Φωτογραφίες: Άγρια καταδίωξη Τούρκων δουλεμπόρων με τρεις τραυματίες στην Ψέριμο

Φωτογραφίες: Άγρια καταδίωξη Τούρκων δουλεμπόρων με τρεις τραυματίες στην Ψέριμο

Δύο λαθρομετανάστες τραυματίστηκαν από εξοστρακισμό σφαίρας - Ο ένας είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση - Οι λιμενικοί άνοιξαν πυρ αρχικά στον αέρα και στη συνέχεια στη μηχανή του σκάφους των δουλεμπόρων που επιχείρησαν να τους διεμβολίσουν

Φωτογραφίες: Άγρια καταδίωξη Τούρκων δουλεμπόρων με τρεις τραυματίες στην Ψέριμο
Άγρια καταδίωξη με τρεις τραυματίες - έναν λιμενοφύλακα και δύο παράνομους μετανάστες - σημειώθηκε ανοιχτά της Ψερίμου.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία όλα συνέβησαν όταν δύο Τούρκοι δουλέμποροι εντοπίστηκαν από άνδρες του Λιμενικού να μπαίνουν σε κόλπο του μικρού νησιού.

Όταν οι λιμενικοί είδαν το σκάφος να βγαίνει από τον κόλπο χωρίς να έχει αποβιβάσει τους λαθρομετανάστες κάλεσαν τον κυβερνήτη να σταματήσει χωρίς εκείνος να υπακούσει.


Κλείσιμο

Στην καταδίωξη που ακολούθησε οι λιμενικοί πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό. Τότε, σύμφωνα με πηγές του λιμενικού, οι διακινητές έκοψαν ταχύτητα, έστριψαν το σκάφος τους και επιχείρησαν να διεμβολίσουν το ελληνικό σκάφος τραυματίζοντας στο χέρι έναν λιμενικό.

Μετά το διεμβολισμό οι διακινητές προσπάθησαν εκ νέου να διαφύγουν και τότε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι λιμενικοί άνοιξαν πυρ στη μηχανή του σκάφους με τους λαθρομετανάστες.



Η καταδίωξη συνεχίστηκε και λίγη ώρα μετά το σκάφος του λιμενικού κατάφερε να μπλοκάρει το σκάφος των δουλεμπόρων στο οποίο επέβαιναν συνολικά 12 λαθρομετανάστες. Από αυτούς οι δύο βρέθηκαν τραυματισμένοι, με τον έναν να είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση, από εξοστρακισμό σφαίρας σύμφωνα με το λιμενικό.



Με την ολοκλήρωση της επιχείρησης οι λιμενικοί πέρασαν χειροπέδες και στους δύο επικίνδυνους τούρκους δουλεμπόρους.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης