Εκτός του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση υγειονομικά ζητήματα - Αντιδρούν οι γιατροί

Εκτός του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση υγειονομικά ζητήματα - Αντιδρούν οι γιατροί

«Διερωτάται κανείς, από πότε η υγεία και η τραγική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, δεν υπάγονται στα ζητήματα της ανθρωπιστικής κρίσης», αναφέρει ο κ. Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό»

Εκτός του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση υγειονομικά ζητήματα - Αντιδρούν οι γιατροί
Την έντονη αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών προκαλεί το γεγονός ότι τροπολογίες που ρύθμιζαν κρίσιμα υγειονομικά ζητήματα - όπως αύξηση της δαπάνης για τα νοσοκομεία, παράταση για τους ειδικευόμενους και απλήρωτες εφημερίες των προηγούμενων ετών, τέθηκαν εκτός του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση.

«Διερωτάται κανείς, από πότε η υγεία και η τραγική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, δεν υπάγονται στα ζητήματα της ανθρωπιστικής κρίσης», αναφέρει ο κ. Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» και μέλος της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ). 

Κλείσιμο
Ειδικότερα, όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του, ενώ το υπουργείο Υγείας γνωστοποίησε στους φορείς και τους εκπροσώπους των επαγγελματιών υγείας ότι στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση θα μπουν τροπολογίες που αφορούνσ τα νοσοκομεία και στους νοσοκομειακούς γιατρούς, αποδείχθηκε ότι επρόκειτο μόνο για εξαγγελίες που έμειναν στα χαρτιά. Έτσι, «η παράταση της θητείας για τους ειδικευόμενους και οι απλήρωτες εφημερίες των προηγούμενων ετών κόπηκαν από τη συζήτηση ως μη σχετικές με το θέμα της ανθρωπιστικής κρίσης δημιουργώντας έλλειμα και στα οικονομικα των γιατρών και στο προσωπικό των νοσοκομείων. 

Η μόνη τροπολογία που πέρασε αφορούσε την παράταση των συμβάσεων των επικουρικών γιατρών και του λοιπού επικουρικού προσωπικού στο ΕΣΥ μέχρι το τέλος του έτους». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης