Υπουργείο Υγείας: Υπό δημοσίευση η υπουργική απόφαση για τις εφημερίες

Υπουργείο Υγείας: Υπό δημοσίευση η υπουργική απόφαση για τις εφημερίες

Καμία εκκρεμότητα με το θέμα των εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών, διαβεβαιώνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας,  Ανδρέας Ξανθός

Υπουργείο Υγείας: Υπό δημοσίευση η υπουργική απόφαση για τις εφημερίες
Καμία εκκρεμότητα δεν υπάρχει αναφορικά με το θέμα των εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών, διαβεβαιώνει με ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός, απαντώντας σε καταγγελίες εκπροσώπων του κλάδου ότι σχετική τροπολογία για την καταβολή των εφημεριών απορρίφθηκε από το προεδρείο της Βουλής.
 
Ο αναπληρωτής υπουργός χαρακτηρίζει ανυπόστατες τις σχετικές διαδόσεις για το θέμα των εφημεριών και υπογραμμίζει ότι «έχει σταλεί Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την εξόφληση των δεδουλευμένων εφημεριών στους νοσοκομειακούς γιατρούς προς δημοσίευση στο φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως».
 
Κλείσιμο
Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, στην ΚΥΑ περιλαμβάνεται και ο νέος τρόπος καταβολής των εφημεριών, ο οποίος είναι πολύ ταχύτερος από αυτόν που ίσχυε μέχρι σήμερα. Περιλαμβάνεται, επίσης, η αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών των ετών 2012, 2013 και 2014 με εκταμίευση κονδυλίου ύψους 24 εκατ. ευρώ.
 
«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας καταβάλλει κάθε προσπάθεια, ώστε να διασφαλιστεί η έγκαιρη αποπληρωμή της υπερωριακής εργασίας που προσφέρεται στο ΕΣΥ» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός, εκφράζοντας παράλληλα την ευγνωμοσύνη του ιδίου προσωπικά και της ηγεσίας στους νοσοκομειακούς γιατρούς και το υπόλοιπο νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό «που καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια, ώστε να κρατηθεί όρθιο το δημόσιο σύστημα Υγείας της χώρας μας».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης