Με «ποδαρικό» από τη Ζωή και «παρέλαση» υπουργών η πρεμιέρα της ΕΡΤ

Με «ποδαρικό» από τη Ζωή και «παρέλαση» υπουργών η πρεμιέρα της ΕΡΤ

Πρώτη καλεσμένη στο στούντιο η Πρόεδρος της Βουλής - Την ακολούθησαν κατά σειρά οι Γιώργος Σταθάκης, Πάνος Σκουρλέτης, Γιώργος Κατρούγκαλος και Νίκος Φίλης - «Καλημέρα ΕΡΤ» έγραψε ο Νίκος Παππάς

Με «ποδαρικό» από τη Ζωή και «παρέλαση» υπουργών η πρεμιέρα της ΕΡΤ
Με πρώτη καλεσμένη την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντόπουλου έκανε πρεμιέρα η ΕΡΤ δύο χρόνια μετά το «μαύρο» της 11ης Ιουνίου 2013.

Μετά την κυρία Κωνσταντοπούλου από τις εκπομπές που ακολούθησαν «παρέλασαν» τρεις κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης - υπ. Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, υπ. Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος - και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.





Κλείσιμο

































Η Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι «σήμερα αποδεικνύεται ότι το μαύρο ήταν μια σύντομη παρένθεση. Οτι το μαύρο θα είναι παρένθεση στις ζωές μας κι αυτό έγινε χάρη σε εσάς που επιμείνατε που με αξιοπρέπεια συνεχίσατε έναν αγώνα πραγματικής υπηρεσίας στην αχειραγώγητη ενημέρωση, αλλά και στα δικαιώματα και στην ελευθερία και στη δημοκρατία».

«Καλημέρα ΕΡΤ» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για θέματα Μέσων Ενημέρωσης Νίκος Παππάς προκαλώντας την αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη που σχολίασε το «ποδαρικό» της Ζωής Κωνσταντοπούλου.



Με τον εθνικό ύμνο και την ελληνική σημαία η έναρξη
Η ΕΡΤ ξεκίνησε να εκπέμπει ξανά στις 6 το πρωί με μουσική υπόκρουση τον εθνικό ύμνο και φόντο την Ελληνική σημαία.

Μετά τον εθνικό ύμνο ακολούθησε ένα βίντεο περίπου ενός λεπτού με πλάνα από όλα τα κανάλια της ελληνικής ραδιοφωνίας τηλεόρασης πριν το «μαύρο» της 11ης Ιουνίου αλλά και μια σεκανς από τα σήματα της ΕΡΤ.

Την αυλαία άνοιξε η εκπομπή «ΕΡΤ ενημέρωση» με παρουσιαστές τον Νίκο Αγγελίδη και τη Βασιλική Χαϊνά, εμφανώς τρακαρισμένους για την «πρεμιέρα».

Το βράδυ θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Το χαμένο σήμα της Δημοκρατίας» που αναφέρεται στο χρονικό της 11ης Ιουνίου 2013, όταν έπεσε το «μαύρο».



Κορύφωση των εκδηλώσεων θα αποτελέσει η συναυλία στις 20:00 στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου, με πλήθος γνωστών καλλιτεχνών όπως ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Γιώργος Ανδρέου, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Νίκος Ζιώγαλας κ.ά.

Η συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά από το Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, καθώς από τις 6 το πρωι στα ερτζιανά εκπέμπουν ξανά όλοι οι σταθμοί της ΕΡΑ (ΠΡΩΤΟ, ΔΕΥΤΕΡΟ, ΤΡΙΤΟ, ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ΚΟΣΜΟΣ, ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ) και τα περιφερειακά κανάλια.

Παράλληλα η ΠΟΣΠΕΡΤ που έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις της για τις διαδικασίες επαναλειτουργίας της ΕΡΤ διοργανώνει στις 19:00 στο Ραδιομέγαρο συγκέντρωση ώστε «να τιμήσουμε τους νεκρούς μας και να διαδηλώσουμε για Δημόσια ΕΡΤ με όλες τις δομές της».

Συνολικά αίτηση επανόδου στην ΕΡΤ κατέθεσαν 1.665 εργαζόμενοι.










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης