Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο στον Μένη Κουμανταρέα

Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο στον Μένη Κουμανταρέα

Η κηδεία του γνωστού συγγραφέα έγινε στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών - Ο Νίκος Δένδιας, ο Τηλέμαχος Χυτήρης, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Βασίλης Βασιλικός, η Κική Δημουλά, η Άλκη Ζέη, μεταξύ άλλων, αποχαιρετούν το γνωστό συγγραφέα

Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο στον Μένη Κουμανταρέα
Το μεσημέρι της Τρίτης έγινε η κηδεία του γνωστού συγγραφέα, Μένη Κουμανταρέα. Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, για να πει το τελευταίο αντίο στο συγγραφέα, ο ξαφνικός χαμός του οποίου σκόρπισε θλίψη σε όλη τη χώρα. Απλοί πολίτες, διανοούμενοι, φίλοι και συγγενείς του Μένη Κουμανταρέα είπαν το ύστατο χαίρε, με ένα γιατί ζωγραφισμένο στο πρόσωπό τους.

Η τελευταία σελίδα της ζωής του συγγραφέα βάφτηκε με αίμα, αφού ο Μένης Κουμανταρέας τα ξημερώματα του Σαββάτου βρέθηκε δολοφονημένος στο διαμέρισμά του στην Κυψέλη στον 4ο όροφο επί της οδού Ζακύνθου, στον αριθμό 3.


Τηλέμαχος Χυτήρης και Νίκος Δένδιας

Κλείσιμο
Το γνωστό συγγραφέα αποχαιρέτησαν, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Δένδιας, ο Τηλέμαχος Χυτήρης, ο Γιώργος Καμίνης, ο Σταύρος Ξαρχάκος, η Άλκη Ζέη, ο Βασίλης Βασιλικός, η Κική Δημουλά, ο Νίκος Σηφουνάκης και ο Γρηγόρης Βαλιανάτος.









Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές Νίκο Καρακούκη και Χριστίνα Τσάκωνα, οι οποίοι διενήργησαν τη νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του Κουμανταρέα, ο συγγραφέας έφερε βαριές κακώσεις στο κεφάλι και στην κοιλιά.


Νίκος Δένδιας

Ο δολοφόνος του Μένη Κουμανταρέα, αφού τον χτύπησε βάναυσα, τον στραγγάλισε με τα χέρια του. Για ανθρωποκτονία, έκανε λόγο ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών Νίκος Καρακούκης, ο οποίος μίλησε στο protothema.gr. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει γιατί ο 83χρονος συγγραφέας έφυγε τόσο άδικα και τόσο φρικτά από τη ζωή, μόλις μία ημέρα μετά την έκδοση του τελευταίου του βιβλίου.


Μάνος Ελευθερίου

Ανάμεσα σε εκείνους που βρέθηκαν στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών ήταν ο Γιώργος Χρονάς, η Σοφία Φιλιππίδου και ο στενός φίλος και συνεργάτης του συγγραφέα Θάνος Φωσκαρίνης, που ήταν ο άνθρωπος που τον βρήκε νεκρό. 

Στεφάνια, μεταξύ άλλων, έχουν στείλει ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Δένδιας και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.






Σταύρος Ξαρχάκος

Βασίλης Βασιλικός





Γρηγόρης Βαλιανάτος



Άλκη Ζέη, Νίκος Σηφουνάκης



Μίμης Ανδρουλάκης


Δημήτρης Κοτανίδης




Η ανηψιά του Μένη Κουμανταρέα, Αλεξάνδρα


Η ανηψιά του Μένη Κουμανταρέα, Αλεξάνδρα










Βασίλης Βασιλικός





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης