή σε ασφαλές σημείο.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο κ. Ψαθά η κατάσταση ειναι κρίσιμη μιας και το κυρίως μέτωπο της φωτιάς είναι πολύ μεγάλο και βρίσκεται κοντά στο χωριό Αφράτι σε απόσταση 600 μέτρων.

Στην περιοχή οι άνεμοι είναι πολύ ισχυροί και οι καπνοί έχουν καλύψει την ευρύτερη περιοχή και έχουν προκαλέσει τρόμο στους κατοίκους του χωριού Αφράτι.

Οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθούν να δημιουργήσουν μια ζώνη προστασίας, αλλά οι φλόγες είναι ιδιαίτερα μεγάλες. Ηδη, στην περιοχή επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις απ' όλη την Κεντρική Ελλάδα, τη Λαμία, την Λειβαδιά, την Άμφισσα και το Καρπενήσι.
Κλείσιμο

Εθελοντές και οχήματα από το Δήμο Δισρφίων Μεσσαπίων, όπως και εναέρια μέσα βοηθούν στην κατάσβεση.









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης