Θράκη: Συσσίτια μόνο για... τουρκόφρονες!

Θράκη: Συσσίτια μόνο για... τουρκόφρονες!

Αλλά και το «Καραβάνι της αφθονίας», που χρηματοδοτεί το τουρκικό ΥΠΕΞ, θα περάσει και πάλι τα σύνορα, για να προσφέρει πιλάφι με κοκκινιστό κρέας στους μουσουλμάνους της Θράκης

Συσσίτια μόνο για... τουρκόφρονες ετοιμάζει το μειονοτικό Κόμμα Ισότητας Ειρήνης Φιλίας (ΚΙΕΦ) στη Θράκη, ακολουθώντας το παράδειγμα της Χρυσής Αυγής.

Την ίδια ώρα, το λεγόμενο «Καραβάνι της αφθονίας», που χρηματοδοτεί το τουρκικό ΥΠΕΞ, θα περάσει και πάλι τα σύνορα, για να προσφέρει πιλάφι με κοκκινιστό κρέας στους μουσουλμάνους της Θράκης, υπενθυμίζοντας τους πως είναι... «εγγόνια Οθωμανών».

Μετά τα «συσσίτια μόνο για Έλληνες» της Χρυσής Αυγής, λοιπόν, το μειονοτικό ΚΙΕΦ ανακοίνωσε πως ξεκινάει «καμπάνια» για τη συγκέντρωση και τη διανομή τροφίμων σε άπορες οικογένειες στη Θράκη.

Με κεντρικό σύνθημα «Υardim elini uzat» («Δώσε χέρι βοήθειας»), το ΚΙΕΦ επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την οικονομική κρίση, που έχει επηρεάσει και τη μουσουλμανική μειονότητα, ακολουθώντας το παράδειγμα της... Χρυσής Αυγής.

Σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος, αναφέρονται μεταξύ άλλων: «Τα είδη πρώτης ανάγκης θα διανέμονται στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη με την βοήθεια των εκπροσώπων του ΚΙΕΦ από τα χωριά και της γειτονιές της Ξάνθης», ζητώντας απ' όσους επιθυμούν να συνεισφέρουν στην καμπάνια «να  φέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας στα γραφεία του κόμματός μας ή στους εκπροσώπους των χωριών και της γειτονιές του ΚΙΕΦ».

Ενισχυμένοι από το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα σε Ροδόπη και Ξάνθη, όπου το ΚΙΕΦ προχώρησε σε επίδειξη ισχύος συγκεντρώνοντας ποσοστά 42% και 26% αντίστοιχα, οι τουρκόφρονες επιχειρούν να προκλητικά να εκμεταλλευτούν την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, που έχει πλήξει και τη μειονότητα, προκειμένου να αυξήσουν την εκλογική τους επιρροή εν όψει των σχεδιασμών που έχουν δρομολογηθεί από την Άγκυρα στο πλαίσιο της νεοθωμανικής πολιτικής Νταβούτογλου, που θεωρεί Τούρκο κάθε Μουσουλμάνο στα Βαλκάνια.

Την ίδια ώρα, το ΚΙΕΦ απειλεί με μηνύσεις αθηναϊκά ΜΜΕ, επειδή αναφέρονται στον φιλοτουρκικό του ρόλο και το αποκαλούν ευθέως «αυτονομιστικό» κόμμα. Με ανακοίνωση, το ΚΙΕΦ επισημαίνει πως είναι ένα καθόλα «νόμιμο πολιτικό κόμμα» -το ίδιο υποστηρίζει  και η Χρυσή Αυγή-, που στόχο έχει να «προστατέψει τα δικαιώματα και να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων της τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης».

Βέβαια, αποφεύγει επιμελώς το ΚΙΕΦ να αναφέρει, πως στο καταστατικό που έχει αναγνωριστεί από τον Άρειο Πάγο, δεν υπάρχει ουδεμία αναφορά σε «τουρκική» μειονότητα, αλλά μόνο σε μουσουλμανική. Εκτός βέβαια αν διαθέτει και δεύτερο καταστατικό, όπως κατηγορείται ευθέως η ακροδεξιά Χρυσή Αυγή.

Έρχεται στη Θράκη το «Bereket konvoy»

Για άλλη μια χρονιά, θα βρεθεί στη Θράκη το λεγόμενο «Καραβάνι της αφθονίας», το οποίο χρηματοδοτείται από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με στόχο έχει να συσφίξει τις σχέσεις των μουσουλμάνων των Βαλκανίων με την Τουρκία.

Το «καραβάνι», ένα κομβόι που αποτελείται  από τρία φορτηγά TIR, δύο λεωφορεία, τρία mini bus και οχήματα τεχνικής υποστήριξης, επισκέπτεται βαλκανικές πόλεις που ζουν μουσουλμάνοι, για να τους παραθέσει το λεγόμενο Ιφτάρ,  το δείπνο ουσιαστικά μετά τη δύση του ηλίου κατά τη διάρκεια της νηστείας του ραμαζανιού.

Το «καραβάνι» ξεκίνησε από την Κωνσταντινούπολη και μετά από «περιοδεία» σε Κροατία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Σερβία, Μαυροβούνιο, Κόσοβο, Σκόπια, Αλβανία και Βουλγαρία, θα καταλήξει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή από τις 20 έως τις 23 Ιουλίου.

Φέτος είναι η 10η χρονιά που το «Καραβάνι του... (εκ)τουρκισμού, θα βρεθεί στα Βαλκάνια, αλλά και στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα επισκεφθεί το πομακοχώρι Σμίνθη στο νομό Ξάνθης (22/7) και το Κοπτερό στο νομό Ροδόπης (24/7).

Η πρωτοβουλία του «Bereket konvoy» ανήκει στο Δήμο Μπαϊράμπασά της Κωνσταντινούπολης, αλλά χρηματοδοτείται από το τουρκικό ΥΠΕΞ, στο πλαίσιο της Pax Ottomanica που προωθεί μεθοδικά η Άγκυρα.

Οι δηλώσεις του δημάρχου Μπαϊράμπασά κ. Αττίλα Αϊντινέρ είναι ενδεικτικές: «Για αιώνες ζήσαμε δίπλα δίπλα με τα αδέρφια μας στα Βαλκάνια. Μαζί τους γίναμε, γείτονες, συγγενείς, αναμιχθήκαμε, γίναμε ένα. Το ότι άλλοτε ζήσαμε στα ίδια και άλλοτε σε διαφορετικά πολιτικά σύνορα, δεν άλλαξε ποτέ αυτή την πραγματικότητα».

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το «καραβάνι», μέσα σε εννέα χρόνια παρέθεσε ιφτάρ, σε περίπου 1.000.000 άτομα στις χώρες που ταξίδεψε.

Η εκδήλωση εκτός από τα πιλάφια με το κοκκινιστό κρέας και τα αριάνια, τους πύρινους λόγους για το ενδιαφέρον της «μητέρας πατρίδας», προσφέρει στους συμμετέχοντες και άφθονο… θέαμα, όπως συναυλίες με γνωστούς Τούρκους καλλιτέχνες ή χορευτικά με περιστρεφόμενους δερβίσηδες.

Τόσο ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή κ. Ιλχάν Σενέρ, όσο και το «ανφαν γκατέ» των τουρκόφρονων της Θράκης, παρακάθονται κάθε χρόνο στα ιφτάρ που παραθέτει το «Κομβόι της αφθονίας» επί ελληνικού εδάφους. Να σημειωθεί πως οι εθελοντές, νεολαίοι της μειονότητας, φορούν λευκά μπλουζάκια που φέρουν επάνω τους το οθωμανικό οικόσημο με την επιγραφή «Εγγόνια Οθωμανών».

Στην περυσινή εκδήλωση στη Ροδόπη, παραβρέθηκε και ο Τούρκος υπουργός Υγείας κ. Μεχμέτ Μουεζίνογλου, που κατάγεται από την περιοχή, ο οποίος δήλωσε προκλητικά: «Αισθανόμαστε υπερήφανοι που είμαστε Τούρκοι και μουσουλμάνοι», ενώ χαρακτήρισε τη Θράκη «κομμένο χέρι της Τουρκίας».

Για την ιστορία, οι δηλώσεις Μουεζίνογλου, έγιναν παρουσία των τριών μουσουλμάνων βουλευτών, κ.κ. Χατζηοσμάν, Καραγιουσούφ και Ζεϊμπέκ.

«Η τεράστια οργάνωση που ακούει στο όνομα «Καραβάνι της αφθονίας», αποτελεί  όχημα του τουρκικού ΥΠΕΞ για τον εκτουρκισμό των Μουσουλμάνων των Βαλκανίων. Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται, είναι πολιτικά αγράμματος» επισημαίνει στο protothema.gr ο κ.Κοσμάς Καραϊσκος, υπεύθυνος του site tourkikanea.gr., που παρακολουθεί διεξοδικά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μέσα από τα δημοσιεύματα τουρκικών και μειονοτικών ΜΜΕ.
 

ΣΧΟΛΙΑ (76)

και εβραίοι σε εβραίους δινουν

Έτσι είναι η οικογενεία δίνει πρώτα στη οικογένεια. Το σοι δινει πρωτα στο σοι. Η φυλή δίνει πρωτα στη φυλή. Μονο οι νεοταξιτες θέλουν να μας πείσουν να δείνουμε πρωτα στους ξένους και μετα στα παιδία μας. Αυτό δεν γίνεται . ας δώσουν οι νεοταξιτες φιλελεύθεροι και οι ψευτοαριστεροι.

antihellinass

Οι Τουρκοι ειναι αδελφια μας...Εκεινοι Τουρκοι ,εμεις τουρκοσποροι..400 χρονια ειχαν τους προγονους μας στα χαρεμια της Οθωμανικης,Ειμαστε αιμα απο το αιμα τους & σαρκα απο τη σαρκα τους...

Η ΜΟΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ....

Είναι ότι στην αντίπερα όχθη δεν αντιδρά κανένας Τούρκος. Σε αντίθεση με τους εδώ τουρκόσπορους... Τους "δικούς μας".

Luis

Περιμένω να δω μια ανακοίνωση από την Αριστερά η οποία να έχει το πάθος και την φρασεολογία αντίστοιχων για την ΧΑ γιατί το Τούρκικο μειονοτικό κόμμα είναι ένα φασιστικό κόμμα αλλά να μην ξεχνάμε ότι και οι Τούρκοι ήταν σύμμαχοι των Γερμανών νάζι σαν χώρα και όχι όπως εδώ μεμονωμένες ομάδες....

Γιωργης

ανοητοι επικινδυνοι καιροσκοποι φασιστες και απο τις δυο πλευρες γιατι δεν συναντιεστε καπου μονοι σας να λυσετε τις διαφορες σας και να αφησετε ησυχους τους λαους να αγωνισθουν για τα αληθινα προβληματα τους ;

εεε

νεοδημοκρατικες αποψεις...για ολα φταινε οι αλλοι...συγνωμη κυριος...το κομμα σου κυβερνα ακομα

τ

28 ή 29 Ιουνίου ξεκίνησε και το Ραμαζάνι, έχει κάποια σχέση;

B.K.

θα πουν τωρα για ρατσιστικα συσσιτια στο μεγκα;θα κανουν αντισυγκεντρωση οι αντιφασιστες; μπααα..

Αληθεια?

Συγκρινετε τα συσσιτια μονο για Ελληνες στην Ελλαδα με τα συσσιτια για τους τουρκοφρωνες στην Ελλαδα?

oykellas

ke edo sti germaneia ta ideia kanoun i misofegari. ke to sima me to misofegaro ke afto klemeno to exoun apo ta nomismata tou wizandiou.

ΑΠΟΡΙΑ

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΚΛΕΣ ... ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ...ΜΙΣΟΥΣ ?

Σωτηρης

μα γιατί να βρίσουν το χέρι που τους ... ταϊζει;

@ΑΠΟΡΙΑ

Βεβαίως και είναι φασιστουκλα... Πάμε να χάσουμε την Θράκη λόγω του μορφώματος της Χρυσής Αυγής και της ηλιθιότητάς του!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης