Στάχτες έγινε το Θέατρο Ρεματιάς

Στάχτες έγινε το Θέατρο Ρεματιάς

Μια «ανάσα» από τις πολυκατοικίες έφτασε η φωτιά -Οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους και πήραν τις μάνικες - Καταγγέλλουν την Πυροσβεστική για καθυστέρηση και επιρρίπτουν ευθύνες στον δήμο - Για «στοχευμένη ενέργεια» και «πόλεμο» μιλά ο Δήμαρχος 

Στάχτες έγινε το Θέατρο Ρεματιάς
Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στις 13:55 το μεσημέρι της Δευτέρας στη Ρεματιά Χαλανδρίου και είχε ως αποτέλεσμα να γίνει στάχτες το Θέατρο Ρεματιάς, στο Πολύδροσο.

Οι κάτοικοι  της περιοχής κινητοποιήθηκαν αμέσως για να σβήσουν τη φωτιά, αρπάζοντας τις μάνικες που βρίσκονταν κοντά στο θέατρο, αφού οι φλόγες βρίσκονταν σε αρκετά κοντινή απόσταση από τα σπίτια τους.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν, η Πυροσβεστική έσπευσε στο σημείο με καθυστέρηση, ενώ επιρρίπτουν ευθύνες στον δήμο καθώς, όπως υποστηρίζουν, δεν είχε καθαρίσει τον χώρο από ξερά χόρτα και τα διάφορα απορρίμματα.


Κλείσιμο

Από την πλευράτου, μιλώντας στο protothema.gr ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, έκανε λόγο για «στοχευμένη ενέργεια», ενώ μίλησε για πόλεμο που -όπως είπε- γίνεται από την 1η Σεπτεμβρίου στον Δήμο Χαλανδρίου.




Πληροφορίες της Πυροσβεστικής μιλούν για γκαζάκια μέσα στο θέατρο αλλά και κάτω από δέντρα

«Συνεχίζεται ο πόλεμος που γίνεται από την 1η Σεπτεμβρίου στον Δήμο Χαλανδρίου και δυστυχώς το τίμημα αυτό το πλήρωσε αυτό το “κόσμημα” που έχουμε στην πόλη μας,το θέατρο Ρεματίας, για το οποίο δίνουμε μια πραγματική μάχη με την αδειοδότησή του, για να πετύχουμε την παραμονή του σε αυτόν τον χώρο που υπάρχει ήδη από το 1981»,είπε και πρόσθεσε: «Αμυνόμαστε λυσσασμένοι απέναντι σε αυτόν τον πόλεμο που δεχόμαστε, ώστε να μην αδειοδοτηθεί αυτός ο χώρος και να πάψει να υπάρχει. Αυτοί λοιπόν που πήγαν και έκαναν αυτή την αθλιότητα σήμερα να ξέρουν καλά ότι το θέατρο θα υπάρξει και θα ξαναλειτουργήσει καλύτερα από ότι ήταν ποτέ».


Ο ηθοποιός Χάρης Μαυρουδής που βοήθησε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς

Στην ερώτηση του protothema.gr αν καταγγέλλει εμπρησμό ο κ. Ρούσσος ανέφερε πως «όποιος βλέπει τον χώρο αυτή τη στιγμή μπορεί να δει πάρα πολύ καλά ότι ήταν στοχευμένη ενέργεια».

«Κάηκαν μόνο οι εξέδρες του θεάτρου. Ήταν στοχευμένη ενέργεια ενάντια στο θέατρο και είναι τμήμα του πολέμου που γίνεται εδώ και μήνες προκειμένου να κλείσει αυτό το θέατρο», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Πληροφορούμε όσου έκαναν αυτή την αθλιότητα ότι το θέατρο θα γίνει καλύτερο από ότι ήταν».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από ένα μήνα το θέατρο είχε γίνει στόχος δολιοφθοράς από από αγνώστους οι οποίοι είχαν κλέψει, μεταξύ άλλων, εξοπλισμό και καλώδια ηλεκτρισμούν τα οποία ήταν απαραίτητα για τη λειτουργιά του θεάτρου. 


Κάτοικος της περιοχής καταγγέλλει ελλείψεις από την πλευρά του Δήμου

Την ίδια ώρα ο περιφερειάρχης πυροσβεστικής Αττικής είπε πως η Υπηρεσία ενημερώθηκε στις 13:54 για την πυρκαγιά και ότι αμέσως μόλις οι πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο είδαν να καίγεται μέρος του θεάτρου και μάλιστα πολύ γρήγορα.

Ωστόσο, ερωτηθείς σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς ανέφερε πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να μιλήσει κάποιος για αυτά, σημειώνοντας ότι δεν είναι γνωστό αν η φωτιά ξεκίνησε από το θέατρο.

Σημειώνεται πως για την κατάσβεση της φωτιάς έσπευσαν στην περιοχή και επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με δέκα οχήματα. 

Οι άντρες της Πυροσβεστικής παραμένουν, πάντως, στη Ρεματιά,ενώ η ατμόσφαιρα στην ευρύτερη περιοχή παραμένει αποπνικτική και οι κάτοικοι αναστατωμένοι.


Ο περιφερειάρχης πυροσβεστικής Αττικής κ. Σερεντέλος 

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες 







































Οι φωτογραφίες μέσω Twitter από τον δημοσιογράφο Κώστα Γιαννακίδη είναι ενδεικτικές της κατάστασης στην περιοχή.





Φωτό: @kgiannakidis

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης