Έλληνας ανθυποπλοίαρχος συνελήφθη ως ύποπτος δολοφονίας στη Νορβηγία

Έλληνας ανθυποπλοίαρχος συνελήφθη ως ύποπτος δολοφονίας στη Νορβηγία

Η υπόθεση αφορά τη δολοφονία μιας Ουκρανής και διενεργείται προανάκριση για τις συνθήκες του περιστατικού αλλά και τον ρόλο του Έλληνα αξιωματικού

Έλληνας ανθυποπλοίαρχος συνελήφθη ως ύποπτος δολοφονίας στη Νορβηγία
Θρίλερ με τη σύλληψη Έλληνα αξιωματικού του Εμπορικού Ναυτικού στη Νορβηγία που θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία γυναίκας ουκρανικής καταγωγής. 

Η υπόθεση βρίσκεται στην προανάκριση προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε η γυναίκα και ο ρόλος του αξιωματικού. 

Ο Έλληνας Ανθυποπλοίαρχος που υπηρετούσε εδώ και λίγο καιρό στο υπό διαχείρισή της ελληνικής σημαίας πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου «Anangel Explorer» (έτος κατασκευής 2007, χωρητικότητα εκτοπίσματος 171.000 dwt) έχει συλληφθεί από την Αστυνομία του Νάρβικ.

Κλείσιμο
H εταιρεία Anangel Maritime Services Inc., διαχειρίστρια του στόλου πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου, του Ομίλου Αγγελικούση, επιβεβαίωσε σήμερα τη σύλληψη του αξιωματικού.

Ο κ. Ιωάννης Πλατσιδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της AnangelMaritime, δήλωσε:

«Το πλοίο Anangel Explorer έφτασε στο Νάρβικ στις 6 Οκτωβρίου 2014, για να φορτώσει σιδηρομετάλλευμα. Ο Πλοίαρχος, με τον οποίο επικοινώνησε η Αστυνομία του Νάρβικ στις 10 Οκτωβρίου, συνεργάστηκε πλήρως με τις ανακριτικές αρχές. Όλοι οι αξιωματικοί και όλα τα μέλη του πληρώματος, 21 άτομα συνολικά, εξετάστηκαν ως μάρτυρες και καθένας από αυτούς έδωσε κατάθεση στην Αστυνομία του Νάρβικ» και προσέθεσε:  

«Ως αποτέλεσμα αυτών των ερευνών, ο Ανθυποπλοίαρχος συνελήφθη στις 13 Οκτωβρίου, πριν από την αναχώρηση του πλοίου την ίδια ημέρα. Στις 14 Οκτωβρίου, έγινε δεκτή από το Δικαστήριο της Περιφέρειας του Ofoten, η αίτηση της Αστυνομίας αναφορικά με την κράτηση του Ανθυποπλοιάρχου για μια περίοδο 4 εβδομάδων, διάστημα κατά το οποίο θα συνεχίζονται οι έρευνες. Ενώ το Δικαστήριο έχει επιβάλει περιορισμούς στις επικοινωνίες του Ανθυποπλοιάρχου καθ’ όλη τη διάρκεια της κράτησής του, έχει επιτραπεί στον Ανθυποπλοίαρχο να επικοινωνήσει με την οικογένειά του μέσω τηλεφώνου, τον επισκέφτηκε ο Έλληνας Πρόξενος στο Όσλο και την υπεράσπισή του έχει αναλάβει ένας τοπικός Νορβηγός δικηγόρος» και κατέληξε επισημαίνοντας:

«Συνεχίζουμε να παρέχουμε την πλήρη συνεργασία μας σε όλες τις αρμόδιες αρχές αναφορικά με αυτό το θέμα. Δεδομένου ότι υπάρχει μία εν εξελίξει ποινική έρευνα, δεν μπορούμε να παράσχουμε περισσότερες πληροφορίες. Παρακαλούμε όλους να σεβαστούν τις ανακριτικές διαδικασίες, την προστασία της ιδιωτικής ζωής των εμπλεκομένων ατόμων και των οικογενειών τους».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης