Μικροένταση στη συγκέντρωση ενστόλων μπροστά από το ΥΠΟΙΚ

Μικροένταση στη συγκέντρωση ενστόλων μπροστά από το ΥΠΟΙΚ

Εξαιτίας της άρνησης του υπουργού Οικονομικών να τους συναντήσει και να ακούσει τα αιτήματά τους

Μικροένταση στη συγκέντρωση ενστόλων μπροστά από το ΥΠΟΙΚ
Μικρή ένταση επικράτησε πριν από λίγο έξω από το ΥΠΟΙΚ στην πλατεία Συντάγματος, όπου μέλη των πανελληνίων ενώσεων αστυνομικών - πυροσβεστών και λιμενικών πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας με κύριο αίτημα την εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, που τους δικαιώνει στο αίτημά τους για επιστροφή στους πρότερους μισθούς προ μνημονίου (του αυγούστου του 2012). 

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να εισβάλουν στο υπουργείο, που έχει κατεβάσει ρολά, ωστόσο οι αντεγκλήσεις δεν πήραν διαστάσεις.

Κλείσιμο














Με κύριο σύνθημα «αντιστεκόμαστε στην εξαθλίωση» και «Οι ένστολοι ποτέ δεν επαιτούν και ζητούν αξιοπρέπεια»,  επεδίωξαν να συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών, χωρίς ωστόσο το αίτημά τους να γίνει δεκτό. Η άρνηση του υπουργού Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη να τους συναντήσει στάθηκε αφορμή για να ξεσπάσει ένταση μεταξύ των διαμαρτυρόμενων ενστόλων και των... ενστόλων που βρίσκονταν στην είσοδο του ΥΠΟΙΚ. Ειδικότερα, κατά την προσπάθειά τους να εισέλθουν στο κτήριο του υπουργείου Οικονομικών, τα ΜΑΤ τους απώθησαν, με αποτέλεσμα να αρχίσουν τα σπρωξίματα μεταξύ τους, ενώ αντάλλαξαν και έντονους λεκτικούς χαρακτηρισμούς.







Οι διαμαρτυρόμενοι ένστολοι, διά μέσου των εκπροσώπων τους, ανακοίνωσαν πως θα προχωρήσουν σε απεργίες στο προσεχές διάστημα.



Να σημειωθεί πως στο πλευρό των ενστόλων βρέθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος με την ιδιότητα του νομικού και έπειτα από σύντομη συζήτηση που είχε μαζί τους, έσπευσε να τους συμβουλεύσει πώς να κινηθούν στο άμεσο μέλλον.












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης