«Καμπάνες» 116.000 ευρώ σε σχολές οδηγών από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

«Καμπάνες» 116.000 ευρώ σε σχολές οδηγών από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Πρόστιμα επιβλήθηκαν σε 13 σχολές σε όλη την επικράτεια είτε για νόθευση του ανταγωνισμού είτε για καθορισμό τιμών

«Καμπάνες» 116.000 ευρώ σε σχολές οδηγών από την Επιτροπή Ανταγωνισμού
Πρόστιμα συνολικού ύψους 116.431,8 ευρώ, επέβαλλε η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού με ομόφωνη απόφαση της, καθώς διαπίστωσε παραβάσεις του ανταγωνισμού από σχολές οδηγών σε όλη την επικράτεια ενώ διατύπωσε συστάσεις και απείλησε με την επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση μη συμμόρφωσης και συνέχισης της παράβασης.

Επίσης, επέβαλλε μικρότερα πρόστιμα, ύψους έως 2.170 ευρώ, σε 7 μεμονωμένες σχολές οδηγών του Νομού Βοιωτίας και διαπίστωσε παράβαση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας για τη διευκόλυνση που παρείχε σε αντιανταγωνιστική σύμπραξη.

Οι εν λόγω σχολές για μεγάλο χρονικό διάστημα, είτε καθόριζαν τις τιμές είτε/και περιόριζαν τη διάθεση των σχετικών υπηρεσιών, μέσω αποφάσεων και συμφωνιών που περιόριζαν τον ανταγωνισμό.

Κλείσιμο
Αναλυτικά τα πρόστιμα αφορούν τις ακόλουθες σχολές:

- Στο Σύλλογο Σχολών Οδηγών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ», 27.263 ευρώ.

- Στο Σωματείο Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων και Δικύκλων Θεσσαλονίκης «Ο ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ», 22.938 ευρώ.

- Στο Σύλλογο Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ, 4.673 ευρώ.

- Στο Σωματείο Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων και Δικύκλων 'Αρτας «Ο ΑΡΑΧΘΟΣ», 4.724 ευρώ.

- Στο Ένωση Επαγγελματιών Εκγυμναστών Οδηγών Αυτοκινήτων - Μοτοσικλετών Ηπείρου και Επτανήσων «ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ», 31.802 ευρώ.

- Στο Σωματείο Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, 18.330 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι, εάν η ένωση επιχειρήσεων δεν είναι αξιόχρεη, υποχρεούται να συγκεντρώσει εισφορές από τα μέλη της, προκειμένου να καλύψει το ποσό του προστίμου.

Με την ίδια απόφαση, η Επιτροπή αποφάσισε και επέβαλλε μικρότερα πρόστιμα, έως 2.170 ευρώ, σε 7 μεμονωμένες σχολές οδηγών του Νομού Βοιωτίας των Κορνέζου, Λιάγκα, Λυσιγάκη, Βόκαλη-Βλάχου, Κρουστάλη, Καψάλη και Κατόπη για την παράβαση του από κοινού καθορισμού των τιμών.

Επίσης, η Επιτροπή Ανταγωνισμού απηύθυνε συστάσεις στο Σωματείο Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων Θεσσαλονίκης «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και στο Σωματείο Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτου - Μοτοσικλέτας Δυτικής Κρήτης για άλλες διαπιστωθείσες παραβάσεις του άρθρου 1 του ν. 703/1977 (νυν άρθρο 1 του ν. 3959/2011) και διαπίστωσε παράβαση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας για τη διευκόλυνση που παρείχε στην αντιανταγωνιστική σύμπραξη. Αντίθετα, παραβάσεις δεν στοιχειοθετήθηκαν για τα υπόλοιπα τραπεζικά ιδρύματα που ελέγχθηκαν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης