Η λίστα με τις 43 μόνιμες και μη αναστρέψιμες παθήσεις

Η λίστα με τις 43 μόνιμες και μη αναστρέψιμες παθήσεις

Καθορίστηκαν με υπουργική απόφαση του Γ. Βρούτση οι 43 μόνιμες και μη αναστρέψιμες παθήσεις

Η λίστα με τις 43 μόνιμες και μη αναστρέψιμες παθήσεις
Καταρτίστηκε η λίστα, μετά από υπουργική απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, των 43 μόνιμων και μη αναστρέψιμων παθήσεων, των οποίων η διάρκεια της αναπηρίας καθορίζεται επ’ αόριστον.

Ειδικότερα, η κατάρτιση της λίστας πραγματοποιήθηκε από Ειδική Επιστημονική Επιτροπή που συγκροτήθηκε μετά από απόφαση του κ. Βρούτση, την οποία συντόνιζε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτης Κοκκόρης και συμμετείχαν ειδικοί επιστήμονες και ιατροί καθώς και εκπρόσωποι των ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ). Σημειώνεται ότι με την κατάρτιση της λίστας πλέον δεν χρειάζεται οι πάσχοντες των παραπάνω ασθενειών και αναπηριών, να επαναξιολογηθούν από τις Υγειονομικές Επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

«Με απόφαση που υπογράψαμε σήμερα, δίνεται οριστική λύση σε ένα πρόβλημα που εδώ και χρόνια ταλαιπωρούσε άδικα πολλούς συμπολίτες μας», δήλωσε ο κ. Βρούτσης.

Τέλος, χαρακτήρισε «πολυσύνθετο επιστημονικό εγχείρημα» την κατάρτιση του καταλόγου και τόνισε ότι η ολοκλήρωσή της κατέστη εφικτή «με τη σταθερή πολιτική βούληση που επιδείξαμε από την πρώτη στιγμή για να δώσουμε οριστική λύση σε ένα διαχρονικό πρόβλημα και να ανακουφίσουμε χιλιάδες ανάπηρους ή πάσχοντες από βαριές παθήσεις συμπολίτες μας αλλά και τις οικογένειες τους».

Κλείσιμο





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης