Κύπρος: Η αστυνομία μιλούσε με τον Αλβανό καταζητούμενο και έλεγε ότι είναι νεκρός!

Κύπρος: Η αστυνομία μιλούσε με τον Αλβανό καταζητούμενο και έλεγε ότι είναι νεκρός!

Ο 34χρονος Emilio Papa, που παραδόθηκε στην Αντιτρομοκρατική, είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των ηθικών και των φυσικών αυτουργών στον πενταπλό φόνο της Αγίας Νάπας, τον Ιούνιο του 2012

Κύπρος: Η αστυνομία μιλούσε με τον Αλβανό καταζητούμενο και έλεγε ότι είναι νεκρός!
Ο 34χρονος Αλβανός Emilio Papa, που παραδόθηκε σήμερα στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία, είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των ηθικών και των φυσικών αυτουργών στον πενταπλό φόνο της Αγίας Νάπας, τον Ιούνιο του 2012.

Ο Papa είναι ο άνθρωπος που εισέπραξε 50.000 ευρώ από τους ηθικούς αυτουργούς που ήθελαν να δολοφονήσουν τον επιχειρηματία Φάνο Καλοψιδιώτη και ανέθεσε την εκτέλεση του συμβολαίου στον Δημήτρη Μαμαλικόπουλο και τον Τάσο Τσεχιλίδη. Ο Papa κράτησε για τον εαυτό του τις 30.000 και έδωσε στους εκτελεστές μόνο 20.000.

Κλείσιμο
Ο Emilio Papa, μετά την πενταπλή δολοφονία, η οποία «πήγε στραβά» αφού, αντί να δολοφονηθεί ο Φάνος Καλοψιδφιώτης, δολοφονήθηκαν πέντε σωματοφύλακές του, εξαφανίστηκε. Τον εντόπισε ο ίδιος ο Φάνος Καλοψιδιώτης και έδωσε στην κυπριακή αστυνομία όλα τα στοιχεία. Τους ενημέρωσε ότι βρίσκεται στην Αλβανία και μάλιστα ανέφερε και το χωριό στο οποίο κατοικούσε.

Αν και αξιωματικός της Κυπριακής Αστυνομίας συνομιλούσε με τον Emilio Papa τηλεφωνικώς, στο δικαστήριο, κατά τη δίκη των Μαμαλικόπουλου και Τσεχιλίδη, αξιωματικός της αστυνομίας κατέθεσε ότι ο Emilio Papa δεν μπορεί να εντοπιστεί, γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν νεκρός!

Εκ των πραγμάτων υπάρχει σοβαρό θέμα για την Κυπριακή Αστυνομία, η οποία φαίνεται να μην είχε ενημερώσει ούτε την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στην Ελλάδα, όταν έμαθε ότι ο Emilio Papa έφυγε από την Αλβανία και ζούσε σε ελληνικό νησί.

Όπως εκτιμούν αστυνομικές πηγές στη Λευκωσία, ο Papa αναγκάστηκε να παραδοθεί, γιατί ένιωθε πως κινδύνευε η ζωή του, αφού οι ηθικοί αυτουργοί του πενταπλού φόνου ήθελαν να του κλείσουν το στόμα, για να μην αποκαλυφθούν.

Η Κυπριακή Δημοκρατία αναμένεται να ζητήσει την έκδοση του Papa στην Κύπρο, αφού καταζητείται με ευρωπαϊκό και διεθνές ένταλμα σύλληψης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης