Τι απαντά ο δήμαρχος Βύρωνα για το έργο των 20 εκατ. ευρώ

Τι απαντά ο δήμαρχος Βύρωνα για το έργο των 20 εκατ. ευρώ

«Ανόμοια η σύγκριση των κολυμβητηρίων Βύρωνα και Περιστερίου», απαντά ο Νίκος Χαρδαλιάς

Μετά από τη σφοδρή αντίδραση της Τρόικας στο υπουργείο Ανάπτυξης για τον τρόπο διαχείρισης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, o υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης έδωσε εντολή διενέργειας ελέγχου για το θέμα της εκταμίευσης 20 εκατ. ευρώ για την κατασκευή κολυμβητηρίου στον Δήμο Βύρωνα.

Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις μετά και την αποκάλυψη που έκανε το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ την προηγούμενη Κυριακή. 

Ο Δήμαρχος Βύρωνα κ. Νίκος Χαρδαλιάς απαντώντας στο δημοσίευμα για την δαπάνη ποσού 20 εκατ. ευρώ για ένα κολυμβητήριο από πόρους του ΕΣΠΑ, την ώρα που ο Δήμος Περιστερίου για ένα μεγαλύτερο έργο ξόδεψε μόλις 5 εκατ. ευρώ, τονίζει πως «ξεκάθαρα φαίνεται από τις οικοδομικές άδειες και τα σχέδια κατασκευής των δύο συγκρινόμενων κολυμβητηρίων πως το έργο του Βύρωνα είναι ένα διπλό έργο που περιλαμβάνει την κατασκευή κλειστού βιοκλιματικού σε 4 επίπεδα κολυμβητηρίου συνολικού όγκου 27.866,48 τ.μ. όσο και την πλήρη ανακατασκευή και ένταξη σε βιοκλιματική λογική του παρακείμενου κλειστού γυμναστηρίου πρόσθετου όγκου 19.675,28 τ.μ. Αντίθετα το έργο του κολυμβητηρίου Περιστερίου αφορά έργο ανοικτού κι όχι κλειστού χώρου, συμβατικό κι όχι βιοκλιματικό συνολικού όγκου 7.318,01 τ.μ. Ξεκάθαρα το έργο του Δήμου Βύρωνα αφορά τετραπλάσιο αντικείμενο κατασκευών και δεν είναι συγκρίσιμο», τονίζει ο κ. Χαρδαλιάς.

Παράλληλα τονίζεται πως η πισίνα του κολυμβητηρίου του Δήμου Περιστερίου είναι διαστάσεων 21χ50 και συνολικού εμβαδού 1050 τ.μ. ενώ του Βύρωνα 25χ33 και συνολικού εμβαδού 825 τ.μ.». 

Επίσης αναφέρεται πως το έργο έχει περάσει όλους τους προβλεπόμενους από τον νόμο ελέγχους όπως αυτούς της περιφέρειας Αττικής, του συμβουλίου έργων του ΥΠΕΚΑ, του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της διαχειριστικής αρχής ΕΠΠΕΡΑ. 

Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρει πως 52 εταιρείες πήραν τεύχη δημοπράτησης του έργου, πως ο διαγωνισμός υπήρξε διεθνής και πως κατέβηκαν σε αυτόν 8 σχήματα χωρίς να υπάρξει καμία ένσταση είτε για τη μελέτη, είτε για τη διαδικασία του διαγωνισμού με αποτέλεσμα ο ανάδοχος να ανακηρυχτεί ομόφωνα από την σχετική Επιτροπή.

ΣΧΟΛΙΑ (12)

Γιώργος Βυρωνιώτης

Για κλωτσιές είναι όσοι θέλουν να κάνουν ένα κολυμβητήριο με 20.000.000 ευρώ!!!!Γελάει όλος ο κόσμος...

Δημήτρης-Κερατέα! GATE 13

Α καλά! τελικά μερικοι ειστε για πολλές κλωτσιες! 33 Χ 25 ειναι η πισίνα!!! 33 ειναι το πλάτος (φθάνει ακόμα και για διεθνείς αγωνες πόλο), και 25 το μηκος(γινονται καννικότατα όλα τα αγωνισματα των 50 , 100 και 200 ακομα και για μεσογειακούς αγώνες)! Μόνο πανευρωπαικοί και ολυμπιακοί δεν μπορούν να γινουν,λες και θα κανουμε ποτέ ξανα στην Ελλάδα. Και η επιλογη της 33αρας σε σχεση με την 50αρα ειναι σωστή μια και το κόστος συντήρησης και λειτουργίας της 50αρας συμβατικής(Περιστέρι) είναι 3πλάσιο από της 33αρας βιοκλιματικής(Βύρωνας).Ε ρε ξυλο που θελετε στον Βύρωνα!Χαρδαλιά παράτησε τους και πηγαινε για Περιφερειαρχης αγορι μου μπας και σωθουμε και οι υπόλοιποι στην Αττική! Τους εχει πηξει ο τύπος στα έργα ολα αυτα τα χρόνια και μιλάνε! Όλοι εδω στην Ανατολικη Αττική παρακαλάμε να γινει κανα έργο(καλά για το ΕΣΠα δεν μιλάω)Υ.Γ. Προφανως τα τετραγωνικά που επικαλειται το δημοσιευμα για τον όγκο αφορά σε κυβικά (μια και δεν υπάρχει κολυμβητηριο εμβαδού 27 χιλ τετραγωνικών παγκοσμίως)!Θεωρω οτι είναι λάθος μια και το εμβαδον μετριεται σε τετραγωνικά,ενω ο ογκος σε κυβικά, και σε κτηριακά έργα αυτό παίζει ρόλο για το κόστος ειναι ο όγκος.

Colpo Grosso

1) 4 επίπεδα Κολυμβητήριο τι σημαίνει;τετραόροφη πολυκατοικία; 2)Συνολικός όγκος να μετριέται σε τετρ.μέτρα πρώτη φορά συμβαίνει!!!! 3)Και τι σχέση έχει ο όγκος;;;Τι φταίει το ΕΣΠΑ αν έσκαψες ένα βουνό; 4)Πες μας ξεκάθαρα:Τόσα τ.μ. είναι το ένα έργο τόσα το άλλο... 5)Το κλειστό γυμναστήριο υπάρχει εδώ και χρόνια άρα και ανακαίνιση να κάνει κανείς δεν δικαιολογεί τέτοια ποσά... 6)Η προγραμματική σύμβαση του Περιστερίου μιλάει επίσης για Βιοκλιματικό σχεδιασμό...μη μας τρελαίνεις! 7)Γιατί 20.000.000 ευρώ!!! Για πισίνα Μη Ολυμπιακών προδιαγραφών(50μ.) που δεν μπορείς στα 33 μέτρα της να κάνεις οποιοδήποτε αγώνα;;;Υποβρύχιο που γέρνει μου θυμίζει.... 8)όλα τα έργα σε όλη την Ελλάδα από ένα πόσο και πάνω χρειάζονται Διεθνή Διαγωνισμό και πάντα κάποια ελληνική εταιρεία τα παίρνει στο τέλος, πόσο μάλλον που η συγκεκριμένη αρχικά εταιρεία στην οποία κατοχυρωθηκε ο διαγωνισμός από την επιτροπή (ξέρουμε πως γίνονται αυτά) πτώχευσε και ανέθεσε μέσω κοινοπραξίας σε άλλη το έργο...που σημαίνει με απλά λόγια ότι άλλες εταιρείες συμμετείχαν στο διαγωνισμό και άλλη τελικά το προχωράει πράγμα που προκαλεί πολλά ερωτηματικά... 9)πέντε στον κόσμο πόσες αναμορφώσεις έγιναν στον προϋπολογισμό για να φτάσει στο τέλος να αγγίζει τα 20.000.000 ευρώ. 10)Τέλος κοιτάξτε το προεκλογικό σας πρόγραμμα του 2006 και εξηγήστε γιατί το κολυμβητήριο που προτείνατε τότε είχε προϋπολογισμό μόνο 6.500.000 ευρώ που και πάλι κατά τη γνώμη μας ήταν πολλά!!!!!!!

Πολίτες του Βύρωνα

Ο πρωθυπουργός κύριος Σαμαράς οφείλει να ζητήσει από τον υπουργό Ανάπτυξης κύριο Κωστή Χατζηδάκη πλήρη ενημέρωση για το συγκεκριμένο έργο του κολυμβητηρίου και την συγκεκριμένη χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ στο Δήμο Βύρωνα,ο οποίος οφείλει άμεσα με την σειρά του να καλέσει για έλεγχο τον Δήμαρχο κύριο Χαρδαλιά ώστε να εξηγήσει αναλυτικά όλα αυτά τα οποία του καταλογίζονται.Η φιλική σχέση από παλιά Χαρδαλιά-Χατζηδάκη αλλά και η κομματική προέλευση του Δημάρχου από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο, έτσι ώστε να λάμψει όλη η αλήθεια και γιατί όχι να δικαιωθεί αν είναι έτσι όπως τα λεει και ο Δήμαρχος για τις επιλογές του.Η χώρα δεν αντέχει άλλα σκάνδαλα ειδικά στον χώρο της Αυτοδιοίκησης και περιπτώσεις "τύπου Παπαγεωργόπουλου" δεν πρέπει να επαναληφθούν,την ώρα που απολύονται χιλιάδες εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και η οικονομική κρίση επιδεινώνει την φτώχια στον ελληνικό λαό.

Πέτρος

Από πότε τα κολυμβητήρια μετριούνται με όγκο και με επίπεδά; Πόσα μέτρα είναι το κολυμβητήριο; Πόσα καθήσματα έχει και τί κόστος λειτουργίας θα υπάρχει μετά την ολοκλήρωση;

Γιάννης

20 εκ. κολυμβητήριο, 33μ πισίνα...Θα ήθελα να πληροφορήσω τον δήμαρχο ότι τα αγωνίσματα στην κολύμβηση είναι 50μ και 100μ. Όταν γίνονται αγώνες στα 25μ θα βάλει κορδέλα??? Στο 100αρι θα κάνουν 3χ33 και 1μ γύρισμα?? Άρα το κολυμβητήριο των 20εκ. δεν κάνει για αγώνες...Είναι προπονητικό! Συγχαρητήρια για την μελέτη!!

Ακης

Γεια σου ρε Τσοχατζόπουλε του Βύρωνα...Είσαι παλικάρι!!!

Μαρία

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι προϋπολογισμοί του Δήμου Βύρωνα τραβάνε την ανηφόρα των εκατομμυρίων...πριν 3-4 χρόνια η Περιφέρεια ακύρωσε έργο του κ.Χαρδαλιά στο Βύρωνα για την κατασκευή ενός παιδικού σταθμού που θα στοίχιζε 4.0000.000 εκ.ευρώ....Σήμερα τον φτιάχνουν με 900.000 χιλ.ευρώ μόνο!!!Τυχαίο;Δεν νομίζω...

νικος

Δήμαρχε, πήγες και γκρέμισες το μισό νταμάρι του Υμηττού για να κάνεις κολυμβητήριο στη β ζώνη ενώ υπήρχε έτοιμο κολυμβητήριο στη περιοχή του θεάτρου Βράχων ενώ υπήρχε ημιτελές κολυμβητήριο από το προηγούμενο δήμαρχο. Πολύ καλή επιλογή να κάνεις στη Β ζωνη Υμηττού, ρίχνοντας το μισό βουνό κάτω, κολυμβητήριο. Να δω όταν θα τελειώσει σε ποιο πάρκινγκ θα παρκάρουν τα αμάξια των δημοτών, όταν στο μοναδικό δρόμο που βγαίνει στην Κατεχάκη υπάρχει νεκροταφείο, ποδοσφαιρικό γήπεδο, κλειστό μπάσκετ και εν αναμονή κολυμβητήριο!!

dimitrisfar

Ο κύριος Παχατουρίδης κοροϊδεύει τον Περιστεριώτικο λαό ότι κατασκευάζει βιοκλιματικό κολυμβητήριο σύμφωνα με τις σύγχρονες μεθόδους. Οφείλει ή να διαψεύσει το δήμαρχο Βύρωνα ή να παραδεχθεί ότι δεν κάνει σωστό κολυμβητήριο.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

alexia01-mesa

Δικαστήριο αποφάσισε τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του 55χρονου που τραυμάτισε βαρύτατα το κορίτσι με αδέσποτη σφαίρα το Πάσχα – Ικανοποίηση της οικογένειας  που προσπαθεί να μαζέψει χρήματα για να μεταφερθεί η 8χρονη σε κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία