Στο Ισράηλ για αεροπορικά γυμνάσια πέντε ελληνικά F-16

Στο Ισράηλ για αεροπορικά γυμνάσια πέντε ελληνικά F-16

Ξεκινά την Κυριακή κοινή άσκηση της 330 Μοίρας με την 107 μοίρα της ισραηλινής αεροπορίας, στην αεροπορική βάση Ovda - Μαζί επισκέπτεται τη χώρα και ο αρχηγός ΓΕΑ Ευάγγελος Τουρνάς - Στο Ισραήλ θα μετασταθμεύσουν πέντε μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 - Μεταβαίνει επίσης κλιμάκιο 49 χειριστών, αξιωματικών και υπαξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας
 
 

Στο Ισράηλ για αεροπορικά γυμνάσια πέντε ελληνικά F-16
Συνεχίζεται και ενισχύεται η στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ. Από την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου και για πέντε ημέρες, Έλληνες πιλότοι από την 330 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας στη Νέα Αγχίαλο θα κάνουν κοινά αεροπορικά γυμνάσια με συναδέλφους τους από την 107 μοίρα της ισραηλινής αεροπορίας΄.

Επίσκεψη στο Ισραήλ πρόκειται να πραγματοποιήσει τις ίδιες ημέρες και ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς, από την Κυριακή 7 έως και την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ 2014.

Κλείσιμο
 
Για το σκοπό αυτό, 49 χειριστές, μηχανικοί και άλλοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί της Μοίρας «Κεραυνός» μεταβαίνουν στην αεροπορική βάση Ovda στο Ισραήλ, όπου θα μετασταθμεύσουν επίσης πέντε ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 Block 30. 


 
Οι αεροπορικές ασκήσεις των Ελλήνων με τους Ισραηλινούς πιλότους, που στις τελευταίες διεθνείς ασκήσεις με την επωνυμία «Blue Flag» καταλαμβάνουν συνήθως τις δύο εκ των τριών πρώτων θέσεων, θα διαρκέσουν από την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου μέχρι την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014.


 
Η συνεκπαίδευση της 330 Μοίρας με την 107 μοίρα της ισραηλινής αεροπορίας εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ 2014. 





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης