Το κτήριο της ΕΡΤ και ο προαύλιος χώρος του μετατράπηκαν την Πέμπτη σε... γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ καθώς από εκεί παρέλασαν κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης αλλά και προβεβλημένα στελέχη του κόμματος με τον Γιάνη Βαρουφάκη, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τη Ραχήλ Μακρή να κλέβουν την παράσταση.
Ο πρώτος ξεχώρισε με τη στυλιστική του επιλογή έχοντας στο πλευρό του τη συζύγό του Δανάη Στράτου ενώ οι δύο κυρίες έχουν ούτως ή άλλως ξεχωριστή θέση στον αγώνα της ΕΡΤ. Κανείς από όσους πάλεψαν για την ΕΡΤ δεν ξεχνάει τις φωνές της κυρίας Κωνσταντοπούλου στην είσοδο του κτηρίου όταν «συνθλιβόταν» από τα ΜΑΤ την ίδια ημέρα που η εκ Κοζάνης βουλευτής ανέβαινε κυριολεκτικά στα κάγκελα για την επανασύσταση της δημόσιας ραδιοφωνίας τηλεόρασης.
Στο προαύλιο της ΕΡΤ βρέθηκαν επίσης ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου κ.α.
Ο υπουργός Οικονομικών προσερχόμενος δήλωσε πως σήμερα είναι «μέρα γιορτής» και απαντώντας σε ερώτηση του protothema.gr για την πορεία των διαπραγματεύσεων απάντησε πως τα πράγματα «είναι δύσκολα».
Κλείσιμο
Η γιορτή ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα με συλλαλητήριο, καθώς όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, η 11η Ιουνίου ήταν ημέρα μνήμης κι ο αγώνας δεν τελείωσε, αλλά συνεχίζεται. Η ΕΡΤ ανοίγει κι αυτό είναι αποτέλεσμα των αγωνιζομένων σε κάθε γωνιά της χώρας, που για 23 μήνες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε μια σκληρή αναμέτρηση με τους τροικανους και τις κυβερνήσεις τους, σημείωναν χαρακτηριστικά.
Κορύφωση των εκδηλώσεων για το άνοιγμα της ΕΡΤ αποτέλεσε η συναυλία που ξεκίνησε λιγο μετα τις 20:00 στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου. Τη συναυλία άνοιξε η Συμφωνική Ορχήστρα κι η Χορωδία της ΕΡΤ παίζοντας πρωτα τον Εθνικο Ύμνο. Στη γιορτή συμμετείχε πλήθος γνωστών καλλιτεχνών όπως ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Γιώργος Ανδρέου, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Νίκος Ζιώγαλας κ.ά.
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας